Normala portioner?
Egentligen bör du ta hjälp av en dietist. Men eftersom du vill och försöker ska du få en liten fingervisning.
Du bör, med tanke på det du själv skriver, lägga till 2 eller 3 mellanmål. Då blir det kortare mellan måltiderna och du slipper hetsäta.
Bra tumregler:
Frukost: Ät gärna 1-2 ägg. Stekta, kokta, pocherade, sperlar ingen roll, Sedan beror det på vad du vill äta till frukost. Smörgås, fil, yoghurt, gröt, lite blandat. Se till att äta någon grönsak eller dricka 1,5-2 dl (ett "barnglas" som det kalla i den här familjen) juice.
Mellanmål: En eller två frukter.
Lunch: Kött av något slag, lika stor som din handflata-hela hand. Pasta/ris/potatis, lika mycket som får plats i dina kupade händer. Grönsaker lika mycket som dina kupade händer x2. Salladsblad lika mycket som pasta. 1-2 msk sås eller vinägrett.
Mellanmål: En smoothie eller shake
Middag: Samma som lunch
Kvällsmål: En smörgås eller en tallrik fil, yoghurt eller gröt om middagen var lätt. Var det lite mer middag så ta en frukt.
Glöm inte att dricka ordentligt. Försök att få in en grönsak eller frukt vardera av färgerna vitt (isbergssalld, svamp, vitkål, gurka, lök, blomkål), grönt, rött och gult/orage. Och glöm inte att äta efterrät en gång i veckan. Som du gjort själv.