• Regnbågsdröm

    IVF mars/april

    BK1986 skrev 2016-04-08 12:10:52 följande:

    Så var det försöket över. Inget av äggen hade blivit befruktat. Inga svar på varför. Allt i onödan.


    Nej nej nej! Fan vännen. Det här skulle ju inte hända. Fan vad ledsen jag blir för din skull. Hur många ägg hade ni? Skitsamma egentligen. Men undrar ändå. Jag blir på riktigt väldigt ledsen för er skull. Stor jävla kram! Livet är orättvist.
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-04-08 15:48:31 följande:

    Tack! Det har gått bra:) Är ganska spruträdd, så var lite nervös. Min sambo har fått bli min livlina och sköta sprutorna, det tar emot att ge sig själv en spruta i magen:( Men det gick bra, sprutan (gonal-f) kändes väl lite, men det gjorde inte så ont. Är menopur värre? På vilket sätt? Kram och lycka till med sprutorna:)


    Vad bra att din sambo kan hjälpa dig, att det känns lättare. Jag tar på mig själv, då det känns lättare för mig. Men som med allt annat så är det ju olika hur man känner Vad skönt att det har gått bra för dig! Jag upplever menopur som mycket jobbigare än gonalen på alla sätt. För det första ska man blanda pulver och vätska själv och sen dra upp sin dos i sprutan från en liten flaska. Stor skillnad mot den färdigfyllda gonalen alltså. Har dessutom svårt att få in nålen och känns rätt rejält efter några dagar att spruta in vätskan också. Så är rena drömmen när man kommer till ägglossningssprutan sen, för den är ju likadan som gonalen och därmed enklare Så upplever jag det i alla fall. Finns säkert folk som tänker annorlunda där också förstås Fortsatt lycka till! Skulle du också på ultraljud på onsdag nästa vecka?
  • Regnbågsdröm
    BK1986 skrev 2016-04-08 17:25:31 följande:
    Det gör riktigt jävla ont i själen. Sköterskan kunde inte säga mer än att det inte blev något. De fick ut 9 ägg igår. Alla var nog inte mogna, och inget befruktat. Börjar ana att det är något fel med mina ägg varför det blir såhär trots ICSI.

    Vi skulle få telefontid med läkaren på torsdag och då får vi hoppas på någon form av svar. Just nu känns det bara mörkt.
    Förstår att det känns mörkt. Tillåt dig själv att sörja. Det är inte alltid det finns ett svar på varför det inte går. Vid vårt första försök delade sig ju inte äggen som de skulle efter befruktningen, och då kände jag att det verkligen var något fel på mina ägg. Men läkaren hade inget svar där heller. Men gången efter gick det bättre. Nu kör ju vi donator och bytte då donator till försök två. Ibland kan det ju vara så att spermier och ägg liksom inte matchar varandra. Stor kram! Finns här!
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-04-08 20:37:26 följande:

    Jo, det är väl individuellt:)

    Skönt att få gonal-f första gången då, så att man vänjer sig lite om det behövs fler försök och msn får byta. Du hade gonal-f först också va?

    Jag har inget ultraljud inbokat, ska få besked efter mitt blodprov på måndag, men skötersksn trodde det blur tidigast på fredag, så det blir väl fler sprutdagar:(


    Ja precis, jag hade gonal-f första försöket. Men fick ju inget bra resultat, så det första de testade att ändra var byte av donator och byte av spruta.

    Okej. Ja, men förvänta dig minst två ultraljud. De allra flesta behöver det. Så det är inget konstigt. Särskilt inte första försöket då de kan behöva reglera dosen och så. Så över en vecka sprutar nog de allra flesta. Jag närmare två veckor har det blivit Vi får se hur detta försök blir.
  • Regnbågsdröm
    celavie1 skrev 2016-04-08 19:52:52 följande:
    Känns helt overkligt faktiskt.
    Ja menopuren svider gärna när man ska injicera. Denna gång tyckte jag även att det var svårare att sticka genom huden. Kändes som nålen var trubbig 
    Skönt ändå att du är igång med sprutorna. Nu kommer det gå fort ska du se
    Håller helt med dig. Igår hade jag ett helvete med att få in nålen. Men nu ikväll gick det bättre.

