• sextiotalist

    Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?

    Anonym (jag) skrev 2016-04-28 09:18:38 följande:
    Ja det är mindre och därför dög det inte. Men det är så det blir när man har tre sovrum på en våning i ett radhus, det går inte att bygga ut. Konstigt nog gick det bra när fem vuxna och ett barn bodde i huset en period. Jag vill inte att barnet ska få uppfattningen att farmors hem inte är bra. När man åker till farmor är det meningen att det ska vara extra roligt, extra fint och extra gott inte att man knappt får plats i badrummet.
    Men nu får du lägga av att tolka in egna svar. Det är totalt ointressant om hur farföräldrar och morföräldrar bor. Det behöver inte ens vara extra fint, extra gott eller hur det ser ut i badrummet.
    Det är helt andra aspekter, men grunden är respekt, respekt för barnets föräldrar, respekt för barnet (och det ska självklart vara ömsesidigt).
    Att inte gå på som du har gjort.
  • sextiotalist
    PGA skrev 2016-04-28 22:57:36 följande:
    Du är en bra farmor. Bry dig inte om vad de fattiga mammorna i denna tråden tycker.
    Aha, min väninna, med en väldigt bra ekonomi, portförbjöd sin svärmor, som var i samma stuk som ts, i hennes hem. Hon vill inte ens träffa henne.
    Varför skulle man vara fattig för att man inte vill ha en svärmor som kryper en under skinnet, som inte respekterar gränser.

    För övrigt så verkar det vara så att ts svärdotter är en mer välutbildad och har troligen en bättre ekonomi än ts.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-04-29 09:09:27 följande:
    Jag ger dem det de vill ha, det tycker jag inte är sorgligt. Äldsta säger själv att farmor ger honom allt han vill ha och det gör mig stolt att kunna det. Nästan varje gång jag är ute och handlar ser jag barn som skriker och gråter för att deras föräldrar inte vill ge dem saker. Så vill jag inte bli ihågkommen.
    OK, jag säger bara sorgligt att du inte ser vad som egentligen ligger bakom de där protesterna.
  • sextiotalist
    PGA skrev 2016-04-28 22:53:48 följande:
    Jisses vilken blåst svärdotter. Stackars dig. Hoppas hon är trevlig iaf.
    Troligen mer mellan öronen och mer socialt kompetens än sin svärmor. Ju mer jag läser vad ts skriver, ju mer tacksam är jag att jag inte har någon sådan i släkten, min gränslösa, narcisstiska (japp, jag har äntligen kommit på varför min mamma är som hon är) mamma är en västanfläkt om man jämför med ts.
    Läs vad ts skriver, hon har en annan tråd där hon också visar hur gränslös hon är och hur hon hånar sin svärdotter för att hon har en högre utbildning, att hon gillar att vara i skogen och att hon inte ser dokusåpor på TV.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-02 23:03:11 följande:

    Jag vill vara den de vänder sig till helt enkelt.


    Och det verkar fungera med din son?

    Du vill en sak, men de verkar inte intresserada av att a dun hjälp.

    Du kan aldrig påtvinga någon annan det de inte vill ha.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 13:13:43 följande:

    Det hade jag jättegärna gjort! Det finns inget bättre än att sitta på golvet och försöka få de små att ta sina första steg. Det är så kul att jämföra mina barn och barnbarnen och kusinerna och prata om hur olika det kan vara och andra saker som är väldigt lika men sånt är inte det minsta populärt hos föräldrarna. När kusinerna var små köpte vi lära-gå-stolar för att få dem att börja gå men det fick vi absolut inte ta med till den minste. Så allt det roliga är som bortblåst.


    En lära-gå-stol hade inte fått komma innanför våra väggar. Varför måste man jämföra kusinerna med varandra. Vi hade fräst ifrån om min mamma hade börjat med sådana dumheter.

    Vi hade blivit lika tokiga om någon av våra föräldrar försökte få någon att gå av kusinerna. Vår son gick innan 10 månader utan vare sig gåstol eller pock.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 14:08:40 följande:

    Men gud precis vad svärdottern sa trots att även min make sa att de kommer igång att gå med en sån och han är inte sån som ofta har en åsikt om barn och prylar ska du veta. 

    Jag tycker det är jätteroligt att jämföra, måste man bli tokig om någon vill göra det??


    Ja, jag skulle inte tillåta att någon jämförde mitt barn med kusinerna. Jag hade blivit heligt förbannad. Du hade troligen blivit portförbjuden i mitt hem tidigt och inga tårar hade hjälpt. Din svärdotter måste ha en ängels tålamod. Jag beundrar henne.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 16:46:22 följande:

    Men snälla säger du till folk att sluta prata om ditt barn då?


    Vi säger ifrån direkt om kusinerna börjas jämföras. Vi har naturligtvis inte kunnat påverka vad t.ex mamma har sagt när vi inte varit med. Det är fruktansvärt jobbigt att som barn bli jämförd med andra. Man mår otroligt dåligt av det.
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 17:20:56 följande:

    Men det är ju inte som att man säger att den ena är bättre än den andra. Men det blir helt naturligt så att när den yngsta håller på att lära sig en viss sak så pratar man om när alla andra gjorde den saken.


    Varför då?
  • sextiotalist
    Anonym (jag) skrev 2016-05-04 17:57:05 följande:

    Min dotter började gå när hon var 9 månader och tänk vad roligt det hade varit om någon av barnbarnen hade börjat gå så tidigt eller ännu tidigare, det är såna samtal som kommer naturligt.


    Och där kom det. Varför är det då viktigt att de går tidigt.? Så kul är det inte och det påverkar inte barnets framtida utveckling.

    Min son gick tidigt men det var totalt ointressant
Svar på tråden Blir ens liv mindre värt för att man låter föräldrarna vara med?