• Bröllopsplaneraren

    Du ska på BRÖLLOP: årstid + varmrätt = vad?

    Hej!

    Du ska på ett VINTERBRÖLLOP! Vilken förrätt, VARMRÄTT och efterrätt ser du framför dig?

    Du ska på ett VÅRBRÖLLOP! Vilken förrätt, VARMRÄTT och efterrätt ser du framför dig?

    Du ska på ett HÖSTBRÖLLOP! Vilken förrätt, VARMRÄTT och efterrätt ser du framför dig?

    Svara på de du känner dig säker på. ;)

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Du ska på BRÖLLOP: årstid + varmrätt = vad?
  • lövet2

    Vinter: Potatisgratäng och någon filé. Bröllopstårta till efterrätt naturligtvis.

    Höst: Kokt färskpotatis, kött och 2-3 olika såser. Kokta grönsaker/rotfrukter till. Bröllopstårta till efterrätt.

    Förrätterna tänker jag aldrig på, eftersom jag inte äter dem. Vill inte förstöra aptiten innan den riktiga maten kommer.

  • Neiti75

    Vinter

    F: löjrom, rödlök, créme fraiche och något annat. (Hårt bröd, toast, potatisbakelse)

    V: kalvfilé och kronärtskockspuré. Nå grönt också.

    E: bröllopstårta och ev småkakor kanske med smak av choklad.

    Vår

    F: grönsakssoppa med citron och krutonger.

    V: halstrad röding med mandelpotatis.

    Eller fjällripa och något annat gott till.

    E: bröllopstårta och ev småkakor med smak av frukt.

    Höst

    F: murkelsoppa och surdegsbröd.

    Eller krämig svamppaj.

    V: Tjädergryta, vildsvin eller hjort. Beroende på vilket vilt så anpassar man tillbehören till.

    E: bröllopstårta och ev småkakor med lite syrligare smak, typ bär.

  • Aniiee

    Vinter (Dec): Förrätt: Skaldjurssoppa, Huvudrätt: Renstek med tillbehör (gärna någon gratäng (potatis och pepparrot exempelvis), Efterrätt Chokladfondant med creme anglaise 

    Vår (April): F: Vårsallad på primörer och ost, H: en fin plattfisk (rödtunga eller hälleflundra, tex) med tillbehör, E: smälta rabarber

    Höst (Oktober): F: Rostad Pumpasoppa H: Anka med svamprisotto E: Marängbakade äpplen med kolasås

    Som exempel. 


    Känner du dig nostalgisk idag? www.imdb.com/list/ls031330344/
  • Aniiee

    BTW! Jag är sån där notorisk person som tycker att man spar bröllopstårtan till kaffet, och inte har den som efterrätt till en trerätters middag......


    Känner du dig nostalgisk idag? www.imdb.com/list/ls031330344/
  • Neiti75
    Neiti75 skrev 2016-01-29 00:09:15 följande:

    Vinter

    F: löjrom, rödlök, créme fraiche och något annat. (Hårt bröd, toast, potatisbakelse)

    V: kalvfilé och kronärtskockspuré. Nå grönt också.

    E: bröllopstårta och ev småkakor kanske med smak av choklad.

    Vår

    F: grönsakssoppa med citron och krutonger.

    V: halstrad röding med mandelpotatis.

    Eller fjällripa och något annat gott till.

    E: bröllopstårta och ev småkakor med smak av frukt.

    Höst

    F: murkelsoppa och surdegsbröd.

    Eller krämig svamppaj.

    V: Tjädergryta, vildsvin eller hjort. Beroende på vilket vilt så anpassar man tillbehören till.

    E: bröllopstårta och ev småkakor med lite syrligare smak, typ bär.


    Eftersom jag personligen inte är så mycket för sött - och tycker det blir kaka på kaka. men du kanske ändå vill ha tips på desserter så kom jag att tänka på dessa:

    Vinter

    D: konjaksbakade vinterfrukter med nötter och honung.

    Vår

    D: créme bruleé och frukter som är i säsong

    Höst

    D: kanske fyllda äpplen och egen glass?
  • nnnnnnnn

    Du ska på ett VINTERBRÖLLOP! Vilken förrätt, VARMRÄTT och efterrätt ser du framför dig?
    Varm mat (huvudrätt) känns naturligt. Något som brudparet gillar själva såklart.
    Hmmm... Hummersoppa + oxfilé m potatisgratäng + glace au four
    Eller carpaccio + torskrygg m palsternackspuré + efterrätt (om ni vill ha lite vintervit mat)

    Du ska på ett VÅRBRÖLLOP! Vilken förrätt, VARMRÄTT och efterrätt ser du framför dig?
    Något med primörer känns naturligt. Varmt eller kallt spelar ingen roll om det är senare delen av våren och/eller vädret är varmt för årstiden.
    Någon förrätt med räkor med lite sting, inte räkcocktail utan kanske vitlöksfrästa räkor på toast + rostbiff med primörer och någon potatisanrättning ni gillar + efterrätt med försmak av sommaren tex glass med varma hallon eller jordgubbar.

    Du ska på ett HÖSTBRÖLLOP! Vilken förrätt, VARMRÄTT och efterrätt ser du framför dig?

    Lite starkare färger? Kanske lite höstigare smaker.
    Skogssvampsoppa/toast + något gott kött med rostade rotsaker (många olika sorter, morötter, potatis, rödbetor, palsternacka, kålrot, rotselleri, gulbetor, persiljerötter osv) + någon efterrätt, kanske pumpamousse?

Svar på tråden Du ska på BRÖLLOP: årstid + varmrätt = vad?