Inlägg från: Flisan41 |Visa alla inlägg
  • Flisan41

    41 år och försöker bli gravid

    Hej! Jag är 41 och har en dotter som är 9. Har en ny man som har två barn sedan innan. Vill så gärna ha ett barn till men känner att tiden rinner ifrån mig! Har använt ägglossningstester ett bra tag, och fick glad gubbe två dagar senast och vi hade då sex både dagen innan, dagarna med glada gubbar och dagarna efter. Mensen kom idag.. Blir lika besviken varje gång. Jag vet att det är svårare i min ålder men jag tycker vi prickar in ÄL varje månad och ändå händer inget! Vi har försökt naturligt i 1 1/2 år. Med min dotter blev jag gravid på första försöket. Då var jag 33. Någon som känner igen sig? Jag kan tillägga att jag tjatat mig till två kurer med Pergotime trots att jag ägglossar på egen hand. Detta har dock inte hjälpt. Tips någon?

  • Svar på tråden 41 år och försöker bli gravid
  • Flisan41

    Jag ska börja sista kuren med Pergo nu. Har kört varannan månad med Pergo och varannan utan. Men jag får ju utslag på äl testerna däremot vet man ju inte om ägget släpper, eller kvaliteten på äggen som sagt. Efter min dotter föddes hade jag en inflammation i livmodern och såhär i efterhand undrar jag om det hände något då som gör att jag inte kan få fler, typ ärrbildning eller så.

  • Flisan41

    Har fått pergotime utskrivet och åt dubbel dos denna månad med start dag 5-9. Har haft pms "från helvetet" i en vecka nu med ömma bröstvårtor, mensvärk, humörsvängningar mm. Värre än vanligt. Hade sex 2 dagar innan äl och samma dag som lh-stegring enl ägglossningstest. Jag hoppades ändå att det kunde vara gravidsymptom men när jag varit och tränat förut kom en ljusrosa flytning så jag antar mensen är på g...

  • Flisan41

    Så tråkigt att du fått MF... och 3 ggr. Beklagar verkligen! Det kan ju finnas gravidhormon kvar efteråt, om det är därför du fått positivt på grav test. Om du nu inte är gravid förstås! Håller tummar och tår. Testat progesteron?

  • Flisan41

    Jag tror tyvärr inte det blivit något för min del denna månad heller... tror det är mensen som är på g. Funderar på att testa bisolvon innan nästa äl. Jag ska hoppa över Pergo denna gång.

  • Flisan41

    Vad är anledningen till att du fått Letrozol utskrivet? Funderar på att försöka få det ist för Pergo, har hört att det ska vara mindre risk för flerbörd. Tyvärr vet jag inte hur tjock slemhinnan ska vara...

  • Flisan41

    Letrozol skulle man kanske försöka få utskrivet då, eftersom jag har hört att biverkningarna ska vara färre. Och även om jag tror att jag ägglossar eftersom jag får utslag på äl-test och äl-känning kan det väl inte vara fel med lite stimulans, eller är det helt bortkastat? Är gärna med i en fb-grupp som någon föreslog!

  • Flisan41

    [quote=77341339][quote-nick]Nykär15 skrev 2017-01-24 15:07:06 följande:[/quote-nick]Jag har med egen äl men stimuleras med Letrozol. Men vet ju inte om äggen faktiskt släpper, denna gången ska jag få spruta för att säkert lossa. Äl- test säger ju tyvärr bara att ÄL är på ingång och inte att det faktiskt släpper trots känningar.[/quote

    Ja precis, så är det ju. Man vet ju inte om ägget verkligen släpper även om det känns så! Har mailat min läkare igen nu så får vi se vad han säger.

Svar på tråden 41 år och försöker bli gravid