Inlägg från: Sockerdockan |Visa alla inlägg
  • Sockerdockan

    Första barnet för oss pappor

    Tips från mig som är förstagångsmamma :).

    Läs på innan barnet kommer! Läs på om barnsjukdomar (bebisar med förkylning och alla tips på hur man underlättar för dem att andas, tro mig, alla hamnar vi där ????), bebisar och magsjuka, bebisar och feber, bebismagar...

    Om mamman ammar blir det så klart mycket tid för henne med bebisen. Men, du behöver verkligen inte sitta sysslolös ändå! Jag skulle snarare rekommendera att du passar på och gör så mycket som möjligt av de andra sysslorna du kan, bada bebis, klä på bebis, byt blöjor, etc. Samla bebistid där helt enkelt.

    Ska mamman inte amma - dela på flaskmatningen! Jag ammade utom kvällsmålet och det passade vi därför på att låta bli pappa och bebis tid.

    Amning generellt. Kan vara en riktig pain in the ass! För oss var det supersvårt att få till men min kille var uppmärksam på BB och kunde därför hjälpa till för bebis att få rätt grepp när vi kom hem. Det kan också kännas jobbigt psykiskt och att man blir väldigt ledsen om det inte fungerar - stötta din partner! Funkar inte amningen/ vill hon inte amma - stötta i att börja flaskmata!

    Tips på saker att skaffa som förenklar:

    MAMs nappar och flaskor. Man kan sterilisera dem i micron vilket är fantastiskt skönt!
    Engångsskötunderlägg. Finns på vanliga ican.
    Några färdiga tetror modersmjölkersättning. Bra att ha om det skulle behövas. Inte kul om man behöver och affären är stängd!
    Hundbajspåsar - perfekta att lägga blöjor i när man är på språng.
    Nässug - så jäkla bra när de är förkylda!
    Koksaltlösning - se ovan!
    Physiomer -typ som koksaltlösning fast i en förpackning som påminner om en hårspray. Lite mera "skjuts" i den med andra ord.

    Googla!
    - vad är bra i skötväskan?
    - vilken vagn och varför?
    - vilken Bilstol (babyskydd heter de för se minsta) och varför?

    Babynest önskar jag att jag hade känt till när vårt barn var nyfödd. Verkar smidigt om de spm at bredvid en i soffan tex, så kan man bara lyfta in dem till sängen i den :). Då blir det inte samma temperaturskillnad som om man lägger dem i en kall säng liksom. Inbillar jag mig...

    Termometer är jättebra att ha!

    Köp mat till din tjej på BB. Maten man får är inte alltid helt ätbar ????.

    Försök hjälpa din tjej till egentid när bebisen kommer, om så bara en promenad på 20 minuter. Det är så värdefullt! Intyga och lev upp till att du fixar det själv hur bra som helst! Känns det läskigt? Well, det gör det för oss mammor med men man har inte så mycket val. Det blir enklare! Man behöver inte överösa mamman med hur länge bebisen grät när hon var borta etc, det sista Man behöver är dåligt samvete!

    Återkommer om jag kommer på flera tips!

    Grymt med en pappa som startat en sådan här tråd förresten!

Svar på tråden Första barnet för oss pappor