• Rani

    Hur tränar ni nyblivna mammor?

    Kan tipsa om en grej som man kan köra hemma nästan direkt. Appen "mammamage" med träning för rygg, mage och bäckenbotten. Den kan man köra efter ett par veckor (efter vaginal förkossning) då den är i nivåer. Först jättelätt och så blir det svårare och svårare. När man är klar med hela programmet har man tränat upp inre magmusklerna och kan man börja med vanlig mag- och ryggträning. Man får dessutom knipövningar på köpet.

  • Rani

    Tillägg: Fördelen med att börja med att träna upp de inre magmusklerna först är dels att man får bättre hållning samt mindre ont i ryggen och att man slipper putmagen som många mammor har (eftersom de inre magmusklerna inte orkar hålla in allt).

  • Rani
    Anni82 skrev 2016-01-25 11:19:56 följande:

    Kanon med så många tips! Har mammamage-appen men inte vågat börja använda den än. Har ju 1 mån kvar till bf men den ska tydligen gå att börja med redan nu?:)

    Ngn som testat andra träningsformer, tex pilates för nyblivna mammor eller pt?


    Nej mammamage gör du efter förlossningen. Men du kan noh börja tätt så tätt inpå om du föder vaginalt. Det är väldigt lätta grejer i början, typ sotta mot en vägg o hålla in magen. Inget som kan skada.
  • Rani
    Seven Costanza skrev 2016-01-25 18:38:27 följande:

    Vet du hur länge man bör vänta efter kejsarsnitt?


    Ingen aning. Har ingen erfarenhet av kejsarsnitt och vet inte hur det läker och så.
Svar på tråden Hur tränar ni nyblivna mammor?