• Furienna

    Min 5-åriga dotter är polisanmäld!

    Så typiskt att ett barn kan bli mobbat länge utan att någon vuxen gör något, men när offret har fått nog försöker ge igen, blir det dags för de vuxna att reagera. Jag minns en gång när jag gick på lågstadiet (jag var alltså lite äldre än TS:s dotter, men ändå...) och blev mobbad i skolbussen nästan varje dag. Det var så att en dag hade jag plockat en blombukett åt min mamma utanför skolan och tänkte a mig med den hem. Men då sa mina plågoandar att en kille i bussen var allergisk mot blommor (vilket kanske var sant, men det visste jag inte innan) och så tog de buketten från mig och rev sönder den. Jag var så arg att jag kastade en sten på bussen när jag hade klivit ur den. Och vem tror ni fick skäll av fröken efteråt? 

  • Furienna
    Anonym (Diddi) skrev 2016-04-06 21:54:32 följande:
    Det sa jag inget om .
    Men att fysiskt skada någon så det blir synliga skador går att polisanmäla o det leder oftast längre än om det är psykiskt
    Jo, men vi får inte heller glömma att de här pojkarna nästan bad om en reaktion från flickan. Så jag tycker inte att hon ska dömas för hårt...
  • Furienna
    Anonym (Trådstartaren) skrev 2016-04-07 14:06:39 följande:
    Jag misstänker också att detta har hållit på ett tag och så till slut fick hon nog. Jag lider med dig, det är hemskt att bli mobbad. Det kan förstöra hela ens barndom. Elaka idioter på skolbussen, blir arg när jag läser sånt. Ja alltså tycker synd om dig som fick skäll av fröken, sa du att du blivit mobbad av killarna då?
    Jag kallar ännu idag skolbussar för "tortyrkammare". Ändå hade min mamma, som också hon blev mobbad i sin skolbuss nästan varje dag som liten, mått ännu sämre än vad jag gjorde. Jo, jag talade nog om för fröken hur det var. Men det var ändå mitt fel, som tog in en blombukett i skolbussen och sedan kastade en sten. Jo, jo... Hon var inte alltid så rättvis.
  • Furienna
    Anonym (mor) skrev 2016-04-07 14:42:44 följande:

    Nu vill jag helst inte bli anmäld och avstängd men är det på det viset så hejdå och vi kanske hörs?! Det jag vill säga är BRUTALT..........nämligen HUR, säger HUR kan en läkare sätta en ADHD-diagnos på en liten femårig flicka. En diagnos som ska följa henne hela livet och göra henne till "den där tjejen med AHDH" ....typ! Riktigt skrämmande och jag ska skriva till socialstyrelsen (eller vilka det är som har hand om detta) och ifrågasätta. SKANDAL


    Förlåt, men nu tror jag inte att du vet vad du talar om. Flickan har ju fått diagnosen för att hon ska kunna få hjälp och stöd. Jag har själv Aspergers syndrom, och aldrig i mitt liv har jag haft ont av att jag fick min diagnos.
  • Furienna
    tobbe01 skrev 2016-04-07 14:46:52 följande:
    PS: Vår yngsta dotter (nu 22) var ett mkt livligt och ostyrigt barn och svår att hantera många gånger. TACK HÖGRE MAKTER att man inte ens tänkte tanken på den tiden att stämpla barn i pannan med diagnoser för då hade hon kanske blivit ett "offer" istf den underbara vuxna kvinna hon är med en gedigen utbildning och trygg självbild.
    Som sagt, du verkar ju inte ha fattat något...
  • Furienna
    tobbe01 skrev 2016-04-07 15:04:25 följande:
    Furienna skrev 2016-04-07 14:49:03 följande:
    Förlåt, men nu tror jag inte att du vet vad du talar om. Flickan har ju fått diagnosen för att hon ska kunna få hjälp och stöd. Jag har själv Aspergers syndrom, och aldrig i mitt liv har jag haft ont av att jag fick min diagnos.
    Men så bra att du fått hjälp och stöd med din diagnos?! och att det funnits resurser. Jag har tyvärr svalt allt mediatrams om att den svenska skolan dalar i pisa-undersökningen och att det är kronisk brist på resurser. Trams bara förstås

