• ananonym

    Varning för Asp-center

    Hej, 

    jag vill egentligen bara varna för institutionen ASP-center i boden. Företaget (uppköpt av Carema/ Nytida) beskriver ett eget arbetssätt, ett arbetssätt som kan beskrivas som väldigt manipulativt. Det kändes nästan lite som att bo i en sekt och att man aldrig fick komma därifrån. Istället för målet "ett självständigt liv" var enhetschefens mål snarare att hålla brukarna kvar så länge som möjligt för att kunna tjäna pengar. Ja det räcker med att googla på namnet så kan ni läsa en rad trådar t.ex aspieforum "HJÄLP, FÅNGE HOS ASPCENTER". 


    Var tyvärr en tjej som tog livet av sig när jag bodde där. Och personal behandlade hennes anhöriga mycket illa

    Enhetschef Nina Morin ljuger jämt och ständigt, ingenting jag bara påstår har dokument som kan bevisa detta. Fick inte träffa psykolog fast jag bad om det flera gånger. Trots att hon lovade det. Personalen är delvis inkompetent. Enhetschefen anställer riktiga psykopater, utan någon som helst utbildning.

    Att förvara människor i inhumana utrymmen som i princip aldrig renoveras är vad ASP-center sysslar med. Fast kontoret är ju fint förstås deras påkallade "utbildningscentrum" ren hjärntvätt skulle jag vilja påstå.

    Många i personalen borde inte jobba med människor överhuvudtaget. Och definitivt inte chefen se bara hennes uttalande. Observera viss personal ska verkligen ha en guldstjärna i kanten. Men det finns för många rötägg inom den verksamheten. Vad som framförallt är anmärkningsvärt, är hur oerfaren personal ständigt bryter mot sekretessen. Är säker på att dom få bra personerna som jobbar där får andra jobb utan problem. Frågan är bara varför man vill jobba i en sekt? Som uppenbarligen övertygat andra boenden om att sanitära förhållande är bra jämfört med tredje världen. Men med tanke på hur mycket pengar kommunerna betalar, så tycker jag alla gäster är värda mer och borde behandlas lika. Så snälla kan inte någon myndighet stänga ner skiten!

    Orkar inte skriva mer. Ville bara varna! 

Svar på tråden Varning för Asp-center