• i-o

    Jag curlar min mamma

    Din mamma behöver professionell hjälp omgående. Men risken finns att det splittrar fam. om du meddelar myndigheterna då socialförvaltningen troligtvis skulle kunna ingripa.

  • i-o
    Anonym (dottern) skrev 2017-01-04 17:40:10 följande:
    Jag känner mig elak om jag gör så. Men jag förstår vad du säger.

    Mormor säger bara att mamma måste få sörja på sitt sätt.
    Blandar du in kurator och likn. via skolan har de troligtvis anmälningsplikt kring missförhållanden i hemmet.

    Känner du annars någon annan vuxen som kan vara till avlastning?
  • i-o
    Anonym (dottern) skrev 2017-01-04 17:42:13 följande:
    Jag är rädd för att de bara ska sätta oss i varsitt familjehem och låta mamma och vårt hem förfalla.
    Som sagt. Det är ett troligt scenario. Skaffa en vuxen pojkvän annars.
  • i-o

    Vill du ha en vuxen att prata med utan personlig anknytning som kan ge dig någorlunda objektiva svar och råd, utan att koppla in socialtjänst så finns det tillgängligt. 

  • i-o
    starbo skrev 2017-01-04 23:22:49 följande:

    Hej!

    Jag jobbar på socialtjänsten och jag tycker verkligen att du ska kontakta socialtjänsten i den kommun där ni bor. Risken att ni ska hamna i varsitt familjehem är inte stor. Jag blir så trött på att läsa om hur rädda folk är för socialtjänsten och att det enda vi som jobbar där sysslar med är att göra saker sämre för folk. Det vi jobbar för är att hjälpa folk och det är i absolut sista hand som barn placeras och syskon placeras då allt som oftast i samma familjehem om inte syskonen själva önskar något annat. Allt annat är en myt! Det finns andra tonåringar som har hamnat eller befinner sig i liknande situation som du. Tyvärr kan det ibland bli så att en tonåring går in och ta ansvaret när den vuxne hamnar i en depression eller liknande. Sorgligt men sant. Det orkar man inte i längden.

    Det socialtjänsten kan hjälpa dig med är att träffa din mamma och dig och reda ut hur er situation kan göras annorlunda. De kommer prata med din mamma att ta hjälp både för sin sorg och för sina alkoholproblem. Jag tror att en kontakt med socialtjänsten kan få henne att vakna upp, vilket hon behöver för er skull. Då kanske hon kan förstå allvaret. Socialtjänsten kan också hjälpa till så att ni syskon får stöd. Kanske en kontaktperson eller samtalsstöd. Ibland kan även föräldrar få boendestöd, att någon annan vuxen kommer hem och pushar på föräldern med städning, betala räkningar och annat som kan vara svårt när man befinner sig i en depression eller liknande.

    Du har allt att VINNA på att ta kontakt med socialtjänsten. Gör det för din egen och dina syskons skull. Ni förtjänar att må bra som en hel familj och det kan socialtjänsten hjälpa till med. Berätta för dem om din rädsla att ni ska placeras i olika familjehem och vad du tror vore bäst för er familj. Om du och dina syskon ska kunna utvecklas och må bra då behöver någon ge din mamma stöd så att hon får hjälp.

    Att skaffa en vuxen pojkvän är det sämsta rådet jag har hört. Du är själv inte vuxen och ska inte behöva växa upp och bli det för att din mamma är sjuk. Din mamma kan bli frisk igen men hon behöver hjälp på vägen av professionella och det tror jag bara att hon kan få om du ser till att socialtjänsten får reda på hur hon mår. Du är stark men du kommer inte orka hålla på såhär under hela din gymnasietid och hur ska det gå när du tar studenten? TA HJÄLP NU! Din mamma kommer inte klandra dig för det sedan.


    Det kanske är därför ryktet säger något för att det faktiskt är så. Varför skulle man diskreditera något som är bra någonsin?

    TS: det som de avser här är att de kommer utpressa din mor ekonomiskt och juridiskt i värsta fall för hon "förväntas" kunna hantera det trycket som vuxen och förälder, de vet precis vilka lagar de ska hota med. Staten och dess hantlangare flockas runt ett eventuellt byte för dessas ljuvliga byråkrati.
    Sedan spelar de på ditt samvete för att föråda en vuxen som redan är i en utsatt position.

    Det är inte socialtjänsten som ska veta hur din mor mår. Det ska en professionell terapeut eller psykolog göra. Socialförvaltningen har inte att göra med något annat om du kan hålla ställningarna och din mor får adekvat hjälp mot sitt problem, vilket i det här fallet inte är socialförvaltningen, det är att komplicera ärendet.

    Dessutom, lägg märke till att man försöker diskrediterar mig istället för att se det som en ansvarstagande man kan erbjuda dig emotionellt stöd, myndig var kanske dåligt ord att använda, my bad. Brådmogen kanske hade varit bättre, kom ihåg att du nästan är där själv också, det är inget stort åldersglapp.
Svar på tråden Jag curlar min mamma