Inlägg från: Anonym (H) |Visa alla inlägg
  • Anonym (H)

    Första barnet för oss pappor

    LillaTjockaBertil skrev 2016-04-03 22:52:59 följande:

    Hej!

    Eftersom jag också snart ska bli pappa för första gången hoppar jag in här jag också. Det här känns som ett jättebra initiativ eftersom jag har känt mig lite genomskinlig och åsidosatt när jag följt med till barnmorskan. Visserligen är det ju rätt att fokus läggs på den blivande mamman men jag tycker ändå att det kunde erbjudas något för oss blivande pappor också.

    Jag blir inte helt ny i papparollen dock eftersom min sambo har en 4-åring som bor hos oss på heltid men det här är som sagt mitt första barn. Att få vara med under både graviditeten och barnets första levnadsår tycker jag känns spännande, skrämmande och helt underbart.


    Håller verkligen med dig om att papporna borde få mer plats! Jag är blivande mamma (vilken dag som helst!) och min man har följt med till barnmorskan varje gång och jag är jätteglad för det. Reaktionerna utifrån har däremot varit väldigt ålderdomliga och de flesta har frågat honom varför han följt med som om det bara var en kvinnosak det där med att vara gravid trots att båda faktiskt ska bli föräldrar. Han följer med för min och sin egen skull! Dels för att jag inte ska behöva vara ensam, och dels för att vi får information om hur vårt barn mår under besöken. Vår barnmorska har välkomnat honom och får alltid svar på frågor som kommer upp. Ibland har det varit skönt att han kunnat ställa frågor om sånt vi pratat om hemma men som jag själv inte känt mig bekväm med att uttrycka, rädslor inför förlossning m.m. Så, jag tycker att du ska ta mer plats på besöken! Fråga det du undrar över och var där för din sambo!

    Vi gick på amningskurs tillsammans också. Min man följde med för att få ökad förståelse för amningen och därmed också kunna peppa mig när det väl är dags och hjälpa till att få igång amningen genom att ha teorin. Samma sak med förlossningskursen. Han följde med för att kunna ha koll på teorin. För att kunna stödja. Rekommenderas varmt!

    Två bra böcker att ta sig genom är Att föda och Att möta förlossningssmärtan som båda är skrivna av Gudrun Abascal. Där finns många olika förlossningsupplevelser beskrivna varvat med fakta kring förlossning och graviditet. Läs!
Svar på tråden Första barnet för oss pappor