• cosinus

    Erfarenhet av sätesförlossning?

    Jag har fött ett av fyra barn i säte (nummer 3). Bästa förlossningen. Mjuk rumpa var klart behagligare än hårt huvud :)

    Praktiska skillnader på mitt sjukhus var:

    De sätter inte igång sätesförlossningar så kommer inte bebis spontant blir det snitt.

    Man får inte föda upprätt som jag gjort med de andra utan det var benstöd som gällde. Dock fick man ju vara upprätt ända precis till bebis skulle ut.

    Mer folk i rummet

    Man får inte ha en historik med utdragna/avstannande förlossningar tidigare utan har man fött barn tidigare så det ha varit komplikationsfritt.

    De gör viktuppskattning på bebis innan, den får inte väga mindre än 2 kg eller mer än 4 kg. De tar också en röntgen på bäckenet för att se att man har tillräckligt stora mått.

  • cosinus
    skrutt0713 skrev 2016-02-08 10:56:10 följande:
    Tack för ditt svar. :) I det här landstinget får man föda vaginalt vit sätesbjudning så det är en fördel. Och redan i torsdags när läkaren sa att bebisen låg med rumpa ner så han att det var inga hinder för att jag skulle få föda så om det blir aktuellt. I och med att dottern (första barnet) även kom med en hand/arm på huvudet utan problem så trodde han inte bäckenmåttet skulle medföra några problem heller. Jag har haft två snabba oerhört lättsamma förlossningar.

    Jag är dock lite skrämd ang vändningsförsök då en vän såklart berättade om en kvinna hon träffade på bb som gjort vändningsförsök och moderkakan lossnade. Vet att detta är ovanligt, men undrar i alla fall om man kan avböja vändningsförsök och sägs att jag hellre vill föda i säte?
    Ja ville inte heller ha vändningsförsök och det är klart du kan vägra.

    jag behövde dock inte kriga för det, jag och läkaren var helt överens om att inte göra ett vändningsförsök utan ist invänta förlossningen :)
Svar på tråden Erfarenhet av sätesförlossning?