• Familjeliv

    Allergiskola för föräldrar

    Allergiskola för föräldrar
    Med ett allergiskt barn blir vardagen krångligare, och värsta fall också farligare. Med rätt kunskap blir det dock lättare att hantera allergin. Här är sex vanliga matallergier som kan drabba dina barn – och tipsen som gör middagen lite mindre komplicerad.

    Denna tråd innehåller kommentarer för ovantående artikel.

    Läs hela artikeln här
  • Svar på tråden Allergiskola för föräldrar
  • Mabel

    Glutenintolerans (celiaki) är ingen allergi men det ni beskriver. Livslång sjukdom. Glutenallergi är något annat, och betydligt ovanligare. Glutenallergiker kan reagera luftburet, glutenintoleranta behöver svälja livsmedlet för att få en reaktion.

  • Aniiee

    Måste säga att av dessa 6 (Mjölkprotein, ägg, fisk, nötter, gluten och laktos) så är det bara 2 som är vanliga. Det är MINST lika vanligt att vara allergisk mot skaldjur, frukter, rotfrukter, mm som att vara allergisk mot fisk, ägg och mjölkprotein. För att inte tala om korsallergierna, det som de flesta pollenallergiker känner av.

    Sen håller jag med Mabel om vad hon skriver,

    plus att jag vill påpeka att "nötallergi" är så pass lurigt att man kan vara allergisk mot trädnötter med inte andra "nötter" (bara för att vi kallar det för nöt, behöver det inte vara en nöt) Ni skriver "nötter och mandel" och "Jordnötter är ingen nöt", men mandel är ingen nöt heller. Det är en stenfrukt..... nötter är en djungel och den här "skolan" är i sammanhanget alldeles för luddigt. Man kan inte bara skriva "mandel, jordnöt och nöt", som om alla nötter som inte är mandel eller jordnötter är samma sak.....


    Känner du dig nostalgisk idag? www.imdb.com/list/ls031330344/
  • Silll
    De får det att låta som att man ska undvika alla dessa ämnen till små barn, men forskningen har visat att det är tvärtom. Risken att utveckla allergi minskar markant om man får lite av t ex fisk och nötter och ägg (osv) när man får börja med så kallade smaksensationer, dvs från 4 månaders ålder. Viktigt att INTE undvika maten alltså!
Svar på tråden Allergiskola för föräldrar