Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Nu blir det Swexit!

    Ulltand skrev 2016-07-28 21:41:22 följande:
    Hur kan du få allt så om bakfoten? Givetvis skall det vara möjligt att komma hit med flyg för att söka asyl. Om man sedan får det eller inte har väl inte med "fri invandring" att göra.  Det mest självklara som vi missat är att man skall kunna söka asyl på svensk ambassad/besiktning utomlands. Då kan vi hänvisa alla som har möjlighet dit och slipper en massa människor här som inte har asylskäl.
    Så du är för att alla ska kunna flyga till Sverige för att söka asyl.
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-07-29 12:56:38 följande:

    Flertalet sjöar i södra Sverige innehåller numera endast Signalkräftor. Vad är logiken att förbjuda fisket av dessa där? Spridningen av signalkräftor lär ju inte påverkas av det men lokalt och för de som arbetar med detta är så klart ett stort avbräck. Så blir det när beslut fattas på fel nivå. En typisk fråga av lokal/nationell karaktär. Hade vi själva (Sverige) tyckt att det var en vettig åtgärd kunde vi ha infört detta för länge sedan, men det har vi ju inte.



    Om ingen får fiska signalkräfta och ingen får lov att handla med den försvinner marknaden. Sedan kan den rensas ut.

    Tror du på fullt allvar att vi kommer att skydda invasiva arter som man bedömt konkurrerar ut inhemska arter?
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-07-29 12:59:16 följande:
    Nu är det i princip överspelat då vi inte kan ta emot fler. Men självklart birde vi gjort så tidigare. Hade räddat många liv, sparat massor av pengar för enskilda flyktingar och vi kunde fått ner antalet sökande utan verkliga asylskäl.
    Man får inte ner antalet människor utan verkliga asylskäl genom att låta dem flyga till Sverige.

    Varför ska folk just flyga? De kan väl få åka som de vill med flyg, båt, tåg, buss och bil. Fast lagligt. Om det fanns ett fungerande fördelningssystem så skulle det inte spela någon roll var människor anländer inom EU och hur de åkt.
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-07-29 15:37:27 följande:
    Kan du beskriva hur denna utrensning av signalkräftan skall gå till? 
    Havs- och vattenmyndigheten ombesörjer att de plockas upp och att vandringsskydd sätts upp.
  • nihka
    Rataxes skrev 2016-07-29 19:00:04 följande:
    Mitt förtroende för denna myndighet ligger ungefär på samma nivå som förtroendet för regeringen.
    Men du har väl inte förtroende för NÅGON myndighet.
  • nihka
    Rataxes skrev 2016-07-29 19:16:30 följande:
    Det var värst vad du vet saker om mig som inte ens jag känner till, är det något annat gällande min person som jag bör känna till?
    Jag har inte sagt ett ljud om din person. Jag har sagt det förr och säger det igen att jag skiter fullständigt i din person.

    Däremot har du uttalat dig om myndigheter förr och det är väl inget annat än negativa utlåtanden från din sida. De flesta av dem vill du väl inte ha alls per ideologisk definition oavsett hur de gör ifrån sig.
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-07-29 20:13:40 följande:
     Plockas upp? Du skojar?
    Nej. Illegalt utsatta signalkräftor avlägsnas eller stoppas med vandringshinder. Listningen av signalkräftan som invasiv främmande art på EU:s förordning (1143/2014) om förebyggande och hantering av introduktion och spridning av invasiva främmande arter kommer att få konsekvenser som gynnar flodkräftan. Sverige ska senast vintern 2018 upprätta en hanteringsplan för signalkräftan.
  • nihka
    Rataxes skrev 2016-07-29 23:14:30 följande:
    Nu påstår du saker om mig och vad jag tycker igen. Märkligt för någon som säger sig skita i min person tycker jag.

    Jaja. Lämnar den diskussionen nu.
    Du får lära dig att skilja på sak och person och om du inte vill ha kommentarer på dina åsikter så håll dem för dig själv.
  • nihka

    Ulltand skrev 2016-07-30 09:06:37 följande:
     "Illegalt utsatt signalkräftor avlägsnas" 

    Måste vara en byråkrat som skrivit detta. Uppenbarligen ett område där EUs tjänstemän kan grotta ner sig en bra tid framöver.

    Flodkräftan försvann från början för att den inte tålde pesten. Det gör den fortfarande inte. Att utrota signalkräftan som tål pesten har goda möjligheter att resultera i att kräftan försvinner helt från många vatten med all vad det innebär. Det är alltid vanskligt ett "mecka" med naturen.
    Om man begränsar rörligheten och avlägsnar signalkräftor och därefter planterar in flodkräftor får man en utbredning av flodkräftan.

    Klart det finns möjligheter att utrota en art om man lägger tillräckliga resurser på det.
  • nihka
    Ulltand skrev 2016-08-01 17:25:48 följande:
    Det här är ju typiskt EU    Ett överstatligt beslut som man lokalt inser är dåligt och så söker man dispens att för att slipa genomföra det så länge det går.
    Det är din privata tolkning.

    Dispens kan sökas för att kunna genomföra något över en längre tidsperiod utan att det får negativa konsekvenser på kort sikt.
Svar på tråden Nu blir det Swexit!