Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    RebeckaZ70 skrev 2021-04-06 19:29:08 följande:
    Varför vill du förbjuda de judiska skolorna? Är de till stort besvär i samhället?

    Det vill jag inte och du har missförstått situationen. De judiska skolor som finns i Sverige är inte religiösa friskolor utan skolor för den judiska nationella minoriteten. De judiska skolornas status är skyddade sedan slutet av 60 talet då Olof Palme var ecklesiastikminister.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2021-04-06 20:12:07 följande:
    Så inga av de judiska skolorna är religiösa friskolor? Men det är möjligt med den nuvarande lagstiftningen att starta sådana?

    De judiska skolorna i Sverige är inte religiösa eller konfessionella skolor.  Socialdemokraterna har tydliggjort att den judiska nationella minoritetens skolor  inte kommer att omfattas av ett förbud mot religiösa friskolor. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2021-04-07 13:36:25 följande:

    Nu har jag väldigt svårt att tro på vad socialdemokrater säger, med tanke på hur de agerar i verkligheten.


    Nuvarande regelverk för judiska skolor har gällt sedan slutet av 60 talet och S har tydliggjort att samma regelverk ska fortsätta att gälla vid ett förbud mot religiösa skolor.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    ToniErdmann skrev 2021-04-07 19:17:06 följande:

    Lyssnade på radion när de pratade om Soran Ismail-dokumentären.

    De var eniga om att SVT vill hjälpa honom med comebacken.

    Opartiska SVT? Nja.


    Borgerliga Expressen tycker tvärtom att Soran Ismail är modig som vågat ställa upp i denna dokumentär som enligt recensenten Karin Olsson är allt annat än smickrande för honom.

    www.expressen.se/kultur/karin-olsson/det-var-modigt-av-soran-ismail-att-vara-med-i-svt/

    Vilket radioprogram lyssnade du på?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    RebeckaZ70 skrev 2021-04-08 07:24:59 följande:

    S säger en sak, verkligheten säger något annat.


    Kan du utveckla vad du menar? Nuvarande regelverk för judiska skolor har gällt sedan slutet av 60 talet och S har tydliggjort att samma regelverk ska fortsätta att gälla i framtiden (även vid ett förbud mot religiösa skolor).
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-04-10 07:23:07 följande:

    SR:s VD Cilla Benkö beklagar sig över att VD på Tjeckisk TV riskerar sparken. Det är en enligt henne självklart att detta har med politisk styrning inför det kommande valet att göra.

    "Den (sic) är uppenbart att makten har tröttnat på rapporteringen, på de obekväma frågorna och vill ta kontroll över den bild som kablas ut."

    Hotet mot VD:n utgörs av att fyra platser i Tjeckisk TV:s styrelse vars mandat går ut skall röstas om i parlamentet. Det kan bli "regimtrogna" som väljs. Enligt Benkö.

    Politisk styrning!

    Benkö "missar" dock att tala om att kritiken mot VD är mångårig och bland annat handlar om ekonomisk misskötsel och korruption
    newsbeezer.com/czechrepubliceng/czech-tv-boss-petr-dvorak-reaction-to-fierce-criticism-of-money-royalties-and-business-reports/

    Inte heller verkar Benkö se den politiska styrningen av Public Serivce i Sverige där regeringen (inte riksdagen) utser styrelsen i den stiftelse som styr PS. En styrelse där det till och med är uttalat att alla riksdagspartier skall vara representerade.

    Man har alltså politisk styrning på två nivåer. Dels en ordförande som regeringen väljer helt fritt. Dels ledamöter som också väljs av regeringen men föreslås av, och måste representera, riksdagspartierna.

    Det sistnämnda betyder att om exempelvis MP och L åker ut i nästa val så försvinner deras styrelseledamöter vid nästa omval och ersätts då av partier som fått fler mandat i riksdagen.

    Men Public Service är opartiskt.


