• Erli

    barn -13, -15 och försöker få en trea. Nån fler?? :)

    Å jag är gärna med här :)

    Har en son född -13 och en född -15.

    Är 29 år, sambon är lika gammal.

    Har Bim på fredag men fick ett ljust streck på gravtest redan idag. Vågar dock inte ropa hej än, strecket är så supersvagt!

    Är på försök nr 5.

  • Erli

    Haha nej inget av det, oktober och januari ;)

    Ja idag vart det väldigt tydligt plus och även Gravid på det digitala! Underbart! Får hoppas det får vägen bara.

    Undrar hur omställningen blir från två till tre? Första månaderna var ju klart lite intensiva mellan 1 till 2 barn.. Men det sägs ju att tredje bara "hänger på".

    Hoppas din mens kommer snabbt nu! Min kom efter någon månad bara trots helammning..


    Evig kärlek skrev 2016-04-05 14:07:11 följande:

    Wow. Har du barn antingen december 2013 eller juli 2015? Tycker ditt nick är bekant. Och vad häftigt med svagt plus. Åh, nu blev jag avis. Så mycket spänning och förväntan. Hoppas det är plus.


  • Erli

    Tack för grattis :)))

    Har haft det lite tufft innan, första barnet är prematur med kolik fram till 1års-dagen, andra också kolik men något "lättare" och "bara" i 7-8månader. Så vi är väl inställda på att nästa bebis också lär bli kolik-bebis.

    Första blev till på försök 3, fick missfall på försök 1.

    Andra blev till på försök 4, missfall på försök 3.

    Nu är jag gravid på försök nr 5. Hoppas verkligen det ska gå vägen!

    Jobbiga graviditeter med foglossning och rullstol och mardrömsförlossningar. Ett kattastrofsnitt och ett akutsnitt. Känner mig fortfarande väldigt ledsen över att inte få uppleva en normal förlossningen. Och ärligt talat, haha vad har jag gett mig in på!!?? Allt detta en gång till ;) Men det är ju verkligen värt det iallafall! Har en underbar sambo som alltid gör allt för mig och barnen, vi är ett himla bra team och just nu är jag inte särskilt orolig iallafall. Det löser sig :) vi har alltid velat ha 3 barn, liv och rörelse och massor med bus och kärlek.

    Jag vet precis vad du menar Jennie89! Tålamod är inte min starka sida heller ;)

    Hur länge har ni varit tillsammans med era partners?

  • Erli

    Grattis Annateresa!

    Jag fick ljusbruna flytningar och väldigt ont natten till måndag och trodde det var MF på gång igen. Men det slutade efter några timmar och har inte kommit tillbaka (än).
    Tog nytt test igår och det var starkare ön någonsin, lika starkt som kontrollstrecket. Så det var kanske bara nån spotting.
    Hade mycket blödningar förra graviditeten och trodde aldrig det skulle bli en liten bebis. De hittade dock aldrig någon förklaring till blödningarna. Sista gången var i v28, då kom verkligen en flod och vi åkte in akut, fick ligga inne några dagar och ta prover och flera ultraljud men ändå kunde de inte säga varifrån det kom.

    Hoppas den här lilla vill stanna kvar där inne nu! Oron är rätt jobbig. Har inte ringt mvc än, tänkte avvakta nån vecka till.

    Hur går det för er nu? Nån som har BIM på gång?

  • Erli

    Tyvärr gick det inte bra för min del.
    På vul i v 8+2 fanns ingen bebis, bara hinnsäck och nån grå skugga.
    Är nu inlagd och ska opereras för misstänkt druvbörd imorgon (9+0).
    Känslorna åker berg-och-dalbana nu och jag vill bara att allt ska vara över.

    Hoppas verkligen det går bättre för er andra <3

  • Erli

    Tack <3

    Ja jag hade en känsla av att något var fel pga rosa små blödningar och ingen molvärk alls bortsett från 3-4 tillfällen.
    Ringde och försökte få ett vul men blev nekad. Bokade istället på en privat klinik 25 mil härifrån och fick då mina misstankar bekräftade..

    Nu blir det långa 2 veckors väntan på svaret om det var druvbörd eller inte.

  • Erli
    Evig kärlek skrev 2016-05-16 12:03:21 följande:

    Vad exakt är druvbörd?

    Jag tycker det är så trist att man måste boka privat för att få vul eller ul i början. Själv åkte jag till akuten på kvinnokliniken vid min första graviditet då jag hade så ont i magen. Ultraljudet visade att det inte fanns någon bebis men en tjock slemhinna, jag var då i vecka 8 så jag fattade direkt att något gått fel, men läkaren sa att dra såg heeelt normalt ut för att vara i v 5. En vecka senare började blodet forsa och missfallet var ett faktum. :(


    Ja det är jättetrist! Har haft två "vanliga" missfall också så jag trodde ju de skulle kunna göra vul nu också, eftersom det inte varit några problem med det innan. Men det gick inte för sig..

    Usch, beklagar :( Man blir ju helt knäckt!

    Såhär står det om druvbörd på nätet:
    Druvbörd eller blåsmola, är en form av abnormutveckling av en graviditet, vid vilken bildas druvliknande vätskefyllda blåsor, vilka avgår tidigt under graviditeten och då ger upphov till, ibland kraftiga, olaga blödningar. Druvbörd, som även kan ge upphov till maligna tumörer, är relativt sällsynt i Sverige. Blåsorna som uppstår kallas moleler och kan sprida sig till lungorna. Det är en promilles risk att en graviditet är en druvbörd. Det finns komplett (utan foster) mola och partiell (med foster) mola.

    En molagraviditet kan kännas igen när man märker att livmodern växer för snabbt (läkaren kan säga att det känns som tvillingar) eller att man har mycket kraftigt graviditetsillamående. Man har också oftast mycket högre nivå av graviditetshormon vid en druvbörd än vid en vanlig graviditet.

    När en molagraviditet har upptäckts behöver troligen akut skrapning av livmodern genomföras, vartefter man tar regelbundna blodprov för att följa upp att graviditetshormonet (hcg) sjunker till normal nivå (under ett). Om hormonnivån stiger istället för att sjunka, kan det bero på att det fortsätter att växa moleler inuti kroppen. Därför är det mycket viktigt att inte bli gravid igen förrän hcg-nivån har sjunkit till normal nivå, annars vet man inte om den förhöjda hormonnivån beror på en ny graviditet eller om det har fortsatt att växa moleler inuti kroppen.
Svar på tråden barn -13, -15 och försöker få en trea. Nån fler?? :)