Forum Tredje trimestern - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF Mars 2017?

  Fre 23 dec 2016 15:12 Läst 139348 gånger Totalt 122 svar
  Fre 23 dec 2016 15:12

  Hej!

  Finns det någon mer här som har bf i mars 2017? Skulle vara trevligt att få komma i kontakt med er.

 • Tis 31 jan 2017 09:50 #51

  Hej!!!

  Gravid o beräknad 15 april????

  Väntar mitt 4de barn:)

 • Tis 31 jan 2017 12:53 #52

  Bf 8/3 :D

 • Tis 31 jan 2017 13:42 #53
  dandelion88 skrev 2017-01-30 11:07:56 följande:
  Tack :) det var skönt att få körkortet gjort! Är ju ändå 28 år gammal ;)

  Det var inte meningen att bli gravid i samband med nytt jobb.. vi ville ha ett till barn nu och började smått försöka, sedan dök Mitt drömjobb upp så då tog jag det och vi la babyplanerna på is. Bara det att jag redan var gravid i första/andra veckan. Det var en tillsvidareanställning utan provanställning först så hade tur där.. var lite jobbigt att behöva berätta för chefen att jag var 3 mån gången redan 1a veckan. Säkert en del kollegor som reagerade med men det spelar ingen roll, jag är överlycklig över att det blev som det blev :)

  Jag har ett planerat snitt på grund av att jag födde min första dotter med snitt då hon låg i säte och vändningsförsök misslyckades. Jag hade då inget annat val och var livrädd för operation. Nu känner jag mig dock trygg med det eftersom jag hade en positiv upplevelse. Nu är jag istället livrädd för vaginal förlossning, det har jag väl alltid varit men ännu mer nu.. när det finns risker så som att mitt ärr kan gå upp (liten risk dock). Får jag värkar innan den 3e Mars ska jag dock försöka vaginalt med villkoret att jag får avbryta för ett snitt om något känns fel. Dock övertalar dem ju allt de kan för att man ska fortsätta vaginalt så det är nog svårt att avbryta.. får se vad det blir! Min första dotter fick jag värkar med dagen innan bf och fick "akutsnittas" men under lugna omständigheter.. så kan hända att det drar igång tidigare med denna! Min mamma har förlöst båda sina barn innan bf.
  Jag är som dig lika rädd för en förlossning och med min dotter blev det planerat kejsarsnitt då hon låg i sätes och vändningsförsöket misslyckades. Jag kan säga att jag är superrädd, har varit det sedan jag förstått att detta ska jag göra för att få barn. Men nu har jag läst på en hel del, pratat med många om rädslan och med min bm. Nu är jag faktiskt taggad men jag vill samtidigt inte genomgå en till magoperation (kejsarsnitt). Jag vet att jag kommer klara det och med hjälp av min sambo. Jag vet att även du kommer klara det!
 • Tis 31 jan 2017 13:44 #54
  Kristallen2017 skrev 2017-01-31 00:43:46 följande:
  Samma bf som jag.. Vem hinner först?! :))
  Ja vi får se :) första eller andra barnet? Känner du av något?
 • Tis 31 jan 2017 15:38 #55
  jyns00 skrev 2017-01-31 13:44:03 följande:
  Ja vi får se :) första eller andra barnet? Känner du av något?
  3e barnet faktiskt, mina två andra är 12 o 11 år så detta blir en sladdis ;)
  Har åkt ut o in för tidiga sammandragningar, legat inne 4 nätter, fått bricanyl mot SD o kortison för hand lungor om han får för sig att komma. Så ja känningar har jag haft men tror trots detta inte att han kommer så mkt tidigare.. SJ då? Hur mår du?
 • Tis 31 jan 2017 16:08 #56
  dandelion88 skrev 2017-01-30 20:25:13 följande:
  Jag förstår vad du menar, jag var också livrädd för operation.. hade ju aldrig gjort något sånt tidigare. Förlorade väldigt lite blod under mitt kejsarsnitt, mindre än vad många förlorar vid vaginal förlossning. En del stygn blir det vid operation och några får man oftast räkna med vi vaginalt med. Men klart, en operation är ju ett stort ingrepp och det är inte kul att vara nyopererad.. har ju ingen erfarenhet att jämföra med hur det är att läka efter vaginal. Ja, dem öppnar på samma plats.. lite läskigt tycker jag såklart att det är att man ska behöva öppna buken varje förlossning, tänk om jag vill ha 4 barn? Många sådana tankar som går!

