• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    Mollan81 skrev 2016-04-01 15:29:08 följande:

    En fundering, hur gör ni alla under tiden ni sprutar med alkohol? Låter ni helt bli eller vågar ni ta ett glas till maten? Jag ska på middag ikväll och är väldigt kluven hur jag ska göra. Låter jag bli helt bli så kanske en fråga kommer och jag orkar verkligen inte med att prata om detta. Jag funderar på att ta ett glas och dricka väldigt långsamt så att det inte tar slut på hela kvällen... Hur hade ni andra gjort? Kanske inte hör hit egentligen men jag testar att fråga.


    Jag drack fram till insättning mina två första försök. Nu slutade jag helt dag 1 med synarela till och med. Kan det hjälpa något så gör man ju allt liksom.
  • Regnbågsdröm

    Ringt kliniken idag. Ska avvakta till måndag (dag 17) ringa igen då om blödningen inte kommit och i så fall in på undersökning på tisdag.

    För övrigt har jag alltid trott att folk tar blodprov under synarelatiden. För att kolla nedregleringen. Det sa dem att de aldrig gör. Blödningen är det som visar om man är nedreglerad.

    Mår rätt kasst, så får se hur mycket jag är här inne under helgen.

  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-04-01 19:42:12 följande:
    Förstår att det känns skitjobbigt! Stackare!

    Återigen, klinikerna säger olika! Min kompis är i samma sits som du och går på en klinik här i Stockholm och till henne sa de klart och tydligt idag att hon måste ta blodprov för att se om hon är nedreglerad, vilket hon inte var.

    Vi håller tummarna för att du ska få blödningen nu i helgen! KRAM
    Men menar du att de sa det även om hon fått blödningen? Jag ska ju också komma in och ta prover på tisdag om blödningen inte kommit. Men till mig sa de att om man fått blödningen så är det bevis på att man är nedreglerad. Sa de inte så till henne?

    Sen tycker jag att det är jobbigt att tänka på huruvida längre nedreglering eller kortare påverkar resultatet. De sa att det inte spelar någon roll. Men tycker det låter märkligt ändå.
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-04-01 20:03:42 följande:
    Ja, hon fick blödningen på spraydag 14 och skulle dit idag på VUL och blodprov. Trodde att skulle få börja med sprutor ikväll, men nej, hon måste spraya minst en vecka till. Sen nytt försök med VUL och blodprov. Jag är så irriterad över att man inte vet vad som stämmer när de säger så olika!

    Så klart det påverkar, om inte annat psykiskt! Du har inte möjlighet att gå på akupunktur? Det sätter alltid igång min blödning.
    Det är fan inte klokt att de säger så olika. Jag vet inte vad jag ska tro längre.
    Vet du vad som händer om man inte är nedreglerad? Alltså vad fyller det för funktion egentligen.

    Nej det har jag nog inte. Och nu kvittar det ju om blödningen kommer.. Vet ju ändå inte om jag är nedreglerad på riktigt ju om jag ska tro på det du säger som de andra läkarna sagt och inte inte de jag pratat med. Fan så frustrerande
  • Regnbågsdröm
    Mallanfarm skrev 2016-04-02 07:43:14 följande:

    Någon som varit med om att man får ut ett gäng som befruktas men att inget klarar sig till dag 5 vid återföring?

    Kram till er alla.


    Japp. Mina klarade sig inte ens till återföring dag 3.. Hemskt. Har inte läst så mycket om det, så kände mig ensammast i hela världen. Alltid fått höra att det ska mycket till för att inte få insättning. Men som sagt, det hände mig och en del andra också uppenbarligen. Stor kram till dig om det är vad som hänt dig <3
  • Regnbågsdröm
    Utflykt i verkligheten skrev 2016-04-02 04:38:02 följande:
    Sophiahemmet. Och du?

    Vore det inte roligt med en lista på oss som är här inne? Så man får en överblick var alla befinner sig i processen.
    Vi har en lista. Som vi skapade i början och som vi också uppdaterat. Du kom in sent och har väl därför uppenbarligen inte hängt med
  • Regnbågsdröm
    celavie1 skrev 2016-04-01 23:37:18 följande:

    Har läst alla era inlägg och slås av att många av dem speglar mina känslor. Vi kämpar med att få vardagens bestyr och gå ihop med behandlingen, vi har biverkningar, vi bryter ihop och kommer igen. Jag var på UL idag och ledsamt nog hade jag bara 4 blåsor trots högsta dosen av menopur. Äggplock blir på måndag morgon. Jag hoppas så att de ska få ut några trots mina få äggblåsor. Jag är så jäkla nervös. Sist fick de bara ut ett ägg som inte befruktades. Jag känner mig inte så hoppfull om jag säger så...........
    Själva äggplocket tyckte jag inte var så farligt så det är jag inte så nervös för. Bara resultatet och hur det kan påverka mig. Det är ju så jobbigt psykiskt med IVF. 
    Man brukar ju säga att man blir starkare av motgångar men jag vet inte. Det är nog först efter ett tag. Just nu känner jag mig som ett asplöv trots att jag försöker stänga av känslorna. Hoppas på fint väder i helgen så man kan samla lite energi inför måndag. 
    Natti natti!


    Kärlek till dig! Du vet att jag tänker mycket på dig och håller alla mina tummar!
  • Regnbågsdröm

    Godmorgon vänner! Börjar dagen med en blödning. Dag 14. Såja! Nu är allt som det ska! Tror jag ska välja att lita på min klinik som säger att blödningen innebär att man är nedreglerad, att inget blodprov behövs utan att blodet är beviset. Men ringer på måndag ändå och frågar igen. Men nu är allt som det ska! Äntligen! Börjar med sprutorna på onsdag som planerat tänk vad lite blod kan göra en glad! Nu hoppas vi dock att vi aldrig ser sånt igen

  • Regnbågsdröm
    13Juli skrev 2016-04-02 10:08:30 följande:
    Skönt! Jag börjar oxå med sprutor på onsdag. Ska ta spray på morgonen.

    Känner mej stressad. Skulle behöva vara hemma, ledig och varva ner.
    Jag fortsätter med sprayen hela tiden jag. Men går ner till två spraytillfällen om dagen när jag börjar med sprutorna, istället för tre som jag har nu. Slutar du med sprayen helt när du börjar spruta?

    Du behöver inte vara nervös. Är det första gången? Ta ledigt från jobbet om du känner att du behöver det. Din hälsa ska alltid gå först, och det även om det är psykiskt och inte märks för andra. Ta dig själv först! Jag finns här och peppar inför onsdag om du behöver! Kul att vi börjar samtidigt
  • Regnbågsdröm
    13Juli skrev 2016-04-02 10:50:36 följande:
    Tack???? Ja jag ska sluta med sprayen samma dag. Detta blir mitt andra försök. Har satt in ett färskt och ett fet i januari och februari. Gör ett till försök nu innan sommaren.

    Ska på första vul 13:e. Få se hur många vul det blir innan man får åka 28 mil enkel resa för äggplock.
    Första vul 13 april för oss också. Jag vet med mig att jag är svårstimulerad, så räknar med minst ett ultraljud till efter det. Men som sagt kul att vi ligger så i fas. Får hoppas att allt går precis som det ska för oss båda

    Konstigt att du ska sluta på sprayen helt när du börjar spruta. Tar du något annat istället? Har aldrig fattat det där, för trodde sprayen skulle göra så att man inte ägglossar av sig själv. Och då bör man ju inte sluta på den tänker jag.
Svar på tråden IVF mars/april