Forum Blöjor/Potträning - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Potträning dagis

  Tor 21 jan 2016 15:50 Läst 1566 gånger Totalt 7 svar
  Tor 21 jan 2016 15:50

  Hej!

  Är nyfiken på hur de brukar göra på förskolor när det gäller potträning på små barn.

  Min flicka är snart 2 år, och har en utvecklingssförsening så hon är som en 1 åring. Hon har nu via habiliteringen fått en plats på förskolan med extraresurs.

  Vi har satt henne på pottan efter maten sen hon var 8 månader, hon bajsar aldrig i blöjan och kissar så lite så byter bara blöja morgon och kväll. Hon kissar/bajsar direkt när vi sätter henne, så man behöver inte sitta och vänta. Har bett de på förskolan att sätta henne efter maten, de säger inte emot men verkar inte vilja det direkt. Det gör mig jättebesviken, för är väl onödigt att hon ska vänja sig vid att bajsa i blöjan? Vill bibehålla det hon faktiskt kan och är duktig med, hon kommer få tillräckligt svårt att lära sig saker ändå.

  Men min fundering är att börja man inte så även med normalutvecklade barn? Att man sätter de på pottan efter maten, eller väntar man tills de kan säga till själva?

 • Tor 21 jan 2016 15:56 #1

  Man sätter barnen på pottan i samband med blöjbyte av de andra barnen, vanligtvis innan lunch och innan mellanmålet.

  Delar barnet sin extra personal med fler barn än ditt? Annars kan väl denne sätta ditt barn på pottan efter lunch. Delar barnet resursen förstår jag om man kan uppleva det som lite krångligt att ditt barn ska på pottan när alla andra ska sova.

 • Tor 21 jan 2016 16:02 #2

  Hon har en egen resurs. Men har sagt att det är inte så viktigt just efter maten men att jag vill att de sätter henne en gång per dag. Men tyvärr har de nog svårt att tro på att hon är så duktig med det. Sen tvättar de ändå händerna in samma rum som pottan efter maten och då går det snabbt att bara dra ner blöja och byxa och sätta henne.

 • Tor 21 jan 2016 16:13 #3

  Då förstår jag inte problemet alls! Och dumt att bryta en jättebra rutin ni arbetat in!

 • Tor 21 jan 2016 16:40 #4

  Klart de ska lösa det med minst en pottning per dag det borde de kunnat lösa även utan resurs...

 • Tor 21 jan 2016 16:51 #5

  detta är det enda hon inte är sen med. så därför blir jag så ledsen ifall det bli förstört men får nog ligga på de.

 • Tor 21 jan 2016 20:22 #6

  Ge dig inte! Det är ju säkert dessutom en trygg rutin för henne. Risken är ju annars att hon håller sig och blir förstoppad, dvs dagis orsakar henne ett medicinskt problem. Säg ifrån om de inte sköter detta. Resursen bör göra detta vid samma tillfällen som hon sitter på potta hemma, oavsett hur ofta det är.

 • Tor 21 jan 2016 20:34 #7

  Jag förstår att de hade varit lite "konstigt" om jag ville att de skulle sätta henne varje timme. Men efter maten tänker jag att man sätter många barn i början av potträningen.. Våran dotter lär sig allt mycket långsammare än andra barn, varför vet man inte, men därför vill jag hålla kvar detta vi lagt ner tid på, för hon kanske aldrig blir blöjfri annars.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll