Svar på tråden Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?
 • Anonym (lina)
  Mån 23 okt 2017 04:25
  27498 visningar
  116 svar
  Inlägg från Anonym (lina) Visa alla inlägg

  Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?

  Rödtjärnens Anna skrev 2017-10-21 15:18:13 följande:
  Nu sitter jag här 1,5 år senare. Har en tre månader gammal son. Är överlycklig att fått barn och önskar att jag fått ett tidigare. Mammalivet är fantastiskt!
  Det var som sjutton. Har du blivit omvänd?
  Anonym (.-.-.) skrev 2017-10-22 09:53:01 följande:
  Alla ni som skriver att ni inte gillar BARN; de växer ju och blir vuxna? Att välja bort familj handlar ju om något annat. Barn har man ju hela livet (förhoppningsvis...) det är ju så mycket mer än småbarnsåren.

  Ja, jag vet att barnen blir vuxna, och jag skulle gärna ha vuxna barn. Men dom blir tyvärr vuxna efter miljarder bekymmer och 20 år. Det är svårt att planera så lång tid framåt.

  Jag har inte barn för att jag inte vill vara gravid, föda barn och vara nyförlöst. Och så alla åren med måsten med dagis och skola, problem med kompisar och infektioner..osv osv. Jag skulle älska mitt barn, men jag kommer inte att ångra att jag inte får något. Jag har sluppit så otroligt mycket problem att det alltid kommer att uppväga. Jag gillar att chilla, och göra saker när jag själv vill.  • Anonym (lina)
  Mån 23 okt 2017 14:44
  #93
  nevermind skrev 2017-10-23 12:52:55 följande:
  Håller helt med i allt du skriver. Jag har nio syskonbarn, en av dem snart vuxen. Tror inte de kommer låta tant L sitta ensam när hon blir gammal. Inte efter allt jag gjort för dem, tagit med dem på resor med mera. Men OM de låter mig sitta ensam (hur nu alla nio ungar skulle lyckas med det...) så är de dåliga människor.
  Jag har inga syskonbarn, och mina vänner och pojkvän är också barnlösa. Å andra sidan känner jag ett par tanter över 90 som inte heller har barn, och dom gör en massa saker själva eller med väninnor. Svårt att veta hur ens eget liv ska bli, men dom tanterna är bra förebilder för mig. 
 • Anonym (lina)
  Mån 23 okt 2017 15:00
  #94
  Anonym (Fia) skrev 2017-10-23 14:08:03 följande:
  Jag tror verkligen att det finns folk som borde förbli lyckligt barnfria. Min bror är en sån som skulle bli miserabel med barn. Men det finns säkert fler som jag, som tror att de inte inte mår bra av barntillvaron men som egentligen skulle gilla det. Om man inte har egna barn eller närstående barn märker man kanske barn framförallt när de utmärker sig, och det kan ju ofta vara negativt (skrik i affärer och på flyg t.ex.). Det är ju lite annorlunda att få ta del av myset och det roliga också.

  Det är lätt att utgå från sig själv, men för min del passade det väldigt bra att få barn sent. Det var superhärligt att få uppleva nästan två decennier av hyfsat kravlös vuxentid och att kunna hoppa på spontana möjligheter. Det var sånt som gjorde att jag liksom hittade min personlighet och trygghet. Jag kan se hur de som skaffar barn tidigare kan känna sig lite låsta och snuvade på erfarenheter, för de spenderar ju en stor del av sina bästa år med småbarnsstök (som är rätt krävande). Jag inbillar mig att de som vet att de vill ha barn skaffar barn rätt tidigt i livet.
  En sak jag funderat över, med att få barn sent, är att dom jobbiga åren borde gå snabbare? När jag var yngre kändes ett år ganska långt. Nu tycker jag tiden går snabbt, och 10 år känns inte som så länge. Visserligen är mitt liv ganska soft, så kanske flyter allt på snabbare pga det.
Svar på tråden Ni som valt bort att skaffa barn, ångrar ni ert beslut?
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...