    Stor kram till dig och ditt lilla hjälteembryo <3
  • Regnbågsdröm
    linoa131 skrev 2016-04-09 06:57:30 följande:
    Tack för ditt svar. Helgen känns long . Kliniken borde höra av sig om det händer något eller hur?
    Ja det borde de göra. Men saker kan ju hända precis hela tiden. Så går ju inte att säga. Och läste att du eftersökte statistik på nätet, gör inte det! Statistik säger egentligen ingenting. Jag hade läst så mycket om allt inför vårt första försök och det stod ingenstans om att äggen ibland slutar dela sig och att det inte blir insättning. Jag trodde inte ens att det kunde hända, eftersom jag aldrig läst om det. Så läs inte för mycket, alla är vi individer och våra ägg fungerar olika. Hur många har du att "spela med" så att säga?
  • Regnbågsdröm

    Idag gör jag något stort. Träffar en gravid vän. Det har varit tufft att se gravida bekanta och vänner, hur "alla andra blir gravida utom jag". Har till och med pausar min Facebook för att undvika att se alla lyckliga uppdateringar. Men vår nära vän som är gravid kommer hit i helgen. Först kände jag att nej, det kommer aldrig gå. Nu känner jag att det känns viktigt att träffa henne. Hon är vår närmaste vän och hon vet vår historia. Jag tycker det känns bra att hon kommer hit och känner mig redo för gravidmagen. Även om det såklart känns jobbigt också.

    Kärlek och kramar och styrka till alla här! <3 Jag kan även berätta att jag efter tre dagar med sprutor känner mig mycket piggare i deppigheten. Menopuren drog över synarela-biverkningarna. Känns faktiskt himla skönt!

  • Regnbågsdröm
    ivfbullen skrev 2016-04-09 14:05:09 följande:

    Det känns som att ALLA runtomkring en blir gravida när man kämpar med IVF. Sen kan det också vara åldern som spelar roll. I mitt fall, jag är 29 år, så är det många vänner som får barn nu. Ännu fler som också ska ha i juli som just var den månad jag skulle få min bebis om jag inte hade fått MA.
    Jag hoppas verkligen jag är gravid när den 5:e juli kommer.... det var vår beräknad födelsedag :/ 
    Tror att det kommer att kännas lättare att överleva dagen om man har en liten en i magen.


    Känner igen det där. Lika gammal som du, fyller 30 i år. Upplever att ALLA blir gravida typ. Fruktansvärt påfrestande när man själv inte kommer någonstans.
  • Regnbågsdröm
    linoa131 skrev 2016-04-09 13:46:46 följande:
    Jag kände migffaktiskt också på ganska gott humör och glad och positiv under spruttiden! Fast inte just efter sprutorna då jag var lite arg en stund för det sved speciellt blodförtunnandet.

    jo men det här med gravida kompisar är inte lätt... en av mina närmaste är gravid, hon har sagt flera gånger att hon förstår om jag inte vill höra om alla hennes ultraljud och uppdateringar om graviditeten men på något sätt har jag inte vågat erkänna riktigt till henne att det sårar mig. Så jag låter henne göra det och försöker låtsas som att våra egna problem inte är så allvarliga och att jag kan skilja på vår sorg och hennes glädje... men men.. mitt sätt är att tro stenhårt att det snart kommer att hända oss. det är samma för dig.just nu finns det inget som talar för att det inte snart kan hända dig,snarare tvärtom . Sen är det inte så att fokuset måste ligga på den gravida. Man kan prata om annat.att vara gravid är inte det som är helheten.
    <3
    Jag hoppas det ska gå för oss båda den här gången!
  • Regnbågsdröm
    Sarah32 skrev 2016-04-09 12:10:10 följande:

    Okej, det visste jag faktiskt inte. Bra att man kan få lite mer information här, önskar att det vore lite mer verkligehtsbeskrivet ifrån sjukhusets sida, men det är klart, de vill väl inte oroa sina patienter.

    Är det här första barnet ni försöker få?


    Du får alltid fråga om det är något du undrar över. Men lyssna på din klinik i första hand. Sånt är viktigt.

    Ja, det är första barnet vi försöker få. Ibland känns det som att man aldrig kommer få något. Men hoppas. För er också?
Svar på tråden IVF mars/april