• Äldre 19 Mar 01:55
    8691 visningar
    15 svar
    15
    8691

    Första barnet för oss pappor

    Hej!

    Igår fick jag och min flickvän veta att vi ska bli föräldrar ..äntligen!

    Kommer bli vårat första barn så jag har så enormt mycket tankar och funderingar just nu(anledningen till att jag ligger vaken nu 01:49). Vore därför kul att prata och diskutera med er som är eller ska bli pappor, självklart mammor också men vore extra roligt att höra det utifråns pappornas perspektiv!

    Har ni några ovärderliga tips eller råd att ge en 23-årig blivande pappa? :)

  • Svar på tråden Första barnet för oss pappor
  • Äldre 23 Mar 15:31
    #3

    Tack för jättebra tips! Nu har vi bokat in första träffen med barnmorskan, så är bara att vänta och se :)

  • Äldre 7 Apr 22:51
    #9

    Tack för så bra svar!! Igår hade vi första mötet med barnmorskan, skönt att få prata av sig lite, och igår berättade vi även för hennes familj, som blev jätteglada!! Det är bara de närmaste som vet ännu förutom min familj som får veta nästa vecka, vi tänkte vänta med att berätta för alla vänner och bekanta tills vi gjort kub-testet(tror jag det hette) i vecka 12-14 så vi ser att allt är bra och ett säkrare bf(v10 nu).

    Just nu mår hon(sambon) jättedåligt faktiskt, ont i hela magen, illamående, uppspänd, feberkänslor, en del oro och allmänt trött. Förstår att det är en stor omställning att bli gravid men känns inte bra att se henne må så dåligt.. Blev rekommenderad vitaminer anpassade för gravida av barnmorskan som vi också köpt plus tabletter för illamående. Nån mer som har erfarenheter av detta mående och hur lång tid tog det för er innan ni eller er flickvän mådde bättre?

    I övrigt känns det bara bra och vi har börjat titta på nappar och nappflaskor, även vagnar och allt som hör till det :) själv så ska jag bygga en egen spjälsäng tänkte jag :D

    -låt sommaren gå fort nu!!

  • Äldre 11 May 21:11
    #14

    Jättekul att ni skriver och delar med er om era erfarenheter, betyder jättemycket och jag tar åt mig av allt! :)

    Här hemma känns det som att det börjar vända, hon mår bättre och bättre. Vi tar promenader i mån av tid och ork vilket är oerhört skönt!

    I förrförra veckan var vi till Akademiska och gjorde ett kub-test vilket dock inte kunde genomföras för att det visade sig att hon bara var i vecka 10, men känslan av att se den lille kroppen med hjärtat som slog var obeskrivlig! Nästa test blir om en vecka!

Svar på tråden Första barnet för oss pappor