• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    CJ1 skrev 2016-04-10 12:13:15 följande:
    Tackar!  GladHoppas att det sprider hopp. Är ju 39 år fyllda. Har gjort en IVF, fick ut 5 ägg. Alla blev befruktade och på dag 5 på insättning hade 3 blivit blastocyster. Fick ett och 2 frystes ner. Detta var mitt första FET och nu är jag livrädd att något skall gå fel.

    Såklart att du är spänd inför morgondagen men det kommer gå strålande. Skall hålla tummarna hårt för dig imorgon och ser fram emot din uppdatering. Skrattande Stort Lycka till!


    Läskigt att de odlade vidare så många dagar när du inte hade så många ägg. Hur kommer det sig? Ser de direkt att de har bra chans till att klara sig? Stort lycka till!
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-04-10 15:46:05 följande:

    Du har rätt i det:) Ja, det är första barnet för oss också, har försökt i 2 år självs, så nu hoppas jag att det är vår tur:)


    Det hoppas jag också. Både för er och oss! <3 Hur känns det med sprutorna nu? Och känns det något i magen eller så? Kram!
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-04-10 15:57:46 följande:

    Det enda jag känner är att jag är väldigt trött, men ingenting annat. Hoppas att det ändå händer något därinne:) Hur går det för dig?

    Jag håller tummarna för dig och alla här inne så mycket jag bara kan, desto fler som lyckas desto mer positivt inställd blir jag på att det ska gå bra för mig också:)

    Hade du ultraljud i veckan?

    Kram


    Ja men det kan ha hänt saker ändå. Inte säkert att man känner saker. Alla funkar vi ju olika Jag brukar dock känna att det spänner i magen och så när det börjar växa där inne Håller tummarna för dig!

    Japp, jag ska på ultraljud på onsdag. Så då får vi se om det hänt något för mig Hoppas att det går framåt!
  • Regnbågsdröm
    daisy80 skrev 2016-04-10 17:16:22 följande:

    Hej tjejer, jag hoppar in här. Är snart 36 och har försökt bli gravid i två år utan att lyckas, vi har så kallad oförklarlig barnlöshet.. Ska nu börja spruta med Puregon vid nästa mens, som borde vara om 2 veckor eftersom jag hade äl igår. Men nu kommer det antagligen falla sig så att ÄP blir runt kristi-himmelfärdshelgen då de har stängt på kliniken, förutom på fredagen 6 maj. Så det känns som att jag verkligen vill tajma in den dagen, om inte mensen nu råkar komma ovanligt tidigt eller sent. Är lite nojig över detta. Någon som vet hur mycket det där går att styra? 
    Kram till alla er andra som också kämpar <3


    De brukar styra det där. Att man får börja spruta någon viss dag så att man undviker helger och så. Så det löser kliniken! De låter inte dig börja om det riskerar att hamna på en dag då det absolut inte går. I så fall får ni vänta en cykel om det skulle vara så.
  • Regnbågsdröm
    daisy80 skrev 2016-04-10 22:25:23 följande:
    Hej! Ja jag ligger också lite efter de andra, vi kanske får starta en ny tråd sen :) Jag inväntar mens om 2 veckor och kommer då börja korta protokollet med sprutor. ÄP blir runt kristi-himmelfärdshelgen? vad har du för tidsram ungefär? 
    Ni hamnar inte så mycket efter. Vi är en hel radda folk som kör långt protokoll här och som har ÄP runt vecka 16. Så ni som kör korta protokollet hinner ifatt rätt bra ändå Välkomna hit!
  • Regnbågsdröm
    Fame skrev 2016-04-10 22:19:03 följande:

    Här börjar jag nedreglera på tisdag, Suprecuren är framplockad och en app installerad på mob för att påminna mig =) Så nu börjas det, IVF1 för lilla mig. Rätt spännande faktiskt!! Innan har det känts rätt läskigt men nu känner jag mig mest pepp och som att jag kommer klara även ett negativt resultat om det blir så. Innan har jag varit så rädd för att knäckas totalt.. men nej, nu jädrar ska jag igång! 

    Lite trist att ligga efter er andra i tråden men men vi kanske är några fler som inte har ÄP riktigt än?


    Läs mitt svar i föregående tråd Välkommen hit!
  • Regnbågsdröm
    Nicka skrev 2016-04-11 07:09:02 följande:

    Sjukt nervös inför ultraljudet idag...mår illa och har ont i magen :(


    Stort lycka till! Har du ont i magen tror jag bara det är bra, då händer det säkert grejer Äggblåsor som växer och så vet du För antar att det är det du är där för att kolla? Svårt att hålla koll på var alla ligger i processen. Ska hålla tummarna för dig!
  • Regnbågsdröm
    CAM86 skrev 2016-04-11 16:23:41 följande:

    Lixom- håller tummarna att det inte blir mer än så.. Och att allt kommer att gå bra <3 hmmm undrar varför det är så himla olika? Men det är kanske för att vi alla är olika oxå :)


    Det har att göra med att vi har olika kroppar. Jag hade fått höra en gång att vissa tog dubbel dos av Crinone som jag tar en gång om dagen under ruvning. Så jag ville också ta det. Då fick jag veta att det är vid FET man gör så och inte vid ET. Så man ska, säger det återigen, inte lyssna för mycket på skillnaderna. Vi har olika kroppar och gör olika typer av behandlingar, så det behöver inte vara svårare än så. Jag tar Crinone 15 dagar efter insättning.
  • Regnbågsdröm
    linoa131 skrev 2016-04-11 17:59:36 följande:

    Idag fick jag tillbakaen blastocyt av mmycket bra kvalitet sa dem. Vad innebär detta att det är av bra kvalitet? Menar de att det är bra chans för att det ska bli en graviditet? Jag kände inte riktigt att jag hann få svar på alla mina frågor eller så var det lite flummiga svar :-/.

    Av de 7 befruktade äggen var det det enda som verkade tillräckligt bra. De andra hade inte delat sig lika snabbt och var inte i samma stadium. De ska oodlas vidare tills imorgon och se om det kan bli något ändå men som det ser ut nu är det enda ett och det ligger i magen nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska känna, glädje och hopp eller oro ...

    en sak är säker, jag har inte fattat alls att jag har nu ett befruktat ägg i magen. Jag var så kissnödig när hon genomförde ingreppet så jag kundekknappt koncentrera mig. Nu känner jag ingen skillnad.


    Det är svårt det där med hur de väljer att uttrycka sig. Ibland ger det helt klart falska förhoppningar när vissa får höra att de får "ett perfekt embryo" tillbaka och ändå inte blir gravida. Får höra det alltför ofta. När jag hade ET sa hon att det "såg ut som det skulle", vilket fick mig att känna att det förmodligen var kört, eftersom jag läst om alla era "perfekta" och "mycket bra kvalitet". Men jag tror att det där snarare handlar om valet av uttryck. Jag menar, ett embryo som ser ut som det ska och ett embryo av bra kvalitet är ju egentligen samma sak, även om det ena kanske låter mer positivt än det andra. Min läkare hade själv gjort IVF 6 gånger. Jag inser i efterhand att hon nog snarare inte ville ge mig falska förhoppningar.

    Lycka till önskar jag dig!
Svar på tråden IVF mars/april