Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Egon den stora skrev 2021-11-27 20:04:47 följande:
    Spelar mindre roll då exemplet jag angav gällde 70 tal.
    Ja men har du läst Padiracs inlägg?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jagäterkeso skrev 2022-03-04 06:33:03 följande:

    Vad är neutralt och opartiskt? I Sverige har vi nog en slags dragning åt socialdemokrati som den var under Persson som mitten på den politiska skalan, och mitten på den politiska skalan är av någon anledning opartisk (trots att den är klart partisk politiskt)

    Centerpartiet har med hjälp av namnet försökt få den rollen, Centern, men inte lyckats. Men det är bara en parantes.

    Om vi hävdar att den typen av högsta grad politisk socialdemokrati ändå är "politiskt neutralt" och "opartiskt" och därefter bedömer SVT efter den måttstocken så ligger SVT en bit (en bit, inte extremt) åt vänster och är därmed nästan opartiskt och politiskt neutralt.

    Det politiskt korrekta (Här inte menat som skällsord eller sarkastiskt) är ju opartiskt, och...korrekt (hörs på själva ordet) något som är korrekt kan inte vara fel, då hade det vart INkorrekt, och SVT är politiskt korrekt, därför neutralt och opartiskt.

    Nu tycker jag själv att mitt eget resonemang är trams och allt annat än politiskt neutralt, men jag leker djävulens advokat och förklarar hur man skulle kunna se SVT som hyfsat neutralt.

    Man behöver definiera neutralt, och efter man gjort det kan man hävda att SVT är neutralt om man definierar det som neutralt. 


    Ursäkta men jag tycker att du svamlar.  Ordet neutralt är redan definierat så ditt resonemang faller platt. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Jagäterkeso skrev 2022-03-04 09:33:01 följande:
    Neutralt har en väldigt subjektiv tolkning och är ett brett begrepp. Det kan betyda åsiktslöst men även placerat i mitten av två motpoler vilket inte alls är åsiktslöst, och det kan även betyda det som ligger emellan vad som är gott eller vad som är ont, så vad som är neutralt är påfallande subjektivt.
    Nu är det dock tydligt formulerat vad som menas med att PS ska vara objektiva/neutrala så här finns ingen oklarhet:

    kontakt.svt.se/guide/vad-innebar-det-att-svt-ska-vara-opartiska
    kontakt.svt.se/guide/ar-svt-nyheter-alltid-opartiska
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LaviniaLetitia skrev 2022-01-18 19:30:50 följande:
    Jag försöker igen. Om SVT skulle vara "opartiskt" politiskt, så skulle det för varje program som visar duktiga homosexuella och dåliga heterosexuella föräldrar, komma ett program som visar dåliga homosexuella och duktiga heterosexuella föräldrar. P.g.a. att detta med homoäktenskap och -familjer, är politiska frågor där man kan tycka olika. 

    Och för varje program om en juste kille från Mellanöstern som räddar en flicka som håller på att bli våldtagen av ett gäng slicka, vita, rika grabbar från Handelshögskolan, ska det vara ett program om en svensk kille som räddar en flicka, som blivit lurad att gå på fest på ett asylboende (du kanske minns det som hände i Mariannelund?). Eftersom detta med invandring och invandrares brottslighet är politiska frågor, som man kan tycka olika om. 

    Och för varje program som visar en "duktig och ansvarsfull" flicka som gör abort, och berättar rakt in i kameran att "visst var det tråkigt, men det är en stor lättnad nu, jag var alldeles för ung, jag är så glad att jag har det gjort", så ska det vara ett program om en snäll präst som tar hand om förtvivlade gravida unga flickor, övertalar dem att inte göra aborten, och hjälper dem med lägenhe och kontakter med soc, så att de ska kunna ta hand om sitt barn när det kommer. Och på slutet ska flickan titta rakt in i kameran med sitt söta barn i famnen och säga "jag är så glad att kyrkoherden talade om för mig vad som är rätt och fel! TÄNK så hemskt om lilla Lina inte skulle finnas här nu, utan ha bränts som sopor på sjukhusets krematorium"! Eftersom abort är en politisk fråga som man kan tycka olika om.

