Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Digestive skrev 2023-09-10 16:23:21 följande:
    Rättsväsendet och Karlstads Universitet verkar inte ha anledning att beivra fallet överhuvudtaget. Dock en bra lag kan tyckas! - kanske kan hjälpa till med ordning och reda i skolorna/universiteten även i allmänhet.

    Tobias Hübinettes bakgrund utgör en stor del av motivet för Christian Peterssons.

    Är det meningen att vi faktiskt ska förstå situationen eller få ett narrativ serverat av Public Service?

    Är det exempelvis viktigt att rapportera att offret vid en dödlig skjutning var från ett rivaliserande gäng och handlade om hämnd, eller är det fullgott att bara rapportera om att några gängmedlemmar har skjutit ihjäl någon? - som att offret vore exakt vem som helst, random dude just minding his own business (det vill säga utan att "granska offret" överhuvudtaget).

    Vad tror du folket dömer hårdast: 1) när gängen skjuter ihjäl varandra eller 2) skjuter ihjäl random dude just minding his own business?

    Att enbart rapportera om Christian Petersons bakgrund och ingenting mer blir alltså alternativ nummer två.

    När du/Padirac/klyban och jag diskuterar så påpekar du/ni gärna att jag inte har varit någon slags duvunge genom åren. Varför gör du/ni det? För att inte framstå som direkt hänsynslösa när det hettar till, såklart. För att påpeka att jag kanske förtjänar en bryskare ton och lite tjuvnyp emellanåt - även om det kanske inte märks för stunden (för att jag hade bättre dag or what not).

    Om det plötsligt uppstod en märklig regel på Familjeliv och du/ni förbjöds att återberätta mina bravader här genom åren - medan jag får återberätta dina/era precis som det behagar (tekniskt sett få stå helt oemotsagd, om jämförelsen ska vara mer exakt).

    Hade du/ni känt att det vore opartisk liksom oproblematiskt för Familjeliv att sätta upp en sådan regel? Hade det upplevts som rättvist?

    Vad dillar du om? Karlstad universitet har som myndighet gjort vad de kan för att skydda Hübinette men kommer inte längre utan lagstöd vilket tack och lov nu verkar vara på gång.


    Den nazistkopplade Christian Petersson är en mycket otäck person som gjort sig känd för att trakassera och förfölja meningsmotståndare. Christian har exempelvis gjort obefogade orosanmälningar till Socialtjänsten rörande barn till politiska motståndare och han uppmanar sina följare att göra likadant.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill

    Svenska Dagbladet (moderat) väljer att bekriva händelsen vid Karlstad universitet på samma sätt som SR och SVT...

    www.svd.se/a/15bJMM/hogerextrem-infiltrerar-kurs-pa-karlstads-universitet-inte-en-slump



    Kopplingen mellan det som har hänt i Karlstad och nazism är väldigt tydlig i SVDs artikel. 

    Citat:


    "Christer Mattsson vid Segerstedtinstitutet säger att det inte är nytt att högerextrema intresserar sig för utbildningsväsendet. I grunden finns en konspirationsteori som handlar om att kulturmarxism styr hela västvärlden, och då inte minst samhällsvetenskaplig och humanistisk forskning, tillägger han.


    - Och så finns den mytiska föreställningen om Frankfurtskolan som grundades på 1930-talet, där flera av de ledande intellektuella var judar som tvingades fly Nazityskland på 1930-talet.


    Frankfurtskolans tänkande, den så kallade kritiska teorin, utgick framför allt från Marx. Inom ytterhögern pekas Frankfurtskolan ofta ut som ansvarig för kulturmarxismens påstådda dominans.


    - I deras föreställningsvärld dominerar kulturmarxisterna inom humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning. Och så vill man gärna leta bevis för att det är så, säger Christer Mattsson som inte ser det som en slump att en 7,5-poängskurs vid Karlstads universitet blir föremål för högerextremas intresse.


    - Tobias Hübinette är ju en väldigt känd forskare, och han forskar om det som kallas raskritiska studier, och det är ett ämne som de går igång på"


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Mentat skrev 2023-09-10 17:31:24 följande:
    Svd:s kultursidor är knappast moderatsympatiserande bara för att tidningens ledarsida är det. Borgerliga kulturjournalister är sällsynta.
    Även om SVDs kultursida inte harb en moder prägel bör vi kunna vara övens om att SVDs kultursida inte är vänster..
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Digestive skrev 2023-09-10 18:50:32 följande:
    Skriver han om sig själv i tredje person eller hur får du markerad text att handla om honom personligen?

    Han beskriver högerextrema konspirationsteorier som har nynazistisk prägel och förklarar varför det finns ett intresse för det han gör bland konspirationsteoretikerna i fråga. Med det sagt så är det givetvis inte uteslutet att han sympatiserar med denna grupps åsikter.

    Upplägget i sig är dock intressant om så bara för att se hur väl den sidan argumenterar mot den andra sidan till en påse popcorn - för att inte tala om att Tobias Hübinette förmodligen hade klarat sig väl. Har läst några sidor ur hans och kollegornas bok för att få en liten uppfattning och den verkar helt klart välgjord (oavsett vad man tycker om teorierna/slutsatserna i fråga).

