• Fia 28

    Kall bilfärd

    Förstår inte problemet med ytterkläder i bilen. Du har väl själv ytterkläder på i bilen? Så länge du inte har ytterkläder i allt för stor storlek eller 5cm dun, så förstår jag inte hur det ska påverka säkerheten.

  • Fia 28
    Gullefjuns mamma skrev 2016-10-25 11:16:52 följande:
    Säkerhetsbältet ska ligga nära kroppen annars fungerar det inte som det ska. Jag knäpper alltid upp vinterjackan så att bältet ligger mot tröjan.

    teknikensvarld.se/barn-i-vinterklader-i-bilen-kan-vara-livsfarligt-229764/

    Bild från artikeln i länken.
    Artikeln nämner endast tjocka vinterkläder som dunjacka, så nåt mera normaltjockt funkar säkert bättre. Trodde det var självklart att man spänner bältet lite hårdare om man har tjocka kläder på sej.
    Dessutom har inte usa samma säkerhet när det gäller barnstolar som vi i norden har. De rekommenderar ju inte ens att små barn åker bakåtvänt.
  • Fia 28
    Gullefjuns mamma skrev 2016-10-25 14:04:28 följande:
    Barn är ofta ute några timmar om dagen och har tjocka vinterkläder. I synnerhet norr om Dalälven. Dunjacka är rätt gött när det är 20 minus.

    Vanliga bälten spänner man inte utan regleras ju med någon sorts fjäder. Det är bara i bilbarnstolarna man spänner bältet. Och även om man spänner blir det inte lika bra. Bältet glider lättare av.

    Om de har sämre säkerhetstänk i USA och ändå förordar att man tar av overallen är det väl snarast ett tecken på att det är väldigt grundläggande?

    Var rädd om dig och dina barn!
    Jag bor rejält mycket längre norrut än Dalälven, så här tar man nog inte frivilligt av sej några vinterjackor i bilen inte. Skulle aldrig köpa en dunjacka åt ett barn heller för den delen. 
  • Fia 28
    Gullefjuns mamma skrev 2016-10-25 14:21:28 följande:
    Jaha. Jag förstår inte riktigt vad du argumenterar emot. Det spelar liksom ingen roll om du har lust att ta av jackan eller ej. Faktum kvarstår att tjocka kläder under bilbältet innebär en ökad risk för både barn och vuxna.

    www.expressen.se/motor/9-av-10-slarvar-med-barns-sakerhet-i-bilen/

    www.korkortskolan.se/korkortsteori/sakerhet-i-bilen
    Tycker bara det är konstigt att jag aldrig nånsin hört om någon som glidigt ur bältet pga vinterkläderna. 
Svar på tråden Kall bilfärd