    Men om man inte har en diagnos, då får man ingen hjälp oavsett vilka resurser skolan har fått. Jag har också fått massor av stöd och hjälp, som jag inte hade fått utan min diagnos. Så om du fortfarande tror att en diagnos bara är "en stämpel", så har du nog inte förstått hur det funkar.
  • Furienna
    tobbe01 skrev 2016-04-07 15:28:39 följande:
    Är du handikappad? Jag tycker du uttrycker dig jättebra och kan föra normala resonemang. VARI består ditt ev "handikapp"? Det är ju trots allt så att de flesta av oss har perioder i livet då vi inte är tip top och 100% sociala och då vi inte kan hålla föredrag i skolan utan att få ångest!
    Jag har som sagt Aspergers syndrom. Och det är kanske inte något, som du kan märka av genom vad jag skriver på internet.
  • Furienna
    Fishy2 skrev 2016-04-12 04:27:08 följande:
    Har samma diagnos som du, och ja, jag har lidit för den.
    Hur menar du då? Har du inte fått den hjälp, som du har behövt?
  • Furienna
    Fishy2 skrev 2016-04-12 10:29:13 följande:
    Nej, har inte fått någon hjälp, och behöver ingen hjälp. Hur hjälper den diagnosen? Det finns ingen medicin mot den. 
    Diagnosen har orsakat stora problem, önskar aldrig att jag hade fått den. 
    Då ställer jag samma fråga som Bullshit gjorde: Vad är det för problem som du har? Och på vilket sätt har diagnosen gjort ditt liv sämre? 
  • Furienna
    Anonym (9) skrev 2016-04-12 20:43:48 följande:
    AS-diagnosen har gjort så att jag har blivit tvingad till daglig verksamhet, samt en till hemsk grej som jag inte vill skriva då ingen kommer tro mig, men jag sitter nu här och mailar med en advokat, all because of den jävla AS-diagnosen.
    Ingen kan tvinga dig att vara med på en daglig verksamhet. Du har ju rätt att söka ett vanligt jobb, byta till en annan plats eller till och med inta ha någon sysselsättning alls. Be att få prata med den ansvariga för daglig verksamhet i din kommun och förklara hur du känner. 

    Och om du inte vill berätta vad den andra grejen är, så är det omöjligt för mig att säga något om det. Men det är svårt för mig att tro att du har fått mer bekymmer än hjälp av din diagnos. 
  • Furienna
    Anonym (Bullshit!) skrev 2016-04-13 13:26:22 följande:
    Diagnosen är bara ett namn på dina problem. Även utan en utredning så har du olika problem i vardagen. Och sen är det inget tvång på att upplysa andra om sin diagnos heller. Men om dina problem ställer till för mycket så har ju andra försökt att hjälpa dig med t ex daglig verksamhet mm? Känns som du utelämnar saker....
    Just det. Har man fått en diagnos, så är det ju så att man får hjälp. För då brukar man ju ha bekymmer av något (som det här med den sociala biten, som kan bli skitsvårt för oss med AS). Man har dock också rätt att säga nej till den hjälpen. Och nej, man har ingen plikt att upplysa andra om sin diagnos.
  • Furienna
    Anonym (9) skrev 2016-04-14 00:19:42 följande:
    Jo, jag blev tvingad av mina föräldrar då jag var tonåring till ett DAGCENTER.
    Men i så fall var det väl dina föräldrar, som var ditt problem. Inte diagnosen. 
    Anonym (9) skrev 2016-04-14 00:19:42 följande:
    Du får tro vad du vill, men just nu sitter jag och mailar med en advokat bara på grund av min AS-diagnos. Så jo, den har ställt a hell of problem.
    Men du måste förklara varför du kontaktar en advokat innan jag kan förstå dig. 
  • Furienna
    Anonym (9) skrev 2016-04-14 00:26:37 följande:
    Att vara på dagcenter är ingen hjälp.
    För mig var det ett gissel och ett trauma. Enligt min åsikt bör normalbegåvade inte vistas på sådana ställen överhuvudtaget(dock är det ens eget val, min för min del var min vistelse på ett dagcenter för jävlig och ett trauma.)
    Men du har som sagt all rätt att sluta på ett dagcenter. Ingen kan ju tvinga dig att fortsätta där. Du kan ju söka dig ett vanligt jobb, om det är så att du kan klara det. 
Svar på tråden Min 5-åriga dotter är polisanmäld!