    Varför försvarar du att företrädare för den tjeckiska regeringen försöker avsätta chefen för public service? När en chef för ett public servicebolag kan avsättas av en regering finns självklart risk för att public service förlorar sitt oberoende mot makten. Det är därför som Public service i Sverige styrs av en stiftelse och inte av riksdag eller regering. Stiftelsen består av representanter som nomineras av de politiska partierna.


    Om vi tittar på den politiska sammansättningen i Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR ser den ut så här utifrån olika politiska grupperingar.


     

    När man ser till den politiska representationen i Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR så är det uppenbart att den svenska regeringen inte kan utöva makt mot public service på det sätt som nu är aktuellt i Tjeckien.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Ny allvalig kritik mot Tjeckiens regering för försök att styra över oberoende public service. 

    https://ipi.media/concerns-over-increasing-meddling-in-independence-of-czech-public-broadcaster/


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-04-13 10:07:14 följande:

    SVT:s journalister som ett stabilt stöd för miljörörelsen

    bulletin.nu/ekojordbruk-i-medial-medvind


    "Svenska medier har haft stora svårigheter att hantera denna dom [...]. Samma dag som domen föll så visade exempelvis ett av SVT:s nyhetsmagasin ytterligare ett totalt okritiskt reklamreportage från en ekologisk bonde. Inte en kritisk fråga förstörde stämningen. Först två veckor senare har SVT samlat sig för att tackla ämnet. Detta sker i Aktuellt den 17 juli genom att man återigen visar scener ut den reklamfilm som Coop vid vite är förbjuden att visa [...] Den efterföljande studiotiden användes till att studiereportern försökte få en representant för Livsmedelverket att säga att ekologiskt är bra.


    Återigen sitter jag där och skäms över hur dåligt pålästa och hur oförblommerat partiska mina kollegor är i denna fråga. [...] Om du inte är för ekologisk odling är du en ond människa! [...] Man delar in en bransch man inte förstår i onda och goda. När skall vi någonsin få se en reporter på statstelevisionen ställa kritiska frågor till en ekoodlare?"


    Public Service - alltid till vänster om dig

    Dra på trissor. SVT gjorde alltså för 4 år sedan ett inslag om en ekologisk bonde? .

    Visste du att i region Stockholm som leds av Moderaterna så har man som krav att 50% av alla livsmedelsinköp till regionens verksamheter ska vara ekologiska.  

    Om du nu inte tror på ekologiskt jordbruk så skulle det vara intressant att få din kommentar på att moderater och kristdemokrater driver den typen av politik. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2021-04-14 05:27:47 följande:

    Public Service konstanta vridning åt vänster

    Ständigt valet av vinkel. Valet av perspektiv. Alltid vänster. Alltid anti-vitt. Alltid feminsitiskt. Alltid HBT.

    Av säkert ett hundratal nya serier på strömningstjänster som Netflix, HBO, Amazon Prime osv så väljer SVT kultur att recensera, sprida och hylla en serie om den vite mannens påstådda inneboende "rasism".
    www.svt.se/kultur/tv-recension-exterminate-all-the-brutes-stirrar-ner-i-folkmordets-avgrunder

    Och serien som recenserades och hyllades innan dess var en serie om : "rasism"
    www.svt.se/kultur/recension-small-axe-ar-en-fulltraff

    Och innan dess: om "rasism" och girlpower och "gay" och ...

    Så ser vänstervridningen ut. Det självklara valet av tema och vinkel. Alltid. Överallt.


    Du menar alltså att SVT är vänstervriden för att man recenserar den kritikerrosade filmen "Exterminate All the Brutes" som den amerikanska tidskriften Time Magazine betraktar som ett mästerverk?


    Du ser även ett mönster då SVT i närtid också recenserat den kritikerrosade antologiserien "Small axe" regisserad av den oscarsbelönade "12 years a slave" regissören Steve McQueen. En antalogi som just nu visas på SVT?


    Jaha nu är det  vänstervridet att recensera kvalitetsfilm också..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?