    Fattade du nu varför SVT inte är opartiskt?
    Vilket svammel. Ett tips läs på vad som gäller innan du uttalar dig. 

    kontakt.svt.se/guide/vad-innebar-det-att-svt-ska-vara-opartiska
    kontakt.svt.se/guide/ar-svt-nyheter-alltid-opartiska
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LaviniaLetitia skrev 2022-03-30 15:18:33 följande:
    Från din egen länk, den översta:

     


    ...och detta görs inte (balanseras upp), när det gäller vissa ämnen. Abortfrågan är ett bra exempel. SVT:s ingång är ALLTID att aborträtten är självklar, och att de som protesterar mot den är onda eller i alla fall fnoskiga människor. Man väljer även att tiga ihjäl det faktum, att de allra flesta aktiva abortmotståndare faktiskt är kvinnor.

    Frågan framställs nästan alltid som ett stridsämne mellan kvinnor och män, där kvinnor nästan utan undantag skulle vara för abort, och män emot. Och männen, som är emot, skulle dessutom vara det av väldigt onda och fula orsaker, som att de vill kontrollera kvinnan genom att göra henne gravid, och sedan ska hon inte ha någon möjlighet att göra sig av med graviteteten. Detta stämmer inte alls med verkligheten, tvärtom: det är nästan alltid männen som driver på om att aborten ska göras. Om mannen ifråga skulle vilja ta ansvar för kvinnan och barnet, skulle kvinnan för det mesta inte göra aborten. 

    ...detta ser man ju också på vilka filmer och TV-serier som köps in. Det har köpts in massor, som handlar om "snälla" barnmorskor som gjorde abort på kvinnor i en tid när abort var förbjudet. De "hjälpte" kvinnor - de var "hjältinnor"!

    Däremot köps inte t.ex. den internationellt erkända sydtyska Tv-serien "Um Himmels Willen" in. Och jag är ganska säker på varför: den har flera episoder som handlar om en olycklig gravid kvinna, som får hjälp av nunnorna att gömma sig undan den som är efter dem (t.ex. barnafadern eller föräldrarna som vill att hon ska göra abort), att föda barnet och att kunna ta hand om det efteråt. Slutscenen visar en lycklig mamma med ett glatt jollrande barn i famnen. Den bilden får inte visas upp i svensk TV.


    Vad menar du med följande stycke "Från din egen länk, den översta:" ?

    Jag håller i övrigt inte med dig. SVT har haft debatter kring abort, inslag om läkare och barnmorskor som inte velat utföra aborter. SVT följer partikongresser från exempelvis KD och SD där abortfrågan har diskuterats.  Sedan står  samtliga riksdagspartier står bakom den nuvarande abortlagstiftningen så abortfrågan är inte längre en särskilt "het" fråga. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LaviniaLetitia skrev 2022-03-30 19:35:41 följande:

    Och när dom rapporterar om Polen nu, så tar de bara skräckexemplen. De nämner inget om den verklighet som jag känner till, att många av de mammor som "tvingats" föda barn som dött strax efter födelsen, faktiskt säger i efterhand att det var en fin upplevelse att få ta farväl av sitt barn medan det ännu levde, på ett värdigt sätt, och att de inte hade velat vara utan det. Att få lite minnen av att hålla i sitt varma barn, att hinna nöddöpa det, att ta hårlockar, hand- och fotavtryck, foton, att kunna ge barnet en riktig begravning... Dessa kvinnor hade inte mått bättre, utan troligen sämre, om de fått krysta ut barnet i ett bäcken ett par månader tidigare, och det genast hade förts bort för att brännas som biologiskt avfall. 


    Mycket märkliga exempel som du tar upp.  Polska kvinnor har aldrig tvingats till abort.  Däremot är abort idag i Polen i princip förbjudet och kvinnor kan tvingas föda barn även när komplikationer kan leda till att kvinnan avlider.  Varför vill du inte att kvinnan ska få välja själv?

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LaviniaLetitia skrev 2022-03-31 20:04:42 följande:
    Det var ju det jag skrev, att de TVINGAS ATT FÖDA. Ja, det är just det där skräckexemplet som alla svenska media har tagit upp, för att bevisa att Polens nya abortlag är hemsk. Men den läkaren handlade fel, i det medicinska läget hade det varit tillåtet med abort. Han har klandrats efter det felbeslutet. Men det berättar förstås inte SVT. 

