• drakhare

    Efternamn

    Hej!

    Jag har lite funderingar kring efternamn på mig och mina barn. Mina två äldsta har mitt efternamn som mellannamn och sin pappas som huvudefternamn, jag ska nu gifta mig med min sambo som jag också har ett tredje barn med och vet inte hur jag ska göra med mitt efternamn. Han vill gärna att jag ska ta bara hans efternamn medan jag för de äldre barnens skull funderar på om jag ska behålla mitt efternamn som mellannamn så inte dom känner sig utanför iom att jag, deras styvpappa och yngre syskon har ett efternamn som dom inte delar. Vad tror ni, är det jag som överdriver betydelsen av att dela samma efternamn?

  • Svar på tråden Efternamn
  • drakhare

    Jag har funderat på att göra just så men min blivande man känner att det är viktigt för honom att jag bara har hans. Min fråga var väl egentligen om ni tror att det skapar en känsla av utanförskap för mina två äldsta barn om jag tar hans efternamn bara.

  • drakhare

    Min äldsta är 12 och mellanbarnet 7. Jag ska absolut prata med dom och höra vad dom tycker, tack för tipset.

  • drakhare

    Jag kan faktiskt inte svara på frågan varför han inte vill att jag ska ha mitt som mellannamn. Han är som sagt traditionell och har sagt hela tiden att när han gifter sig så är det självklart för honom att båda ska ha hans efternamn.

  • drakhare

    Pratade med barnen igår, sjuåringen verkade inte bry sig nämnvärt om saken och äldsta sa att "vi är väl en familj även om vi har olika efternamn" och konstaterade sedan att jag och alla barn har samma mellannamn/förnamn (ej efternamn) efter min mamma och det tyckte hon var likvärdigt, hehe. Så jag får väl lyssna på äldsta barnet och släppa tanken på att olika efternamn skapar utanförskap helt enkelt. Tack för era tankar :)

Svar på tråden Efternamn