• Birgitta02

    Förhållandetid

    Det är ju meningen att barnet skall vara hos sina föräldrar. Inte hos sina föräldrars sambo! Det är DÄR problemet ligger, inte om du och sambon ska ha egentid!

    Om pappan reser så får mamman ha pojken. De båda får komma överens hur, när och om överlämning ska ske. Det är ju för att barnen ska ha tillgång till sina föräldrar som man har en sån här överenskommelse. Inte för att barnet ska ha tillgång till föräldrarnas nya partners! Herregud så fel det kan bli!

    Jag vet inte hur du ska lösa problemet. Men pojken blir dumpad hos dig eftersom föräldrarna de facto inte har tid med honom utan bara tänker på sig själva. Stackars unge. När han kommer i tonåren kommer han söka sig sällskap till människor där han är fullt ut accepterad och omtyckt. Vilket innebär att det troligen inte blir det bästa sällskapet man kan hitta.

  • Birgitta02
    Tänker bara på mig själv skrev 2016-09-22 12:47:57 följande:
    Barnvakt har försökts med 1000 gånger. Farmor/farfar o faster vägrar om det är så att sambon o jag ska göra något ihop. Bara min sambo = inga problem. Mormor o morfar vill. Men mamman har ingen kontakt och vi har försökt = mamma ställde till en stor scen så det slutade men polis. Vi har lyckats få barnvakt en stund, som har lämnat honom hos mamma när han ska dit. Alltså har vi kanske kunnat hoppa på ett tåg redan kl 15 o någon lämnat pojken 16.30 hos mamma (obs! Personer som pojken känner o mamman har träffat ett antal gånger tidigare). Hon blev även informerad om detta 4 veckor före. Och samma person skulle ta emot pojken för vi satt på tåget hem - trodde vi. När det väl var dags så gick det absolut inte att någon annan lämnade. Hon kunde inte ta honom tidigare. Dock satt vi på tåget bort när hon vägrade att någon annan lämna och vi fick köpa ytterligare tågbiljetter för hon vägrade lämna barnet till annan så hemresa bara 3 timmar tidigare. Vad gör man? Det är barnet som är lidande. Min sambo är ett stort problem ja, och det vet jag. Men är jag ego som känner att tänk om hon kunde ha honom något mer, eftersom inga andra lösningar har fungerat.

    O det känns när jag läser vissa svar- att pojken känner sig oönskad jja tro fan att han gör det. O jag är fullt medveten om att det finns ett barn. Tro mig jag både ser o hör honom. När vi flyttade ihop så var det inte så här det var - saker ändrar sig, ja det gör dom. Men altentivet för mig hade ju varit att bara skita i barnet.

    Summan av det hela:
    1. Jag är hemsk för att jag tog hand om barnet när föräldrarna inte gjorde det.
    2. Jag är hemsk som inte tar hand om honom nu.
    3. Jag är hemsk för att jag önskar att hans mamma kunde ta honom något mer när hon är hemma, altentivt inte lägga sig om vi ordnar med barnvakt och så.

    Jag anser att om vi behöver barnvakt då frågar man den andra föräldern först. Kan inte denna då har även denne förbrukat sin rätt att lägga sig i om vilken barnvakt det blir (givetvis någon barnet känner väl o som man vet inte är farlig). Men ne jag kan inte ta mitt barn men den o den o den får inte vara barnvakt. Däribland mormor och morfar. O det är definitivt inget fel på dom.
    Är det du som är TS. Det är inte exakt samma nick?

Svar på tråden Förhållandetid