    Det handlar inte om vad JAG tycker, utan om att SVT inte rapporterar objektivt och allsidigt, som de ska enligt reglerna. När det gäller abort och några fler kontroversiella ämnen så fungerar inte det. SVT tar tydligt ställning för fri abort. 
    Du tror inte att du som försvar den extrema Polska abortlagstiftningen har svårt att se objektivt på denna fråga?  Själv så har jag sett flera debatter i TV där debattörer har förespråkat en hårdare abortlagstiftning och t.ex. samvetsfrihet och tycker att bevakningen är bra.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-01 16:35:26 följande:
    Jag läste faktiskt en uppsats, som handlade om SVT:s bevakning av EU-valet på 1990-talet. Författaren beskrev just detta, hur SVT VALDE intervjuoffer. De som var för EU, var välvårdade, väldklädda män och kvinnor med rikt språk och välmodulerade röster. De som var emot EU, var förvirrade personer med håret på ända och lantliga dialekter, som sa saker som "Jag vill inte ha EU för barna mina vill inte ha EU". Dessutom gav man flera gånger så lång tid åt JA-sidans propaganda.  
    Intressant. Vissa brukar säga att SVT har vänster/MP Bias och detta är ett exempel på att så inte var fallet vid folkomröstningen. (V och MP var emot EU och S var kluvet).
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-01 17:28:21 följande:
    Frågan var mer komplex än så. Man kunde vara för respektive emot EU av olika skäl - och så är det för övrigt fortfarande. Vi sverigdemokrater och andra Sverigevänner var emot de öppna gränserna mot öst, just för att vi var rädda för det som vi sedan också har sett blev verklighet: en inströmning av brottsliga ligor, tiggarligor, trafficking, vapen och annat otrevligt. Samt naturligtvis att Sverige skulle förlora på det, p.g.a. att vi skulle få betala mycket mer än vi fick tillbaka. Och att vi skulle förlora vårt nationella självstyre. 

    På andra sidan fanns naiva personer som talade om solidaritet med fattigare EU-länder och människor i och från andra EU-länder, som vi skulle "hjälpa".

    Denna polarisering blev så stark, att folk i allmänhet nästan missade att moderaterna och näringslivet hade mycket egoistiska skäl för sitt JA till EU. För dem handlade det ju bara om pengar - skippade tullar och underlättad internationellt handel. Samt att universitetsstuderande (egoistiskt och kortsiktigt) såg en möjlighet till utlandsstudier och -praktik som de inte haft innan.
    Mer komplicerad än så? vad är det som inte stämmer med följande citat av dig?

    "De som var för EU, var välvårdade, välklädda män och kvinnor med rikt språk och välmodulerade röster. De som var emot EU, var förvirrade personer med håret på ända och lantliga dialekter"

    De var ju högerpartier som M och L samt till viss del C och KD som var pro EU. Ditt påstående visar att SVT lyfte fram högerns sida i debatten. Mycket intressant. 
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    LaviniaLetitia skrev 2022-04-02 03:00:04 följande:
    Citatet stämmer, men för SVT blev det viktigast att Sd:s anhängare (och andra nationalister/invandrarkritiska) skulle förlora. Sd stod vid detta tillfälle på samma sida som V, Mp och delar av S, men det kunde inte hjälpas. SVT är alltid för mer invandring, allt som underlättar för invandrare att ta sig in här, alla åtgärder för att ge bort svenska pengar till utlänningar, antingen efter att de kommit hit eller i sina egna länder. 

    V, Mp och delar av S var inte emot EU av samma skäl som Sd, utan det handlade om helt andra saker. 

    Ursäkta min franska men detta är bullshit. I folkomröstningen 1994 samlade Sverigedemokraterna bara 0,25% av rösterna. Det andra nationalistiska partiet Ny demokrati samlade 1,24% av rösterna. Sverige hade alltså inga nationalister att prata om.  Högern var i huvudsak för EU, S var kluvet och V och MP var emot. Om den rapport som du lyfter fram visar att SVTs rapportering var EU vänlig inför folkomröstningen om EU så innebär det samtidigt att SVT inte hade vänster-bias  utan i stället tog parti för den sida som framförallt högerpartierna stöttade.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?