    Hur som haver. Om man känner ett par och mannen i förhållandet slår kvinnan bortom igenkänning så reagerar man på ett sätt.

    Får man dock reda på att kvinnan i fråga hade tagit livet av deras gemensamma barn tidigare samma dag och framför ögonen på honom, då regerar man på ett annat vis. Får man reda på att kvinnan i fråga hade utsatt mannen för fysisk och mental tortyr i 20 års tid och tänkte i stunden bryta hans ben så att han håller sig på rummet, då reagerar man på ytterligare ett annat vis.

    Men du menar att blott rapporten om att han slog en kvinna bortom igenkänning vore fullgott - ÄVEN om hela överstående stycket också vore sant?

    Aja, domstolar har precis som Public Service uppgiften att vara opartiska. Menar du att det vore juridiskt hållbart att enbart granska och ta upp den tilltalade partens bakgrund i en domstol?

    Det spelar ingen roll hur många medier det är som enbart gräver upp ena partens bakgrund - likväl har enbart en parts bakgrund blivit grävd i.

    Du har nog inte läst artikeln. Det jag citerat från SVD är ett uttalande av Christer Mattsson, expert på högerextremism vid Segerstedtinstitutet.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    nattuw skrev 2023-09-10 22:18:10 följande:
    Exakt vad har Peterson gjort för att lyckas med konsttycket att först skrämma en föreläsare och en halv klass med vuxna (?) universitetsstudenter så att de inte längre vågar använda Zoom och ovanpå det även skrämt regeringen så mycket att regeringen ser sig nödgad att skapa en anti-Peterson lag?
    Om du hade satt dig in i Petersons bakgrund hade du förtstått detta..

    Christian Peterson har skrivit nedsättande kring sin lärare och sina kurskamrater i sina nätkanaler. Han har också häcklat sin lärare utifrån lärarens etniska ursprung.


    Christian Peterson har bakgrund inom den våldsbejakande nazistiska organisationen NMR och har gjort sig känd för att förfölja människor som han sedan hänger ut i ut i högerextrema forum på nätet.


    Förstår du inte att lärare och studenter blir rädda när en sådan person hänger ut dem i sociala medier och kanske t.o.m. har filmat dig på lektionerna?


    Nyligen var Christian Peterson åtalad för grovt förtal efter inlägg på Twitter och Tingsrätten slår fast att personerna som omtalats i inläggen varit utsatta för grovt förtal men enligt domstolen gick det inte att bevisa att det var Peterson själv som skrivit inläggen (eftersom Christian Peterson hävdade att andra hade tillgång till hans dator och konton på nätet.)


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2023-09-11 08:36:02 följande:

    Frågan jag ställer mig är hur en kurs i ras och vithet öht hålls på ett universitet?
    Det borde ligga på ABF-nivå.


    De finns de som anser att forskningen skall vara fri och så finns ni andra. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    OlManH skrev 2023-09-11 12:54:19 följande:
    Nej. Ett exempel på att de inte är opartiska:
    Inför valet 2018 va forskaren Joakim Ruist med i en intervju i Aktuellt (SVT).
    www.svt.se/kultur/forskaren-i-uppmarksammad-intervju-aktuellt-valjer-att-framstalla-konflikt
    Han la fram rena data om kostnaden av invandringen.
    Blev direkt kritiserad av SVTs reporter om att det kanske är olämpligt att publicera resultatet då det kunde gynna "populister". Direkt dömande om vad som är rätt och fel.
    Om kostnaden för invandring är rimlig eller inte ska i detta fallet SVT inte avgöra. Inte heller om faktan kan gynna "fel" parti.
    SVT ska ge folket data/fakta och folket ska få bilda sin egna uppfattning.
    Så nej, jag tycker inte de är opartiska.

    Med det sagt så finns det duktiga journalister på SVT som t.ex. ställer bra kritiska frågor till alla partiledare.

    Att journalisten ställer kritiska frågor för att belysa den kritik som kan finnas kring ett ämne är inte alls konstigt och jag tycker att Joachim Ruist klarade intervjun galant.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2023-09-13 14:47:09 följande:
    Du menar som när socialdemokraterna stoppade Radio Nord och Radio Syd? Fri och oberoende media, redan på 60-talet. Det var ingenting som socialisterna tålde.

    Fri media utan statsunderstöd verkar inte vara något för er socialister...

    Jag skrev hånar. Vem som hånar fri och oberoende media här i tråden är nog uppenbart för alla.


    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
  • KillBill
    Rataxes skrev 2023-09-13 15:48:30 följande:
    Då har vi normala fått lära oss att i en såsses hjärna är det fascism att SR måste göra som resten av samhället, dvs spara in på verksamheten.

    Förhoppningsvis gör detta att vi slipper de värsta lekstugorna som P3 håller på med.
    Om du läser mina inlägg lite långsammare kanske du begriper vad jag skriver? Jag har inte kommenterat besparingar. Det jag har kommenterat är att vissa i tråden hånar PS. 
    Hellre Arga Andersson än Kassa Kristersson!
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?