Inlägg från: Anonym (Nästan symptomfri) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nästan symptomfri)

    lichen sclerosus I underlivet, någon mer?!

    Hej! Har också sjukdomen fick den diagnostiserad innan sommaren. Haft besvären i ca 8 år med att jag spricker på samma ställen (fick ärrbildningar) gynekologerna innan sa att det var kronisk svamp och stått på diiflucan i månader. För mig var de slidmynningen och området mellan inte och yttre som ofta sprack utan att jag gjorde något. Av en slump får jag en annan gynekolog som direkt misstänker att det inte är svamp. Gynekologen tog en biopsi för att vara säker då det inte syndes så mkt hade nån liten vit fläck. (Helt borta nu)

    Biopsin visade inga spår av svamp alls.

    Blev bra av kortisonen (dermovat) har smörjt enligt ett schema vid nedtrappningen så blev jag torr igen på ett ställe så blev orolig att de gått tillbakas men var hos läkaren som sa att det är svamp pga kortisonet sänker underlivets immunförsvar så får äta tabletter mot svamp nu samtidigt som jag använder kortison då blev det bra igen. (En i veckan)

    Jag har inga problem med att cykla, tajta byxor och liknande. Är som natt och dag nu! Bara efter tre veckor blev det enorm skillnad.

    Är fortfarande lite känslig vid slidmynningen där svampen satt sig. Kan få liten spricka vid sex. Hoppas på att de också försvinner när jag slutar med kortisonen.

    Annars så får jag gå på kontroll en gång per år för att se att sjukdomen är i schack eftersom cancer risken är något förhöjd . Fick även lämna blodprov de ville komma minasköldkörtel då sjukdomen är ovanlig i ung ålder och då oftare beror på någon hormon rubbning men visade dock inget på mig blev lättnad (är 31 år). Men de kunde ändras och att jag utvecklar något senare.

    De jag vill säga att sen jag fick min diagnos är jag så mkt bätte i underlivet och fått ett bättre sexliv också. Min sambo tycker inte alls det är äckligt på något sätt han är bara glad att de hittade "problemet"

  • Anonym (Nästan symptomfri)

    Kan ni inte be gynekologen ta en biopsi för att säkerställa litchen så ni får ett säkert svar? Min var helt säker på att det var det men han ville ändå säkerställa.

    Jag var där i ett helt annat ärende och i mitt fall var de gynekologen som tog upp det när han gjorde undersökningen och frågade om jag hade diverse problem. Var på jag nämde att de stämmer och flera andra gynekologer har sagt att jag har kronisk svamp.

    Som jag skrev tidigare fick jag svamp av kortisonet vilket är vanlig så är ju bra och få rätt på om det är litchen eller svampen som besvärar under behandlingen sen.

    Jag bor i Stockholm och går hos mamma mia.

  • Anonym (Nästan symptomfri)

    Man får lokal bedövning och sprutan stack till. Sen tog de några veckor innan såret läkte. Var inte så farligt som jag trodde! Var också väldigt nervös innan.

  • Anonym (Nästan symptomfri)

    Jag har ätit zink tabletter i flera år 25 mg per dag. Ger det bättre effekt att ta i större doser och mer sällan?

  • Anonym (Nästan symptomfri)

    Tack för svaren då förstår jag =) Ätit glutenfritt sen gymnasiet så det låter ju bra. Ska testa zinksalva!

    Skönt att ha några andra att diskutera med.

Svar på tråden lichen sclerosus I underlivet, någon mer?!