• höststorm11

    Varning för Asp-center

    Hej! Min dotter har tidigare varit på ett behandligshem som till slut fick läggas ner (flickhemmet Smilla). Vi gjorde en del anmälningar till IVO (inspektionen för vård och omsorg) men inget hände i början. Ägaren hade som rutin att "svartmåla" föräldrarna och se till att de inte var välkomna. På Smilla erkände en personal att han startat ett sexuellt förhållande med en flicka. Samma person var sedan boendestödjare för min dotter. Hon kom in i en psykos och sambandet kom först fram för oss föräldrar när vi sommaren därefter sökte i IVO rapporter och såg anmälan som flickan gjort på vårdaren. Min dotter hade då kommit in i en djup psykos men Smilla och BUP  lät henne gå omkring utan medicinering.
    Många föräldrar hade tydligen gjort anmälan men IVO är väldigt sena och dåliga på att upptäcka fel och brister. De verkar släta över allt till institutionernas fördel. Det är hemskt och det leder till en rättsosäkerhet och ett lidande för många barn och ungdomar som är i behov av vård och skydd. Till slut var det mängden anmälningar mot Smilla som gjorde att stället fick läggas ner.

    Så gör alltid anmälning vid felbehandling och dålig omsorg. Till slut vinner rättvisan. Jag hoppas verkligen att ungdomen som skrev i början av tråden har fått ett bättre boende och en tryggare omgivning.

Svar på tråden Varning för Asp-center