• Anonym (mellanbarnet)

    Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?

    Som frågan lyder. Anledningen är att jag antar att jag själv är väldigt dålig på att hälsa på min mamma som tagit väldigt illa upp. Vi bor 30 mil ifrån varandra, till skillnad från mina syskon som bor i samma stad eller åtminstone i närheten. Senaste gången jag var nere var nog förra året Och anledningen är egentligen att jag jobbar 6 dgr i veckan, det är mitt första år som egen företagare och även om det gått bättre än förväntat är man ändå nojig inför all skatt och räkningar som ska in. Jag och sambon sparar även för bröllop och resor nästa år därför är det nödvändigt att jobba häcken av sej ett tag. Min mamma vägrar acceptera detta, utan ser det som att jag inte vill åka ner och undrar vad hon gjort, trots att jag försökt förklara detta för henne flera gånger! Vår relation har väl förändrats till det sämre de senaste åren pga detta, samt att vi är väldigt olika som personer så det är väl inte så konstigt att det skär sej ibland. Jag har tröttnat på allt skitsnack om släktingar och deras respektive, samt den här samhället-går-åt-helvete-attityden som florerar i småstäderna, och att man inte kan berätta nånting i förtroende (det har jag lärt mej genom åren) utan att det blir hetaste samtalsämnet när man åkt hem igen. När man väl hälsar på blir det också ett jävla liv om man inte vaknar kl. 8 och äter frukost tillsammans (äter inte ens frukost normalt sett) eller om man inte stannar tillräckligt länge. Det är mindre kravfyllt att va på jobbet ibland. Men det som stör mej mest är att det känns som min mamma och jag pratar två olika språk, där hon är den som vill förstora upp allt eller hitta på egna historier som hon berättar för syskonen mfl. istället för att bara lyssna på mej och för en gång skull förstå. Jag brukade tycka det var jättekul att åka och hälsa på över en helg, men de senaste diskussionerna vi haft gör att man blir mindre pepp, och det känns som man gör det bara för att man måste.
    Nån i samma sits eller är jag bara en dålig dotter som inte tar ledigt för att hälsa på morsan?

  • Svar på tråden Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?
  • Anonym (Oris)

    Jag träffar min mamma nästan 4-5 gr i veckan. Vi trivs väldigt bra tillsammans. Men vi bor i samma stad också. Och hon är visserligen inte ung(69år) men är pigg och klar i knoppen. Pappa bor också i samma
    stad men honom träffar jag väldigt sällan. Han är väldigt självcentrerad tyvärr och jag orkar inte lyssna på hans gnäll om hans mående. Vi ses kanske några gr om året just nu.

  • Anonym (Jipp)

    Jag hälsar bara på av artighets skull i princip eller om jag behöver hjälp. Blir då födelsedagar, jul etc. Kan inte säga att jag någonsin saknar dem, önskar att jag hade andra föräldrar.

  • Anonym (Dottern)

    Minns inte när jag hälsade på mina föräldrar sist.

    Kanske pratar med dom Max en gång mån. Dom har en annan mer lyckad dotter.

  • Mrs Green

    Det är inte speciellt ofta jag träffar min mamma fast hon bor 30-40 minuter bort, kanske en gång varannan månad. Vi har kontakt via telefon, sms eller Skype några gånger i veckan, och min dotter åker och hälsar på mormor lite oftare, åtminstone varje månad.

  • Anonym (mellanbarnet)
    Anonym (Jipp) skrev 2016-09-16 12:11:59 följande:

    Jag hälsar bara på av artighets skull i princip eller om jag behöver hjälp. Blir då födelsedagar, jul etc. Kan inte säga att jag någonsin saknar dem, önskar att jag hade andra föräldrar.


    Oj, Dålig relation till dem? Får man fråga varför du önskar du haft andra föräldrar? Vet att man inte väljer sina föräldrar, men ändå.
  • Anonym (Skillnad)

    Jag bor i samma stad som min mamma och hon hälsar på här 2-3ggr/året när det är födelsedagar och jag hälsar på henne 1 gång/året. Vi har inte så mycket gemensamt längre helt enkelt, trots att vi har två små barn som hon borde tycka vara kul att umgås med.

  • Harvester

    Flera gånger i veckan. Bor 20 min från dem, min mamma hämtar ofta barnet på dagis minst 2 ggr per vecka och vi har oftast åkt till dem också innan vår trädgård var fixad så barnet kunde leka i deras trädgård.

    Mina föräldrar är mina kompisar så det är ingen "uppoffring".

  • Gladhannapanna

    Mina föräldrar bor nära så dem träffar vi ganska ofta.
    Svärföräldrarna bor 50 mil bort och dem hälsar vi på 3-4 ggr/ år och de brukar komma hit ett par gånger per år. Men det blir mindre och mindre eftersom de är 82 år och resan blir jobbig för dem.

  • Carambolan

    Jul och jämna födelsedagar eller andra officiella släktsammankomster.

    Svärföräldrarna träffar jag däremot nästan varje vecka, så det är bara mina egna föräldrar jag inte har så mycket gemensamt med.

  • Anonym (P)

    Bor 30min från min pappa och hälsar mest på av artighet skull. Han bara altar gammalt och gnäller. Ska berätta historier om allt men har ingen aning om vad barnbarnen gillar. Tyvärr. Mamma är tyvärr psykiskt sjuk och drog iväg till annat land för femton år sedan. Vet inte om hon lever. Och det får jag också höra tjat om, för jag borde ju hålla kontakten med henne. Suck.

Svar på tråden Hur ofta hälsar ni "vuxna barn" på era föräldrar?