Är "mackor" verkligen så dåligt?
"Varm lagad husmanskost" känns ju lite förlegat...
Inget fel på det, men vi äter nästan aldrig det, d.v.s. i bemärkelsen proteiner + kolhydrater + grönsaker enligt kostcirkeln. Ofta skippar vi kolhydraterna eftersom vi föredrar bara fisk/kött med grönsaker till. Det är inte heller "husman", men gott och nyttigt. Ofta hackar vi ihop en sallad bestående av en massa gott och nyttigt, men det är varken varmt eller "husman".
Mackor äter vi däremot inte till middag, men jag kan inte se något fel i det om man erbjuder en massa extra plock så som du verkar göra. Det är ju inte bättre med korv och makaroner, pizza eller tacos bara för att det är varmt och tillagat på en spis. Det är innehållet som räknas, inte tillagningssättet eller typen av föda.
Vet man att ens barn äter bra mat på förskolan/skolan, och att de faktiskt äter, så kan man ju ta det lite lugnare med kostcirkeln på kvällen. Personligen vill jag helst erbjuda bra mat på kvällen eftersom jag inte kan vara bombsäker på att sonen har ätit en ordentlig lunch på förskolan.