Inlägg från: Annelie 76 |Visa alla inlägg
  • Annelie 76

    Alternativ till läsk för barn

    mammaåten skrev 2016-03-28 09:24:08 följande:

    Jag för min del hade valt vanlig vatten med isbitar, frysta hallon och mango i. Mitt barn älskar det och tycker det är extra roligt med is i. 
    Går ju såklart även med andra frysta bär som blåbär tex, jordgubbar tex.

    Sedan går det som någon sa att göra egen juice utan socker. Går att använda vilka frukter som helst :) 


    Juice innehåller alltid socker då frukt innehåller en massa socker. Spelar ingen roll om man köper färdig eller gör själv. Och det är precis samma socker i juice som i läsk.
  • Annelie 76

    Bubbelvatten är bra men ge inte Ramlösa till barn. Loka och andra sorter går bra men Ramlösa har för mycket fluor.

  • Annelie 76
    mammaåten skrev 2016-03-28 10:13:06 följande:

    Så du säger i princip att frukt är onyttigt då eller? I Frukt är det så pass lite man får i sig till skillnad mot en colaburk som innehåller ca 10 rena sockerbitar.


    Coca Cola har 11g socker per deciliter, apelsinjuice har 10,6g socker per deciliter. Precis samma socker dessutom. Så, ja jag hävdar bestämt att juice inte är nyttigt. Frukt är lite bättre då man inte får i sig lika mycket när man äter som när man dricker men nyttigt är det inte. Det enda nyttiga i frukt är c-vitamin men det finns många bättre c-vitaminkällor bland grönsakerna som innehåller en bråkdel av sockret. Ät frukt för att du tycker det är gott, inte för en påstådd nyttighet.
  • Annelie 76
    mammaåten skrev 2016-03-28 10:38:35 följande:
    Fast det lär ju inte bli mer socker av frukten om du pressar den till juice än vad det är i den som en hel frukt. 
    Jag har inte sagt att hon ska köpa juice. Jag sa att hon skulle göra juice (utan att tillsätta något socker). 
    Köpt juice har inte tillsatt socker. Allt socker i juicen kommer från frukten.
  • Annelie 76
    LillaLoppi skrev 2016-03-28 12:16:39 följande:
    Näringslära, någon?

    Det är skillnad på vitt socker, fruktsocker, socker i grönsaker, brunt socker, osv.

    Fruktsocker, som förekommer naturligt, ÄR bättre än vitt socker som är tillsatt.
    Kemi, någon?! Socker är socker oavsett färg eller förpackning. Frukt innehåller fruktos, glukos och sackaros som är fruktos och glukos. Vitt socker är sackaros dvs glukos och fruktos. Brunt socker är sackaros och lite färg som tas bort för att göra vitt socker. Det är ingen kemisk skillnad på sockret i en apelsin, i en colaburk och i strösockerpåsen. Den enda skillnaden är mängden. Strösockerpåsen är 100%, colaburken 12% och apelsinen 8,9%.
Svar på tråden Alternativ till läsk för barn