Forum Åkomma/sjukdom - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 4-åring med diarré i 6 dygn

  Lör 23 jan 2016 10:26 Läst 1175 gånger Totalt 2 svar
  Lör 23 jan 2016 10:26

  Hej!

  Börjar bli smått desperat här nu. Min 4-åring fick ont i magen och feber förra helgen, natten till söndagen satte diarrén igång. Nu har hon haft kraftiga och täta diarréer i snart 6 dygn, febern slutade efter ca 3 dygn. Efter 4 dygn kontaktade jag sjukvården men de menar att magvirus kan slå med långvarig diarrée under säkert en veckas tid. Idag är det lördag och vi har fått tid till VC på måndag om det inte blivit bättre tills dess (då har hon isf haft diarré i 7 dygn). Som det ser ut nu är det inte på bättringsvägen. Hon mår tack o lov inte illa och kan tänka sig att äta och dricka så sjukvården verkar nöjd med det tills vidare iaf. Det skär i hjärtat, hon gråter varje gång hon ska bajsa IGEN och är trött och gnällig såklart. Tappat vikt också ser jag, men inte så konstigt.

  Tiden till VC känns lång så här på lördag förmiddag. Jag ville därför höra här om det finns någon som varit med om så lång diarré hos sitt barn i samband med magsjuka. Jag tycker det låter väldigt länge!

  Finns det någon med erfarenhet?
  Har ni några tips?

  Jag tänker att kanske viruset är borta men att de första dygnens diarréer gett någon slags obalans i magen som hon nu inte kan återställa själv. Egen diagnos, läkaren kommer säkert inte hålla med mig ;)

  Som tur är, och konstigt nog, har inte lillebror eller vi blivit smittade (än!?). Vad tusan är det hon har fått? Det går inget på hennes förskola men vi var på Disney on Ice dagen innan första feber och magont började. Var så himla noga med handtvätt efter besök på den offentliga toaletten där men misstänker det kan vara därifrån iaf.

  Tacksam för tips, råd och pepp

 • Lör 23 jan 2016 10:51 #1

  Mitt absolut bästa tips är att ge henne Tasectan! Du köper det (pulver) på Apoteket (finns även på tex apotea.se). Blandar i liten mängd mat el dryck. (Smakar inget). Det verkar i tarmen och är inget som tas upp av kroppen så ska vara helt ofarligt, även till mycket små barn (OBS olika varianter för barn o vuxna). Detta är nytt på marknaden sedan något drygt år och jag fick tipset av BVC när sonen var bebis. Nu har jag alltid det hemma. Hoppas det hjälper! (Tror som du att diarrén kan hänga kvar även efter viruset). Orsaken till diarrén spelar ingen roll ang Tasectan, men givetvis ska det samtidigt kollas upp om man haft det länge. Kan ju vara en bakterie, salmonella eller annat otäckt.

 • Lör 23 jan 2016 11:00 #2

  Tack för tipset, det var nytt för mig! Testar och om det blir bättre och inte kommer tillbaka så behöver vi ju inte kolla vidare. Om det skulle vara ngt annat som orsakar diarrén kommer det med säkerhet tillbaka.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll