Inlägg från: Anonym (D'archangel) |Visa alla inlägg
  • Anonym (D'archangel)

    Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?

    Anonym (mellanbarnet) skrev 2016-09-16 12:01:25 följande:

     Men det som stör mej mest är att det känns som min mamma och jag pratar två olika språk, där hon är den som vill förstora upp allt eller hitta på egna historier som hon berättar för syskonen mfl. istället för att bara lyssna på mej och för en gång skull förstå. Jag brukade tycka det var jättekul att åka och hälsa på över en helg, men de senaste diskussionerna vi haft gör att man blir mindre pepp, och det känns som man gör det bara för att man måste.
     


    Det här är lite motsägelsefullt. Du brukade tycka att det var kul att hälsa på, men inte längre. Du skriver som att något har hänt i och med era diskussioner, men du skriver att du önskar att hon skulle lyssna på mig "för en gångs skull". När du uttrycker det så så antar jag att hon inte lyssnat på dig tidigare heller.

    Med andra ord är det väl kanske inte mamma som förändrats utan du som tröttnat. Det är ok, alla kan få nog. Men det är ibland lättare att förlägga orsaken till något utanför sig själv.
    Jag är själv en bit över 40 och jag har seriöst tröttnat på framför allt min pappa. Han är samma sura gubbe som han alltid varit. Men jag har väl mognat sent för det är först nu jag förstår hur störd jag är på honom.
Svar på tråden Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?