Inlägg från: bullen1984 |Visa alla inlägg
  • bullen1984

    Vill bli vegan men får ej

    Pentra skrev 2016-01-05 03:08:04 följande:

    Hej TS! ... Dina föräldrar har större kunskaper än dig i ämnet, och vill absolut ditt bästa. De har skyldighet att göra så gott de kan för att förse dig med ett så gott och grundläggande näringsintag som möjligt för ditt lärande och för din fysiska och psykiska hälsas skull. ... ... Man blir nämligen inte bara tankesvävande och trögtänkt av att utesluta animaliska proteiner i kosten. Människan behöver nämligen både animaliskt och vegetariskt protein för att kunna växa, utvecklas på bästa sätt och vara vid god hälsa; speciellt hjärnan och psyket behöver en god balans av både animaliska- och vegetariska proteiner; och det ena är således inte utbytbart mot det andra. Detta visar klara och tydliga forskningsresultat i ämnet. Att få i sig båda typer av dessa proteiner är absolut och speciellt viktigt för växande och lärande barn och tonåringar. Vuxna kan däremot klara sig en kortare tid på bara den ena typen av protein utan att ta skada. Men det är, som sagt, bara under en kortare tid... Dina föräldrar finns där för att hjälpa och vägleda, men du själv har även, allteftersom du blir äldre, en allt större skyldighet och ett djupare ansvar att se till att du vårdar din kropp, hälsa och ditt liv på bästa sätt. Livet är människans största och vackraste ägodel och kräver djupt respektfull och vördnadsfull omsorg. .. ... Med vänlig hälsning, Pentra


    Detta var det absolut mest hjärndöda inlägg jag läst. 


    Nej man blir inte trögtänkt av att inte äta animaliska proteiner. När du skriver sånt här bullshit som om det vore fakta så får du dig själv att framstå som väldigt korkad. 

  • bullen1984
    Pentra skrev 2016-01-07 13:49:49 följande:

    Mina sk. lärare är forskare sedan mycket länge och utomordentligt duktiga i sin sak. Det finns forskning som tydligt visar på det jag har berättat i tråden. Det sätt du kontrar inlägget på visar att du antagligen är vegetarian/vegan eller att du får i dig på tok för lite animaliskt protein, och/eller att dessa fantiska sanningar är alldeles för jobbiga för dig att ta in... ... /Pentra

    B12 är en vitamin man behöver tillskott av som vegan. Men turligt nog är vi såpass utvecklade att det finns att äta som tillskott. 
    Vi är många som hellre äter vitamintillskott än döda djur.
    Det kallas empati och inte trögtänkthet. Det finns dock forskning som visar på motsatsen, att intelligens och empati har starkt samband. 


    Einstein var vego. 

Svar på tråden Vill bli vegan men får ej