• trina

    Behandling vid PCO?

    Har man konstaterad pco så kan man gå till gyn och få hjälp direkt utan att ha försökt ett år.

    Först brukar man få pergotime för att få ägglossning. Funkar inte det efter ett par försök så går man vidare med sprutor eller ivf beroende på hur man reagerat och vad som är bäst.

    Har du en cykel när du inte går på ppiller? Då kan ni ju försöka själva ett par månader innan du söker hjälp. Men det är nog bra att kontakta vården Så fort som möjligt eftersom du är 39år. De brukar ha en åldersgräns för ivf vid 40-42 år (olika för olika landsting)


  • trina

    Sprutor är billigare än ivf, men du kan få ivf via landstinget. I Västra Götaland får man tre försök gratis till exempel. Det är dock kötid för detta, tror det är drygt sex månader i vårt landsting just nu.

    Sprutor är svårt att få fungera, för vår del fick vi för många ägg som mognade så vi gick över till ivf.

    Det enklaste är att prova t ex pergotime, det är steg ett. Då äter man ett piller om dagen i fem dagar och med lite tur får du ägglossning.

    Jag förstår att du har bråttom, när barnlängtan slår till så vill man ju helst redan vara gravid. Ärligt talat så låter du lite naiv som tror att du kan bli gravid inom två månader med pco och ingen cykel. Vi försökte i nästan tre år innan vi fick vår son. Med tanke på din ålder så kan du inte vänta ett par år. Sverige kommer inte hjälpa dig då och du måste vända dig utomlands, det kommer bli dyrt. Du måste ta en funderare, vad är viktigast? Barn eller annat? Jag fick ett jobberbjudande i ett annat land, min man ville inte flytta men jag hade kunnat pendla. Men det hade grusat våra planer för barn eftersom vi behövde hjälp via vården. Går ju inte att veckopendla och göra ivf... Jag bestämde mig för att min familj är viktigare är än ett jobb. Jag kommer aldrig välja mitt jobb över min familj. Jobb kommer och går, men min familj kommer alltid finnas kvar. Ska du satsa får du göra det nu, annars kommer det bli dyrare och svårare längre fram.


Svar på tråden Behandling vid PCO?