Forum Bakning - Hus & hem
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
  • Stenhårt bröd

    Sön 30 okt 2016 14:14 Läst 3921 gånger Totalt 2 svar
    Sön 30 okt 2016 14:14

    Hej

    Jag skulle baka två plåtar med pitabröd häromdagen och följde receptet på kokaihop.se till punkt och pricka. Ändå blev brödet stenhårt som knäckebröd nästan när det var färdigt. Vad ksn det bero på? Nu har jag torrjäst hemma och vill prova samma recept igen, funkar det lika bra som vanlig jäst i alla degar?

  • Sön 30 okt 2016 14:19 #1

    Du hade förmodligen död på jästen och hade för mycket mjöl. Då brukar tunna bröd bli "knäckebröd".

    Testa igen, med torrjäst, du, men mitt råd är att du kör på kall degvätska (eller "normalvarm, dvs 37 grader, eftersom du har torrjäst, som tål högre temp) och låter degen jäsa ifred så läge som behövs (minst dubbla tiden, men kanske mer), och väg mjölet.


    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
  • Sön 30 okt 2016 14:20 #2

    Vilket av recepten, btw? Finns ett par stycken på kokaihop.


    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll