• Soffan83

    Höstbebisar efter IVF 2016

    Pipam skrev 2016-02-24 17:48:36 följande:

    Mitt misslyckade, avbrutna IVF försök blev ett pluss!

    Fick omslag på digitalt idag och är BIM -3.

    Stimuleringen gav bara ett enda ägg så vi fick försöka själva istället för äggplock. Hade inga förhoppningar men tji fick jag!

    Hade menopur 125 ie, orgalutran, Ovitrelle och nu luutinus. Så en hel stimulerad cykel utan äggplock och FET. Får jag vara med ändå? :)

    BF ca 3 november!


    Coolt! Grattis!
  • Soffan83
    CvL2015 skrev 2016-02-24 20:53:44 följande:

    Välkomna och grattis alla nya!

    Här hemma är det mycket funderingar hit och dit. Överanalyserar varenda symptom just nu. Förra gången (1,5 år sen) tog det slut denna vecka (V6). Det ska det inte göra denna gång! Längtar till 16/3.


    Det är klart att det inte ska! Tyvärr är det lätt att överanalysera allt... Det är psykiskt påfrestande att vänta!
  • Soffan83
    jewel skrev 2016-02-24 22:05:08 följande:

    Ni som äter järntabletter, vad är orsaken till det? Jag fick problem med låga järndepåer vid min graviditet för tre år sen men det tog lång tid att förstå vad felet var. Jag fick järninjektion i somras o sen dess har jag legat bra i ferritin. Ska ta blodprov på Mvc för att hålla koll på nivåerna på både Hb o ferritin. Men det blir troligtvis järntabletter snart, vilket min mage inte kommer vara glad över...


    Lämnade lite prover och läkaren sa att jag hade lågt järnvärde (ferritin) han skrev ut rätt mkt och nu har jag ätit dom några månader, kommer inte riktigt ihåg när jag fick dom. Min mage har inte reagerat på duroferonet. Men bajset är kolsvart :-P
  • Soffan83
    lallallalla skrev 2016-02-25 05:33:16 följande:

    Den tröga magen verkar höra till. Minns inte att det var så trögt så tidigt dock. Jag kommer få leva på fil och soppa när magen växer på riktigt. :P

    Gör du nåt för att hjälpa magen?


    Jag kan helt plötsligt inte citera så jag skriver här. Jag gör inget direkt för att hjälpa magen, innan graviditeten gick jag varje morgon sen var det klart. Nu är det lite då och då.
  • Soffan83

    Ha ha ha, jag kan citera var utloggad när det inte gick o kopierade det jag skrivit och loggade in och då gick det ;)

  • Soffan83
    jewel skrev 2016-02-25 06:25:55 följande:

    Vet du hur lågt du hade? Jag har hört att om man har väldigt lågt räcker inte järntabletter, men vet inte om det är sant. Mitt liv förändrades helt klart efter järninjektionen! Men mitt största problem var myrkrypningar i benen (restless legs). När jag var gravid med dottern gick ferritinet från 120 i vecka 7 till 14 i vecka 26 men jag fick aldrig veta att det var för lågt. Jag är rädd att det ska hända nu med men denna gången är jag beredd o påläst så jag hoppas att det ska kunna undvikas.


    Nu har jag kollat upp, jag tog proverna i november och då låg ferritinet på 8.3. Jag vet inte vad det ligger på nu, jag har inte lämnat fler prover vilket är lite konstigt. Fick tabletterna och sen har vi inte hörts?!
  • Soffan83
    Libra1 skrev 2016-02-25 09:39:05 följande:

    Ni äter väl inte Niferex innan vecka 20? Det är inte bra med för höga blodvärden.


    Jaha? Varför inte det? Läkaren som tog proverna på mig sa när jag berättade att vi skulle försöka bli med barn i januari att det var tur att vi upptäckte nu mina värden, för att det är svårare att bli gravid med låga värden?! Jag berättade för en ssk på RMC när jag ringde om mitt positiva svar att jag åt duroferon 2*100 om dagen pga låga värden. Vad bra sa hon då...
  • Soffan83
    Libra1 skrev 2016-02-25 11:17:39 följande:

    Ah! Såg inte att du redan hade dåliga värden. Men då så. Jag har själv högt blodvärde och det är inte heller så bra.

    Vad ligger ni på? Jag har haft upp till 147 och det är på gränsen. Nu låg det på 134.

    Läste det som att ni använde Niferex för att göra magen lös. :P


    Ha ha ha, okej! Jag blev orolig och ringde vc direkt, dom ringer upp nu vid 14 ;) men det var lika bra, för det är ju lite dumt att läkaren inte har följt upp och jag har inget återbesök. Så det var nog bra att det blev fart på mig :)

    För högt är inte bra nej, har du den där sjukdomen? Kommer inte ihåg vad den heter, men det blir värre när mensen slutar vid klimakteriet när inte kroppen blir av med järn.
  • Soffan83
    Dalkullan skrev 2016-02-25 12:47:07 följande:

    Åå precis en sån här tråd jag längtat efter att få vara med i! Plussade för drygt en vecka sen efter 2a FET - är nu i v6 (5+3) med BF 23 okt. Känns så galet att ens kunna skriva sånt här efter flera års bergochdalbana - glad och orolig om vartannat, känns nästan som att jag låtsas och bara väntar på att nån ska komma på mig;D Har fått tid för VUL 16 mars så jag hoppas att det ska lugna mig en del. Känns jäkligt långt bort bara - men tålamod är ju nåt man har "lärt" sig under den här resan;)

    Hur mår alla och hur långt gångna är ni? Jag har haft ganska ordentlig molvärk till och från sen veckan innan BIM - inga blödningar så jag hoppas på växtvärk..! Nån fler som haft så?

    Stort grattis till alla plus!!:D


    Grattis och välkommen! Ja det känns overkligt, tror när man får se en liten levande bebis på ultraljudet att det blir verkligare :) vi är i vecka 6+0 idag. Vilket är som julafton för då får jag läsa om den nya veckan i de appar jag har. Jag tjuvkikar aldrig utan håller mig ;) jag har haft som molande mensvärk. Har även haft blödningar men dom har slutat.
  • Soffan83
    jewel skrev 2016-02-25 18:07:08 följande:

    Det är jättelångt. Jag hade 10 som lägst. Hur mår du? Jag hade många symptom som var jobbiga. Om mitt ferritin blir så lågt igen kommer jag försöka få järninjektion igen. Då går ferritinet upp direkt, mycket bättre än tabletter.


    Jag mår bra, nu är jag trött av graviditeten dock ;) men idag har jag varit ganska pigg. Men innan jag fick järntabletterna kände jag mig jämnt trött o orkeslös och tappade mkt hår. Jag har haft bra hb dock, det finns tydligen olika typer av järnbrist. En kompis blev inlagd med dropp, men då hade hon inte alls bra hb. Du hade även lågt hb va?
Svar på tråden Höstbebisar efter IVF 2016