• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    Hej alla!
    Vi har nu fått vår planering för vårt tredje IVF-försök. Vi kör långt protokoll och ska nu börja med synarela-spray den 20 mars. Enligt planeringen ÄP vecka 16. Några som är i samma tid och som vill följas åt? Hoppa gärna in i tråden!

  • Svar på tråden IVF mars/april
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-10 15:50:10 följande:

    Regnbågsdröm! En liten fråga, när känner du av svettningar? Hela tiden, på nätter, på dan? Jag hittar inte mina anteckningar från förra behandlingen, så irriterande!


    Jag minns inte riktigt. Men efter en vecka med spray kanske? Jag minns att jag haft svettningarna rätt länge under spraytiden. Så känns som att det kom rätt tidigt. Men är säkert olika för alla
  • zasu

    Känner igen det där med att inte återföra 2 blastocyster.

    Nicka, hoppas att du får omslag!

  • Sjöblomman
    Regnbågsdröm skrev 2016-03-10 19:20:50 följande:
    Jag minns inte riktigt. Men efter en vecka med spray kanske? Jag minns att jag haft svettningarna rätt länge under spraytiden. Så känns som att det kom rätt tidigt. Men är säkert olika för alla
    Ok. Ja, det har ju gått en vecka nu med sprayen för min del. Vaknade imorse och var så svettig, svettas väldigt om fötterna också. Usch! Det är så äckligt! :-/

    Men men, bara att stå ut!
  • Niaa
    Sjöblomman skrev 2016-03-10 15:52:09 följande:
    Alla resor är unika och lika viktiga! <3

    Tycker också det är skönt med fler som gör långa. Har själv gjort korta två gånger, men förra gången och den här blev det långa. Började spraya i fredags. När började du?
    Tack snälla.

    Jag började spraya förra onsdagen så i åtta dagar nu. Inga biverkningar här än så långe men har förstått att det är väldigt olika det där och kan variera från gång till gång :) nu väntar jag på blödningen så jag får bekräftat att nedregleringen fungerat som den ska. Det är verkligen till att ta en dag i taget även om det känns svårt ibland.
  • Regnbågsdröm
    Sjöblomman skrev 2016-03-10 20:39:24 följande:
    Ok. Ja, det har ju gått en vecka nu med sprayen för min del. Vaknade imorse och var så svettig, svettas väldigt om fötterna också. Usch! Det är så äckligt! :-/

    Men men, bara att stå ut!
    Då vet du att du fungerar som du ska, försök se det så! För mig var det värst vid första försöket i somras, varmt och man jobbade samtidigt som sprayandet. Höll på att svettas sönder
  • BK1986
    linoa131 skrev 2016-03-10 19:00:15 följande:

    Det är nog som ni säger, viktigt att våga hoppas ändå... För min del har jag hoppats ändå i nästan 1 år med vetenskapen att det var ungefär 0 chans att det skulle lyckas... Ändå väntar man med spänning i slutet av månaden och tom kunde känna gravidtecken.. Hemskt. Och samtidigt skönt att det finns plats för hopp kanske? Men nu är det några steg närmare målet när det kommer faktiskt finnas ett embryo på plats. Det känner jag igen som du säger också BK1986 att även förkrossningskänslan gå över med tiden så länge man kan blinka framåt.

    Tack för spruttipsen ! Det är min partner som kommer att ge sprutorna till mig så jag ska säga till att han kan spruta fort.


    Bara en parentes: stick in nålen fort - spruta sakta. Man får inte trycka in innehållet för fort. :)
  • Fame

    Hoppar väl in här då, ska göra första IVF-försöket via Linköping och väntar nu bara på mensen (som bör komma när som helst) och ska sedan börja spraya på dag 3. 
    Har endometrios som ställer till det, aldrig varit gravid.. AMH var i mitt tycke lågt (1,-nånting) men enligt gynekologen på RMC var det normalt.. Är i alla fall galet spänd på att få börja!! Ska köra långt protokoll men fick ingen vettig förklaring på varför så det känns som att de gör som de brukar och byter om det inte tar sig, typ.. 

  • Fame
    CAM86 skrev 2016-03-05 12:53:44 följande:

    Hej alla. Jag är som sagt ny på familjeliv och IVF. Om man vill svara på någons inlägg hur gör man då? Ha ha. Har någon av er använt synarela och har ni fått biverkningar av det? Eller sprutorna som jag ska börja ta om en vecka? Jag har inte fått några biverkningar än sålänge av sprayen. Går man inte på någon kontroll under spray tiden för att se om man fått rätt mängd?


    Kan svara på detta då jag sprayat innan, som endometriosbehandling. Jag fick tyvärr biverkningar- jävliga humörsvängningar (varade bara 15-20 min när de kom men gud vad förbannad jag var, fick gå ut i skogen o gå eller stänga in mig.. hua), magen pajade helt (gick ner 7 kg på två veckor) och jag tappade massa hår- men håret dröjde nån månad och så länge tar man det ju inte under IVF. Men oavsett vad man får för biverkningar är det ju värt med tanke på hur kort tid man tar, men biverkningar i någon form får nog många. Just det ja, värmesvallningar hade jag också. Kunde bli pionröd och svettas som en gris fast jag satt vid datorn.. men det höll bara i sig några minuter åt gången :)
  • 13Juli

    Fick samtal idag. Ska börja med spray synarela den 20 mars. Hoppas på många ägg i april!!

Svar på tråden IVF mars/april