Inlägg från: Vinterankan |Visa alla inlägg
  • Vinterankan

    Mina barns mor gör det omöjligt för mig att utnyttja mina föräldradagar

    backatFL skrev 2016-08-02 18:56:27 följande:

    Fel - för sitt barns skull S K A du bråka!


    Instämmer i det. Bråka men var flexibel. Dvs släpp aldrig grunden i att du är lika mycket värd som förälder som hon är och barnet har rätt till sin pappa. Men var samtidigt flexibel med att vara mottaglig för förslag som faktiskt funkar även om det inte är exakt så som du tänkt dig och säg inte nej till saker av princip.

    Familjerätten ska väl kunna hjälpa till med sådant.
  • Vinterankan
    stolt pappa skrev 2016-08-03 10:34:33 följande:

    Jag har redan en advokat som hjälpt mig att ens få träffa barnen överhuvud taget eftersom mina barns mor stack med dem när vi separerade och begränsade umgänget, men det har varit otroligt kostsamt och eftersom jag inte är berättigad någon rättshjälp via hemförsäkringen eftersom jag och den stridande parten bott under samma hushåll vid tillfället då hon anlitades så har jag betalt väldigt mycket pengar som hade kunnat gå till barnen eller något annat roligt hittills så jag försöker dra ut på att använda mig advokat så långt som möjligt.

    Jag vet inte vad som gäller nu när vi bor separat men min advokat berättade att vissa försäkringsbolag inte betalar rättshjälp inom ett år från separationen med den stridande parten. Jag får nog kolla upp det..


    Ditt ex lär ju inte heller ha råd med advokat i alla fall så det kan ju vara så att det där med tingsrätten mest bara är ett tomt hot som hon känner sig säker på att du inte kommer genomföra. Om du väl påbörjar den processen kanske hon blir mer medgörlig hos familjerätten istället.
Svar på tråden Mina barns mor gör det omöjligt för mig att utnyttja mina föräldradagar