  Jag skulle också föredra vaginal förlossning om man kunde garantera att det går bra. Det kan man ju dock inte garantera med någon av tillvägagångssätten.. man får bara fokusera att det går bra för de flesta och vi har bra vård i Sverige :) eller hur?

  Tror inte du behöver oroa dig över att han ska vända tillbaka sig, min har också legat nedåt sedan strax efter mitten av graviditeten. Jag ser det mest som en fördel om man nu önskar vaginal förlossning :) min första dotter som låg i säte låg aldrig med huvudet neråt under hela graviditeten.

  Ah barnen är klara från v 37 så snart är vi där! :) tycker inte alls det är egoistiskt att hoppas på att inte spricka för mycket! Det är ju viktigt för barnet om både barn och mamma mår bra och kan undvika större skador :) jag hoppas det går bra för dig! Försök Tänka positivt och slappna av (så gott det går) under förlossningen :) Hallonbladsté ska vara bra för att minska blödning under och efter förlossning!

  Oj jaha! Trodde aldrig man kunde förlora mindre blod i ett snitt än i vaginal förlossning! Man lär sig något nytt varje dag! Jo det är klart, stygn blir det väl vilket som antar jag.. Ja det förstår jag verkligen! Men finns väl alltid risker med att skaffa barn, även om de inte är så stora! Vi får hålla tummarna för att det löser sig till det bästa! Finns ju som tur är många kunniga att prata med och få råd av numera! Jadå, det här fixar vi!


  Jaha, men då är det ju kanon att den ligger rätt! Tänkte mer om det är negativt att den legat rätt så länge, typ tecken på att den kommer komma för tidigt eller få en topp på huvudet som jag hört att den kan få, om det nu ens är någon fara?? Usch ja, hört att man kan ha ännu svårare med andningen om dem ligger fel i slutet liksom! Har dock haft kämpigt med andningen och revbenen som han ligger och sparkar på dem å uppåt lungorna... Om det är värre när den ligger åt andra håller har jag extremt medlidande för alla såna fall, haha! Kanske jag som är känslig.


  Gud så skönt! Då skulle han ju kunna få komma då. Lite jobbigt om han skulle komma typ 1 v för tidigt, 2-3 veckor är helt okej eller på bf, men 1 v innan har vi dumt nog något inbokat, så bara hålla tummarna på att det inte sker just då! Ja, jag har kört väldigt mycket avslappningsövningar och andningsövningar för att slappna av och sen blir jag lugnare av att inte tänka för mycket framåt utan leva lite mer i nuet, så man inte nojar sönder om allt redan nu! Tack, jag hoppas det går bra för dig med!


  Åh perfekt, måste jag testa!! Tack för tipset!

 • Tis 31 jan 2017 19:46 #57

  Hej, jag har också BF i mars. Väntar mitt fjärde barn den 22/3!

 • Fre 3 feb 2017 19:00 #58
  jyns00 skrev 2017-01-31 13:42:38 följande:

  Jag är som dig lika rädd för en förlossning och med min dotter blev det planerat kejsarsnitt då hon låg i sätes och vändningsförsöket misslyckades. Jag kan säga att jag är superrädd, har varit det sedan jag förstått att detta ska jag göra för att få barn. Men nu har jag läst på en hel del, pratat med många om rädslan och med min bm. Nu är jag faktiskt taggad men jag vill samtidigt inte genomgå en till magoperation (kejsarsnitt). Jag vet att jag kommer klara det och med hjälp av min sambo. Jag vet att även du kommer klara det!


  Tack för peppningen! :) jag hoppas verkligen det! Nu har jag dock gått och blivit sjuk (vilket jag aldrig annars är). Typiskt! Känner mig svag och täppt i halsen.. inte det mest optimala skicket att vara i vid en förlossning :/ hoppas på att bli frisk och stark snarast!
 • Fre 3 feb 2017 21:36 #59

  Hej! Kul att så många väntar barn i mars! Väntar själv syskon och är beräknad till 28:e mars. Har en dotter på 2 år sedan innan. Har varit sjukskriven med foglossning sedan typ v. 14 eller vad de va. Drygt att gå hemma med dessa besvär men nu är det inte så långt kvar!

 • Lör 4 feb 2017 19:57 #60

  Hej!

  25 årig tjej från Stockholm. Har bf med mitt första barn 15/3. Vi väntar en efterlängtad son.

  Skulle gärna vilja få nya vänner då jag inte har vänner som har barn.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll