• Agdaa

    Hur ser ditt liv ut som ensamstående förälder?

    jådåsåatt skrev 2016-09-08 18:31:03 följande:

    Är det här ett skämt?

    Ställer ni samma fråga till sammanboende föräldrar eller har ni bara totalt skitit i normkritik och går all in på att stigmatisera ensamstående och deras barn?

    Jag vill se den dagen nu gör ett inlägg där ni säger att alla kvinnor som bor med sina barns pappa är fantastiska och ska kämpa på. Med tanke på hur lite föräldraledighet och ansvar pappor ta när föräldrarna bor ihop så tycker jag fan att de kvinnorna är de stora hjältarna som står ut.

    Pinsamt Familjeliv, inte direkt första gången ni tabbar er totalt.


    Är du allvarlig? Tror du på allvar att det är mycket jobbigare att ha en man vid sin sida som kan hjälpas åt med allt vardagliga, dela på alla sysslor och samarbeta med barnuppfostran mm som dessutom ger barnen 2 föräldrar mot en ensamstående som tar allt lass själv med alla beslut, brist på socialt umgänge och dessutom måste kompensera sina barn med att vara mapa, en kombination av både mamma och pappa att ta hand om hela familjen och dessutom sköta en försörjning ensam?

    Det är du som är pinsam och tabbat dig.
  • Agdaa
    jådåsåatt skrev 2016-09-08 21:11:44 följande:
    Jaha, konstigt att jag inte alls känner igen mig då. Men jag kanske inte får ha en åsikt om att vara ensamstående.

    Och ja, jag hade gått under om jag hade delat föräldraskapet med en man som gjorde mindre än hälften. Har många vänner som konstant är irriterade på att deras partner alltid gör allt hemarbete hemma och som agerar projektledare för en hel familj. Då är det nog enklare att slippa frustrationen av förväntningar som aldrig uppnåtts.

    Däremot är det skitjobbigt med all stigmatisering jag och min dotter möter. Det är varken synd om mig eller henne och jag tänker aldrig tåla att andra individer eller samhället trycker på oss medömkan vi varken bett om eller vill ha.

    Blir du ofta tacksam när folk ser ber på din familjesituation och tycker synd om dig pga den?
    Nej, om du aldrig har varit ensam med allt ansvar så kan du inte uttala dig om hur det är!

    Om man väljer att leva med en mes så har man antagligen valt fel livspartner el så är man en mes själv som accepterar sånt beteende. 

    Tror inte det är nån som tycker synd om mig. Jag kämpar i det tysta o tror inte att det märks så mycket utåt, vilket kanske är anledningen till såna sarkasmiska kommentarer som kommer från såna som dig.
Svar på tråden Hur ser ditt liv ut som ensamstående förälder?