Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Nu blir det Swexit!

    Ewald01 skrev 2016-07-16 13:53:45 följande:
    Jag tror också att de kommer att införa dödsstraffet igen.

    Viktigt är nu att EU håller en viss distans till Turkiet. Det här visar att Turkiet aldrig får bli medlem i EU. Det skulle bara bli problem med dem. Man borde vara tydligare med att Turkiet aldrig ska kunna bli medlem i EU!!
    Fast det tror inte jag. Osmart, messy och så skapar man martyrer. Men det får viftas med ett tag som om det skulle kunna bli så för att tillfredsställa de mer blodtörstiga krafterna i landet.

    Uppfyller man kraven får man bli medlem, men för Turkiet går det så trögt och det återstår så mycket att det inte är något att fundera över ens.
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-07-17 11:46:29 följande:
    Man kan också göra som Johnsson och såga Turkiets ledning vid fötterna. EU:s agerande kan man ju inte annat än skämmas för.
    Varför det? Man fortsätter och ställer de krav för medlemsskap som de så hett önskar och om det så småningom leder till en nation av rang är det bara att applådera och välkomna. Annars välkomnar man som nu inte, men fortsätter att att träffa överenskommelser i exempelvis flyktingfrågan. Det är ju lite klokt att inte bara lämna den därhän.
  • nihka
    infochristina skrev 2016-07-17 12:12:48 följande:
    Vad tycker du EU ska göra ,Turkiet kan släppa iväg 2 miljoner flyktingar till Europa.Det är bara några kilometer till de grekiska öarna
    Exakt.
  • nihka
    infochristina skrev 2016-07-17 12:29:28 följande:
    Turkiet skulle i princip kunna hindra alla syrianer att komma in i landet. Nu gör de inte det utan låter dem få en tillflyktsort, Det måste väl ses som humant
    Visst och så får de hjälp från andra länder. Känns fair.

    Syrier. Syrianer är en kristen minoritet.
  • nihka
    Flash Gordon skrev 2016-07-18 12:14:10 följande:

    Australien ställer sig ivrigt först i kön för ett nytt frihandelsavtal med ett UK som lämnat EU:

    http://www.bbc.com/news/uk-politics-36818055

    Ett dussintal ytterligare icke-EU-länder antas ha avtal klara med världens femte största ekonomi vid själva utträdet. Bland annat är samtalen redan igång med Kanada.

    http://www.thetimes.co.uk/edition/news/uk-opens-trade-talks-for-brexit-in-january-2019-bjpms3t52


    Vad trodde du? Klart Samväldet sluter upp just för. ATT Brexit ska fungera.
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-07-20 20:32:37 följande:

    Nu har det kokat ner till att UKs framtid beror på om det London kommer att finanscentrum eller ej. 


    Har det ju inte, men det spelar ju en stor roll.

    Vem vill bli av med så mycket business?
  • nihka
    nattuv skrev 2016-07-20 17:23:54 följande:
    Kort sammanfattning: Det finns så pass stora strukturella problem med att flytta Europas finansiella centrum från London att det knappas kommer att låta sig göras.
    Kort sammanfattning baserat på verkligheten är att det finns regler och lagar som reglerar var EUs affärer representeras ifrån och går man ur får man ta smällen av konsekvenserna av att gå ur. Sedan finns det även fördelar förstås. 
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-07-28 19:23:36 följande:

    EU planerar förbud att fiska och handla med signalkräftan. Arten klassas som invasiv men rimligen borde då ett fiskeförbud då ha motsatt effekt. Fö ett bra exempel på en förordning som saknar koppling till verkligheten. Bara som vanligt då att försöka förhandla fram ett undantag. Sedan kan svenska EU politiker i bästa fall ta åt sig äran av en ännu en lyckad undantagsförhandling.

    www.expressen.se/nyheter/eu-forordningen-som-hotar-svenska-kraftan/


    Varför ska vi öht ha en importerad kräfta som planteras ut och som slår ut den svenska flodkräftan och som bär på kräftpest?
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-07-28 21:35:46 följande:
    Men jösses läs på lite om kräftor i Sverige innan du går igång till försvar för EU.

    Det handlar inte om att importera signalkräfor, vi gör allt vi kan redan nu  för att flodkräftan skall finnas kvar. Frågan är hur ett fiskeförbud för den redan mycket vanligare signalkräftan skall minska beståndet av den samma?
    Du vet alltså inte att signalkräftan är importerad.
Svar på tråden Nu blir det Swexit!