Inlägg från: Anonym (Mariah) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mariah)

    Har någon lyckats övervinna sina missbruk med sin egna vilja och terapi?!

    Tycker du är jätteduktig! Själv lyckades jag sluta när jag blev gravid, men efter att graviditeten slutade med missfall i fjärde månaden, började jag dricka igen. Jag kan hantera sorgen bättre efter en flaska vin, och det gör inte lika ont. När allt känns skit, då blir jag glad och uppåt av att tänka på att jah får dricka vin snart. När jag väl är glad, då vill jag bli mer glad, med hjälp av vin såklart... Har fått lugnande tabletter som inte är beroendeframkallande på vårdcentralen, och kommer även få samtalsterapi. Så hoppas kunna ta mig ur detta snart!

  • Anonym (Mariah)
    Anonym (...) skrev 2016-01-30 14:39:15 följande:
    Du är också grymt duktig! Du hanterar så som du finner det lämpligt i den sorg du befinner dig och än hel del annat kan jag tänka mig..

    Hur var ditt liv innan graviditeten och innan dess?

    Tack för ditt pepp=)

    Jag bara känner att efter så otroligt många år av all skit vill jag bara kunna uppnå styrka och klarhet nog att få lov leva resten av mitt liv med fokus på det som är viktigt.

    Sen kan saker och ting hända, som för dig. Men du verkar ju medveten redan nu, redan nu har du gjort upp en plan. Jag håller tummarna. Kän dig fri uppdatera här om du vill.

    Och ja, jag är duktig på många plan men nu är jag upp i två lugnande tabletter halvt packe cigg och fyra koppar kaffe. Städar som en galning. Men är ändå på bra humör, dock skiftar det rätt starkt då och då.

    <3
    Mitt liv innan var väl ganska så normalt, fast jobb sen många år, hus, ett dåligt äktenskap, där jag aldrig fick någon kärlek, utan det kändes att det bara var av praktiska skäl han gifte sig med mig.  Hur mycket kärlek jag än gav, så fick jag aldrig något tillbaka.   Började dricka för mycket under de åren, men det är ingen ursäkt att skylla på min exman.  Han drack aldrig, och jag smög med det, vi jobbade skift.   När vi skilde oss bestämde jag mig för att sluta dricka, nu skulle jag bara börja om!     Men det blev inte så.  Nu kunde jag ju dricka obegränsat, utan att någon såg.   

    Har alltid skött jobbet och så.  
    När jag var gravid så kände jag ett lugn och lycka inom mig, och jag var lycklig och tillfredställd utan alkoholen.  Det var skönt att somna på kvällen utan alkohol i kroppen, utan istället läsa en bra bok, utan att bokstäverna hoppade runt.  Ännu skönare att vakna upp helt nykter. 

    Så blev det som det blev, och jag började direkt dricka igen.  För att må bättre. 

    Det är en lång väg att gå, men med hjälp av mina lugnande tabletter och cigaretter (röker inte i vanliga fall, har inte rökt på 10 år, men de hjälper),  så hoppas jag klara detta. 

    Vet inte riktigt vad för tabletter du tar, men jag känner mig lugn och avslappnad av mina, och de får mig (oftast) att somna på kvällen, och att inte vakna upp med hjärtklappning och ångest vid fyra på morgonen.

    Berätta gärna mer om ditt liv, om du vill?
Svar på tråden Har någon lyckats övervinna sina missbruk med sin egna vilja och terapi?!