• Thu 26 Sep 2019 10:10
    320584 visningar
    679 svar
    679
    320584

    Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.

    Hej, Jag och min fästman känner oss helt förkrossade efter vårt första ultraljud igår i samband med KUB. Jag är 35 år och väntar första barnet. Barnmorskan var väldigt tyst och sa sen att hon inte kommer ge oss några siffror men att det finns förhöjd risk för kromosomfel, hon kunde se direkt att nackspalten var väldigt bred. Så imorgon ska jag få göra ett moderkaksprov, är nu i vecka 13. Vad jag förstod på BM är chansen minimal att allt ska vara bra så vi bara gråter och gråter. Det har varit en tuff resa för oss att ens bli gravida.

    Har någon varit med om väldigt bred nackspalt/hög sannolikhet men fått svar efter moderkaksprovet att inga fel hittades/att allt var normalt? Griper efter halmstrån just nu... vet inte hur man ska gå vidare efter detta ????

  • Thu 26 Sep 2019 10:56

    Tack för pepp. Lite synd att hon inte sa hur bred igår och vi var för chockade för att ens tänka på att fråga... då har vi samma sits, det är den värsta känslan jag varit med om... håller tummarna för er också! Väntan är helt olidlig...

  • Fri 4 Oct 2019 08:27

    Nu fick jag besked igår efter moderkaksprov pga mycket bred nackspalt. Läkaren ringde mig, kände direkt att något var fel. Har loggat in på Patientportalen varje dag denna vecka, inte sett något svar. Jag har jobbat på som vanligt för att tänka på annat, men oron har legat och gnagt och tärt så på mig.

    Minns knappt hälften av vad läkaren sa. Trisomi 18... extremt ovanligt... inte förenligt med liv...

    Min första graviditet som varit såå efterlängtad slutar nu med en framkallad abort på sjukhus nästa vecka. Vi är helt förkrossade. Jag har en blogg där jag skriver om detta om någon vill veta mer:

    graviditetiallsinnakenhet.blogspot.com/

  • Wed 9 Oct 2019 08:13
    Anonym (Förtvivlad) skrev 2019-10-04 09:40:15 följande:

    Jag är verkligen ledsen att höra att du fick ett sånt tråkigt besked. Vi gjorde abort igår! Fruktansvärt men också ngt fint i att ta farväl! Jag hoppas vi får nya chanser och friska bebisar! Massa styrkekramar till dig <3


    Beklagar verkligen - vet hur det känns <3 jag hoppas också på frisk bebis snart för dig å mig. Kram till dig!
Svar på tråden Stödtråd för oss med lite sämre kub resultat som väntar på NIPT eller FVP svar.