Inlägg från: Anonym (12345) |Visa alla inlägg
  • Anonym (12345)

    Hemverket, erfarenhet?

    Mimmsan01 skrev 2016-09-08 06:36:06 följande:

    Om du har den inställningen till en fastighetsmäklare så har du tyvärr helt enkelt träffat fel typ av mäklare. Tycker man att en mäklare bryter mot lagen, finns fmi att anmäla de till, där de blir anmälda eller varnade. Gällande budgivning så är det en anledningen till varför många säljare vill ha hjälp. Och naturligtvis är det kanske inte lika kul som köpare när priset trissas upp. Men tror de flesta hade tagit hjälp av en mäklare, betalt 60 000kr i arvode, fått sålt lägenheten för 5Miljoner, istället för att själv lagt ut en på blocket och fått den prutad till 4,5milj, eller sålt den via hemverket för 4,7 för att inte tillräckligt många spekulanter.

    vill köpa via hemverket. Men alla tycker olika.


    Intressant att du som fastighetsmäklare sprider så mycket dåligt om hemverket, det är ju självklart för oss andra att ni inte vill ha dem på marknaden då det är en konkurrent.

    Att köpa och sälja bostad har alltid gjorts via mäklare i tradionell mening, man bokar en mäklare och de håller en visning och förhoppningsvis blir det budgvning med kontraktskrivning därefter.

    Hemverket är en uppstickare och det är alltid lite skrämmande när det är nytt.
    Man får det man behöver via hemverket, fotogrfering, annons, sida för budgvning, mer än så behövs inte om det man säljer är attraktivt på marknaden.

    Sen att de talas illa om dem och smutskastas av andra mäklare är ju inte helt oväntat.
  • Anonym (12345)
    Stolt Farsa skrev 2016-09-08 11:55:14 följande:

    Jag tror jag kommer välja en lokal mäklare som kan området och som är insatt i förenings budget och stadgar. Men det var ju intressant att hemverket åtminstone tar hand om fotograferingen. Jag har ju fått höra att man får sköta allt själv utom den juridiska biten.


    Hur verifierar du att den mäklaren du kommer att välja verkligen kan området?
  • Anonym (12345)
    Stolt Farsa skrev 2016-09-08 16:02:31 följande:
    Jadu

    Jag bara utgår ifrån att dom gör det. Ett lokalt mäklarkontor har väl rimligtvis bra koll på området. Det måste de ju ha om de ska ge ett bra intryck till säljarna och köparna. I den kommundelen jag bor i finns det minst 4 - 5 mäklarkontor.

    Det är ju samma sak när du ska gå till läkaren, du får ju bara kallt räkna med att läkaren kan det han/hon kan för att kunna hjälpa dig på bästa sätt. Enligt mig finns det ingen anledning att gå runt och misstro alla fackmän.
    Jo man kan tycka att dom borde ha det.
    Här finns det en i varje hörn, många bor inte i stadsdelen utan i stan.
    Jag vet en som körde 15 minuters intervjuer med mäklare där de fick berätta lite om sig själv och området, rätt intressant.

    Jag själv brukar ställa lite frågor när jag går på visningar för att testa hur insatta de är.
  • Anonym (12345)
    Mimmsan01 skrev 2016-09-09 13:52:54 följande:

    Det handlar inte om vad jag tycker - utan vad kunder som vänt sig till oss i efterhand, har sagt och känt. Sen skulle jag personligen inte rekommendera just hemverket för jag ver hur baksidan av det här arbetet är och hur mycket problem som kan uppstå. Som inte hemverket hjälper till med.


    Det är klart att du får några kunder som inte är nöjda med hemnet ingen kommer stövla in på ditt kontor bara för att säga hur nöjda dom är med deras tjänster.
  • Anonym (12345)
    Anonym (Nöjd) skrev 2016-09-10 01:11:30 följande:

    Jag har just sålt en BR via Hemverket o det var inga som helst problem, rekommenderar dom absolut. Lite mer pyssel för mig men inget betungande, helt klart värt dom pengar jag sparade på att inte välja en traditionell mäklare.

