Inlägg från: Anotherone |Visa alla inlägg
  • Anotherone

    Förbereda hemmet inför EFTER förlossning

    Fräscha tillbringare eller flaskor med vatten tycker jag var bra. Man dricker ju som en häst när man ammar och jag såg till att alltid ha kallt vatten i kylen så att det bara var att ta. Alltså inte köpevatten utan flaskor som jag preppat med tex. citron, ingefära etc. så att man snabbt kunde få ett stort glas.

    Sen tvättade vi upp kräktrasor i massor minns jag. Så att det bara var att ta, för det gick åt under dagarna. Finns 10-p på IKEA!

    Förra gången kunde inte jag amma vilket gjorde att vi gick upp och värmde ersättning även på nätterna. Då bodde vi på ett plan. Nu bor vi i tvåplanshus där inte kök och sovrum är på samma våning så det är min utmaning att lösa för det vore skönt att slippa springa upp och ner nattetid om vi behöver flaskmata den här gången också.

    Matlådor och fikabröd är trevligt att fylla frysen med! Och sen skaffa konto på typ Mathem.se så att man kan handla på nätet och slipper springa i affärer med bebisen.

  • Anotherone
    Raggsockan skrev 2017-01-03 18:49:21 följande:
    Termos och sån där burk som man kan dosera ersättningen i. Värm ordentligt varmt på kvällen o sen är de bara måtta upp (häll inte utanför i tröttheten). Gör de även fast vi bara har 4m till micron från sovrummet :)
    Tack för tips! Det är nog så det får bli.
    Den varianten körde vi ju med storebror när han var bebis och man skulle iväg. En termos med varmt vatten och en flaska kallt så att man kunde blanda ersättning till rätt temperatur.
Svar på tråden Förbereda hemmet inför EFTER förlossning