Forum Barns utveckling - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • 3 åring pratar dåligt

  Lör 30 jan 2016 07:47 Läst 1312 gånger Totalt 3 svar
  Visar endast inlägg av zarah - Visa alla inlägg
  Lör 30 jan 2016 07:47

  Hej!
  Har en dotter som precis har fyllt 3, hon har alltid varit pratglad och pratar en hel del men ett helt påhittat språk massor som ingen förstår. Hon kan bara ett fåtal ord som är "riktiga" ca 30 kanske och dom orden uttalar hon bra och har börjat få böjningar på typ boll, bollen. Är  inte orolig egentligen, då hon förstår vad vi säger och är väldigt tydlig med teckenspråk och kroppsspråk så tvivlar jag på att det är fel på hörseln eller just att hon vet vad saker heter så är det förmodligen inget fel i huvudet eller vad man ska säga. Om vi låssas att vi inte förstår vad hon vill så drar hon oss dit och pekar och visar tydligt.
  Bvc och förskolan säger att än så länge är det inte ett problem och att hon "pratar" och visar så är det inte just nu något som vi ska oroa oss för. Dom sa att dom hade varit mer oroliga om hon inte hade pratat alls.

  Men jag skulle gärna vilja ha lite tips ifrån någon som kanske har varit i samma sits. 
  Vi sjunger mycket visor, läser mycket. Är alltid tydliga med när hon vill något att vi säger vad det är för något, typ drickan, bananen leksaken osv innan hon får det.
  har försökt att vägra ge det hon vill ha fast vi förstår vad det är hon vill ha för att försöka få henne att säga det. Då brukar hon oftast skita i det och gå och göra något annat.

  Så är det någon som kanske har något tips på vad man kan göra för att få igång henne lite? Tror mest bara hon är lat, eller fundersam och därför hon inte vill.

 • Lör 30 jan 2016 16:36 #3
  Alexi skrev 2016-01-30 10:11:26 följande:

  Men har ni inte fått någon remis till logoped? Bvc kollar ju språket vid 3-årskontrollen. Vad sa de då? Hörseln kan ju vara nedsatt typ vätska bakom öronen eller så som påverkar.

  Vi fick remiss till logoped några månader före 3-årsdagen.


  Vi va på kontroll vid 2,5 sen ska vi bli inkallade extra snart igen just för att kolla talet. Dock när vi pratade om det sist så sa hon att det.måste ha utvecklats lite den sist. Och det har det ju några få ord har tillkommit och som sagt mycket böjningar på orden har hon med.börjat med och änvänder de 2-3 ords meningar hon kan. Kollade hörseln då vid 2,5 års kontroll en och den var okej.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll