• Äldre 30 Oct 14:14
    4319 visningar
    2 svar
    2
    4319

    Stenhårt bröd

    Hej

    Jag skulle baka två plåtar med pitabröd häromdagen och följde receptet på kokaihop.se till punkt och pricka. Ändå blev brödet stenhårt som knäckebröd nästan när det var färdigt. Vad ksn det bero på? Nu har jag torrjäst hemma och vill prova samma recept igen, funkar det lika bra som vanlig jäst i alla degar?

  • Svar på tråden Stenhårt bröd
  • Äldre 30 Oct 14:19
    #1

    Du hade förmodligen död på jästen och hade för mycket mjöl. Då brukar tunna bröd bli "knäckebröd".

    Testa igen, med torrjäst, du, men mitt råd är att du kör på kall degvätska (eller "normalvarm, dvs 37 grader, eftersom du har torrjäst, som tål högre temp) och låter degen jäsa ifred så läge som behövs (minst dubbla tiden, men kanske mer), och väg mjölet.


    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
  • Äldre 30 Oct 14:20
    #2

    Vilket av recepten, btw? Finns ett par stycken på kokaihop.


    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
Svar på tråden Stenhårt bröd