    Att spekulanter inte kan ställa frågor om objektet till mäklaren är ett märkligt argument, säljaren har väl ännu mer information o är ju på plats? Rätt många mäklare jag träffat i mina dar som inte kunnat svara ändå...

    Min erfarenhet av mäklare är att det finns fler dåliga än bra, o förstår inte alls vitsen med att betala så mycket pengar för det lilla jobb dom faktiskt gör. Har svårt att se varför Hemverkets objekt skulle vara mer svårsålda än andra.


    Varför skulle hemverkets objekt vara mer svårsålda, de annonseras på samma plats?
    Varför anlitar folk en mäklare jo oftast för att det är så det brukar gå till för så har man alltid gjort.
    Ingen ifrågasätter det men ändå gnäller att det kostar så mycket.

    Det är tur att det finns alternativ.
  • Anonym (12345)
    Anonym (*) skrev 2016-09-10 11:31:49 följande:
    Jag pratar ur köparens ögon. Det är du som missförstått.

    Jag har förståelse för att en säljare väljer Hemverket. De är ju billigare. Men som köpare är det en fördel med en "riktig" mäklare. Det är vår erfarenhet.
    Intressant.
    Vad är det du känner att en traditionell mäklare kan förmedla bättre till dig som köpare?
  • Anonym (12345)

    Det man ska komma ihåg när man väljer Hemverket är att det bygger på att man gör en del av arbetet själv.

    Fotografering, annons på hemnet, Boli och Blocket tillhandahålls tillhandahålls av hemnet.
    Mallar för prospekt finns att ladda ned.
    Visningarna håller man i själv eller anlitar en representant, budgivning och sker via verktyget som finns på hemverkets hemsida.
    Kontraktskrivning skickas ut för påskrift så det är inget man behöver komponera ihop själv.

    Det man ska komma ihåg är att oavett vilken mäklare man väljer så minskar inte ens ansvar som säljare.

    Lika så som köpare man har fortfarande lika stor undersökningsplikt det är inget som mäklaren kommer att utföra åt eventuella köpare.

  • Anonym (12345)
    Anonym (Mäklare) skrev 2016-09-10 14:47:29 följande:

    Jag jobbar själv som fastighetsmäklare på marknadsledande mäklarfirman i området. Säljare väljer oss bl.a. för att vi presenterar bostäderna riktigt bra, grymma bilder, styling mm. Det är superviktigt idag! Sen är vi väldigt professionella och de flesta köpare har stort förtroende när de köper via oss. Bättre betala mer i arvode och få mer betalt!

    Jag tror inte den andra mäklaren i tråden smutskastar Hemverket för att de är nya och konkurrenter. Hade aldrig sålt via Hemverket, det är för snåla människor som inte förstår innebörden av en riktig mäklartjänst och att man med största sannolikhet kommer få mer betalt! Däremot är det bra att jämföra olika mäklare/mäklarfirmor, vad de erbjuder och till vilket arvode.


    Du framstår som oseriös när du presenterar dig som fastighetsmäklare och kallar kunder för snåla.

    Det är inget som garanterar att man får mer betalt vilket du gärna framhäver i texten, oavsett om man endast får utgångbudet så kostar det minst 40-50k i alla fall här i sthlm.
  • Anonym (12345)

    Jag som köpare har inget emot alls att det är säljaren som visar lägenheten, det ger mig en chans att prata med personen som verkligen bott där om bostaden, området m.m.

    Har inget emot att sälja min bostad via hemverket heller då jag inte ser det som speciellt besvärligt att hålla i visningarna, för mig är det som att sälja bilen.

  • Anonym (12345)
    fruelement skrev 2017-09-13 15:44:01 följande:

    Jag har använt Hemverket 2017. Är MISSNÖJD!

    Dels är deras kundtjänst tonåringar som inte kan något om Bostadsrättsaffärer!

    Min köpare fick inte lån till tillträdelsedatum och kunde inte betala, en vanlig mäklare hade då sagt: Trist för dig men då lägger vi ut en ny annons och säljer den till någon som kan betala.

    Hemverket gjorde INGET! de får betalt när kontraktet är påskrivet. Det har gått 2 månader och ingen har hört av sig till mig som säljare och undrat hur det går och vad som händer. 
    När jag hör av mig vet tonåringarna inte vad de ska göra...

    Hemverket är bra om du själv är mäklare och om inget skiter sig. Annars kan du lika gärna anlita en bank för 2000kr för att hjälpa till med formalian.

    SKITFÖRETAG!
    Deras slogan är "du håller i visningen och vi sköter resten" 


    Det hela bygger ju på att man sköter det mesta själv.
    Hade dom inget lånelöfte?
  • Anonym (12345)
    PeterBerik skrev 2018-02-20 22:06:56 följande:

    Hej

    Använd Hemverket om du orkar och vill göra mycket själv. Tror inte det kan bli så jätte stor skillnad mellan en vanlig mäklare och göra de själv. Hemverkets annonser hamnar ju på hemnet och de är ju där de gäller att synas om man vill få sin bostad såld.

    Med hemverket får ju du själv hålla dina visningar, vilket jag tror kan vara positivt då personerna får träffa dig som faktiskt bott där. Det är ju trots allt du som kan din bostad bäst.

    Det är billigare men det är mer jobb helt enkelt. Den enda nackdelen jag ser med hemverket är just spekulantregistret. Mäklare träffar ju villiga köpare nästan varje dag och om de inte lyckas sälja en lägenhet till en person finns ju möjligtvis andra bostäder den mäklaren säljer som personen kanske är intresserad av. Dessutom skriver ju kunderna upp sig på mäklarnas spekulantregister.

    Viktigt att tänka på är att inte bara utgå från det billigaste alternativet, gå in på www.borama.se och kolla vilka mäklare som sålt bäst. En riktigt bra tjänst! Där kan du enkelt jämför mäklare genom att se hur bra de presterat på tidigare försäljningar.

    Tror att Hemverkets försäljningar också visas där, då är de ju bara jämföra de med hur andra mäklare har sålt så ser du vad som är bäst :)


    Det där med spekulantregister är mest säljsnack från mäklarna sida.
    Registret består oftast av några få kunder som varit på föregående visning hos mäklaren, behöver inte alls vara samma typ av lägenhet.
    Få kunder nästan inga alls lämnar sina kontaktuppgifter till en mäklare om det inte är ett specifikt objekt som de är intresserade av.

    Är objektet man säljer intressant så kommer det sälja sig själv på hemnet oavsett om man använder en mäklare för 50k eller hemnet för 15 000 då spekulanter som letar efter bostad söker på hemnet efter vad de vill ha.
  • Anonym (12345)
    Anonym (Ylva) skrev 2018-02-20 23:53:07 följande:

    Även om du håller visningarna och tar bilder själv tycker jag det är mycket bättre än en ?vanlig? mäklare.Du får ju hjälp med allt det jobbiga. Har aldrig varig på en visning med en bra säljande mäklare än så länge, mäklaren har istället gjort oss tveksamma till köpen. Tillslut sålde vi vårat genom hemverket och köpte privat av ett par.


    Hemverket håller med fotograf.
  • Anonym (12345)

    Det dom gör för 50k kr är ställa ut en skylt öppna dörren hälsa folk välkomna och delar ut en broshyr.
    Ibland tar dom kundernas nummer.

  • Anonym (12345)

    Du har rätt oftast anlitear man mäklare bara för att det har man alltid gjort, men det går att göra samma sak för mindre pengar.

    När jag är på en visning så är jag inte intresserad av att prata med mäklaren, ofta ställer dom orelevanta frågor då brukar jag ställa en del motfrågor som dom oftast inte kan svara på och brukar lämna mig ifred.

    Telefonnummer brukar jag aldrig lämna frågar dom så säger jag att jag kontaktar dem om jag vill gå vidare.

Svar på tråden Hemverket, erfarenhet?