Inlägg från: Leeandra |Visa alla inlägg
  • Leeandra

    BF Juli 2017 ny

    Så var det dags för 500 portioner fiskgratäng till skolungdomarna imorgon igen. Tack och liv att illamåendet nästan är helt borta nu, . Igår gick jag duscha jättelänge för att bli avvred doften av kyckling med currysås, usch!

  • Leeandra
    Summerchild skrev 2017-01-14 16:49:15 följande:

    Vacker mage du har :)


    Tack! Någon gång ska jag lyckas posta min tvillingmage i v. 38, den var inte då vacker, mer grotesk .
  • Leeandra
    Treansresa skrev 2017-01-17 08:54:16 följande:

    Mef dina förutsättningar hade inte jag heller kunna hålla mig:)

    Här är nog största anledningen till att vi inte berättar för att vi vet att det ej kommer bli positivt från alla håll. Sedan kommer vi bara berätta för barnen och låta de spridas den vägen om det sprids.

    Sedan är det inte så att jag träffar så många:) går hemma som hemmafru just nu och kommer göra det iallafall i 3-4 år till. Åker och handlar 2 ggr i veckan och det är enda gången jag träffar folk:) när jag är ute i byn går det ännu att dölja i skoterkläderna :) börjat dock bli nojig att träffa någon jag känner då jah handlar. Jackan går inte att stänga längre så kör fluffiga halsdukar :)


    Här lär det inte heller bli positivt från alla, folk tycker ju också att man är knäpp, 6:ecbarnet liksom? Vet ni inte hur barn blir till eller? Min mamma och min killes mamma är de enda vi berättat för. Jag måste tala om det för min exman ganska snart och ta barnen direkt efter så att ingen av dem får höra det från fel håll. Och Gotland är ju inte direkt stort heller, rykten sprids fort. Bär barnen vet är det bara att sätta sig och vänta, fem ungar sprider nyheter med blixtens hastighet .
  • Leeandra
    emme 86 skrev 2017-01-17 09:55:21 följande:

    Efter det dåliga beskedet förra vecka med ett testresultat 1:57 för risk av trisomi 21 så har jag idag vart iväg och tagit ett moderkaksprov.

    Det var absolut inte det bekvämaste jag vart med om. Nu är det "bara" att vänta ca 1vecka på provsvar. Känns bara som en enda lång väntan hela tiden, kan inte njuta alls av graviditeten och vågar inte tänka tanken på ett friskt barn. Vill bara att veckan ska gå fort så man kan få veta...


    Ja, det låter jättejobbigt att behöva gå igenom. Håller tummarna för att du får ett bra besked nästa vecka.
  • Leeandra
    sobrio88 skrev 2017-01-17 14:03:41 följande:

    Nu har jag vart iväg på det som skulle vara ett kub-test men som jag hade en liten aning om så var det helt felräknat ;) jag och bm hade räknat på ca 28e juli men blev flyttad till 11 juli, bara 2.5 vecka fel haha :D så det gick inte göra kub, men allt såg bra ut iaf och den lilla token där inne kunde inte ligga still ;) så nu gick jag från 12+4 tror jag till 15+0 så nu tog jag ett stort hopp in i 2a trimestern :)

    (uppdaterar listan när jag har datorn igång)


    Oj, vilket jättehopp, . Ändå skönt att det blev 2,5 vecka fram och inte bak.
  • Leeandra
    Lady K skrev 2017-01-17 20:57:27 följande:

    Blev ju som sagt framflyttad till 3/8 idag på kub, men stannar hemskt gärna kvar hos er i denna tråden. Var inne i augusti-tråden och kikade men det är inget snack där alls förutom att hitta fb-grupper. Är det ok med er att jag hänger kvar? Tycker det är så härligt snack i denna gruppen.


    Det är klart du kan hänga här. 3 dagar är ju ingenting, du kan lika gärna få en julibebis ändå .
  • Leeandra

    Jag mår också riktigt bra, bara några små dippar ibland med illamående och den mesta maten smakar bra igen ( förutom söta saker som frukt, det är äckligt sött ). Köpte lite mammakläder på rean idag och känner nästan att jag aldrig vill gå i något annat! Så skönt efter alla veckor med trånga byxor och för korta tröjor . Enda problemet är att jag ser ruskigt gravid ut och det äg lite tidigt ( v. 14 ).

  • Leeandra
    Treansresa skrev 2017-01-19 08:03:23 följande:

    Känner att jag bara behöver skriva av mig någonstans så gör det här.:( vart dock långt.

    Alltså jag känner mig ensam:( är en ny känsla som jag inte vet hur jag ska förklara. Jag flyttade från en stor stad till en liten håla för några år sedan. Har aldrig riktigt byggt upp någon ny vänskapskrets här på nya stället. Är mest arbetskamrater och ge gubbens kompisars fruar.

    När jag var gravid med båda mina andra hade jag en hel drös med bekanta och vänner som skaffade barn samtidigt. Vi var ett kompisgäng på 4 personer som var gravid samtidigt och vi alla fick sedan barn inom 16 dagar. Det fanns alltid någon där att skicka ett sms eller meddelande till när man kände något speciellt, behövde prata symtom, oro, glädje eller bara ha någon där.

    Nu har jag min gubbe, även om han lyssnar väldigt bra så är det inte samma sak. Går inte att prata om allt på samma sätt som med någon som går igenom samma sak och är kvinna.

    Har pratat med mvc om detta och även fast jag är omföderska så ska ja få gå på gravidgruppen för att lära känna människor. Dock börjar de i v 32 här.

    Saknar så mycket att bara kunna skicka ett sms eller mail till någon som förstår och är i samma:(

    Förlåt för svamlet, men behövde få ur mig det:(


    Förstår precis hur du känner. Kände mig väldigt ensam med första barnet, då jag flyttat från stan ut på landet och knappt kände någon. Träffade människor efterhand som jag lärde känna, mest genom öppna förskolan, men när jag väntade mina tvillingar var det lite samma sak igen. Har också varit hemmamamma ( i 14 år ) och när mina tvillingar skulle komma var det visserligen andra av mina kompisar som skulle ha barn, men eftersom alla bodde på varsin gård med tillhörande jobb så var det just ingen som orkade ses, och jag var dessutom den enda som väntade två. Och hur intresserad ens man än är, så är det vissa saker man hellre pratar med en kvinna om, en som verkligen förstår vad man menar. Låter sent med föräldragrupp i v. 32 tycker jag. Tur det finns internet iaf . Stor kram!
Svar på tråden BF Juli 2017 ny