Inlägg från: MoaElis |Visa alla inlägg
  • MoaElis

    Öppet köp mediamark?

    Men det var ju det jag gjorde? Jag åkte till närmaste butik (vilket är en ganska lång väg) och frågade snällt, det var en "är du dum eller" reaktion på den personen. Jag har väldigt långt till nästa butik så att åka till en ny känns inte som ett alternativ.

    Jag har frågat i kundservice på nätet och det är samma svar, när jag tog upp den där distanslagen får jag inget svar alls.

  • MoaElis

    Problemet är ju att mediamark inte vill kännas vid det här, jag får inte lämna tillbaka den enligt dem. Men jag ska fråga kundservice online igen, man kan ju skicka den till dem också även om det blir dyrt med frakten. De svarade dock inte ens när jag tog upp om distanslagen men får försöka igen...


    Jag tror att jag ångrat mig angående GB också, blev så dyrt så vill nog köpa en med 32GB istället... Så det blir nog svårt att byta, de flesta verkar vilja ha den färgen jag vill ha också medan den jag valde inte verkar vara så populär. La faktiskt ut den på blocket för att kolla intresset, och det enda svar jag fått är från någon som frågade om jag kunde sälja den för typ 6 tusen. Den kostade 8490 kr.

  • MoaElis

    Jag byter inte ofta, jag har haft min Iphone 4 i 5 år. Men nu fungerar den inte längre. Självklart är det enkelt att behålla den och jag skulle överlever med den men jag vill gärna ha den jag helst vill ha, när jag ändå köper en så pass dyr telefon. Och jag vill ha en helt svart så det täcker inte med ett skal. Ångrade mig också angående antal GB då det blev lite väl dyrt och jag överlever nog på 32GB.

  • MoaElis

    Jag köpte en iPhone på tradera. Usch det kanske var dumt, men jag har personens adress etc och man skulle få kvitto så hoppas det var en seriös person nu bara. Om jag nu får den fick jag den lite billigare i alla fall. Om jag får lämna tillbaka den andra tillslut.


    Jag vet nu att varje telefon har ett eget nummer, trodde inte det. Har dock skickat till kundservice igen och hoppas på ett mer bemötande svar. skickade med info om distanslagen.

  • MoaElis

    På tradera betalar man innan, det är hela upplägget. Alltså. Jag blir inte förvånad om jag är lurad nu, nu svarar hon inte. Jag glömde totalt bort att jag borde ha skickat ett sms innan, det kan ju vara någon som tagit någon annans personuppgifter. Blev helt nojig nu. Orkar inte att jag agerar innan jag tänker. Men ja. Man ska inte tänka det värsta innan det är uppenbart. 


    Ja, jag måste verkligen ha en telefon, helst igår, kan inte använda min.

  • MoaElis

    Jag är plågsamt medveten om det men som sagt, när jag köper en dyr telefon vill jag gärna köpa den jag verkligen vill ha. Det kanske låter fånigt men då får det göra det. Om jag bara var ute efter en fungerande telefon kunde jag ju ha köpt en för 100 kr.

    Jag fick svar på mejlet, dock skrev jag att hon skulle svara på smset, vilket hon inte gjort. Inte heller något svar på de två sista mejlen. Så ja. Jag har en väldigt dålig känsla, jag vill inte tro det men det är bara att konstatera att jag blivit lurad. Det har aldrig hänt på tradera tidigare, brukar vara en mer pålitlig sida än blocket men med mitt flyt kan jag inte påstå att jag är förvånad... Men eftersom jag inte får något svar alls på smset känns det som personen kan vara så dum att hon använder sina riktiga personuppgifter. 


    Jag har skickat ett mejl som jag hoppas kan skrämma henne, så hon sätter tillbaka pengarna men ja, om det är en van bedragare lär hon förstå att polisen inte bryr sig. Enligt personuppgifterna hon la ut är hon dock bara 21 år gammal.

  • MoaElis
    Dumbledore skrev 2017-01-11 20:33:36 följande:
    Men snälla vän. Det handlar inte om oflyt, utan om din impulskontroll och klantighet.
    Ja fyfan för mig, jag går och tar livet av mig eller vad föreslår du? På vilket sätt hjälper en sådan kommentar? Mänskligheten är förbi totalt.
  • MoaElis
    Dumbledore skrev 2017-01-11 21:14:10 följande:
    Nej, den var inte direkt hjälpsam, jag ber om ursäkt. Men det är inte första tråden du startar där du på ett eller annat sätt ställt till det för dig.

    Jag har blivit lurad en gång tidigare, det stämmer. Det var dock första gången jag köpte något via en privatperson på nätet - jag var naiv. Tradera är säkrare än blocket då personerna måste ha sina personuppgifter kopplat till kontot, och som köpare får man tillgång till dem...


    Nu har hon svarat två gånger i alla fall, bättre än en total tystnad, även om det hon skriver inte direkt är betryggande. Hon skrev bl.a. att grovt bedrägeri är från 20.000 och uppåt. Det hade hon koll på minsann. Jag tror att jag kan ha spårat upp föräldrarna, det stod två adresser på hennes "info" på hitta.se, och på den adressen finns hon fortfarande och två äldre personer. Dock inte samma efternamn så det kan lika gärna vara att några som flyttat in efter henne, jag vet inte hur det fungerar. Men jag ska iaf skicka iväg ett sms och fråga. Hoppas det är dem.

  • MoaElis

    Ja, det blev väldigt tydligt. Det är svårt att förklara men i efterhand var annonsen och en del mejl innan konstiga. Hon hade fått den i julklapp, men hade redan en som hon fått i födelsedagspresent. Oöppnad, då tänker man ju att hon borde ha lämnat tillbaka den och fått tillbaka alla pengarna. Vem får ens en Iphone i julklapp etc, om det inte är från någon väldigt nära och då borde väl den personen veta om man har en ny iPhone sen innan? Ja sedan hade hon kvittot först när jag frågade innan köpet, sedan var det plötsligt borta. sedan helt plötsligt, när jag frågade om det innan betalningen var det upphittat. Då skulle hennes mamma komma med det samma kväll, mamman som jag hittade på samma adress. Dock fanns det inget nummer på henne... Och ja. hon slutade svara efter hon fått pengarna ett långt tag även om jag "fick panik" väldigt tydligt. svarade inte heller på mitt sms. sedan har hon så gott som avslöjat sig själv. 

  • MoaElis

    Jag hittade nummer till en styvpappa tror jag, eller är relativt säker på, som dock inte svarar... En bror bor på samma adress också men inget nummer. Så nära, fasen också. Vill ju prata med mamman men börjar kännas hopplöst. Om bara "pappan" kan svara och ge mig numret men verkar inte hända, ser att han läst sms:et men får väl testa att ringa när jag kommer hem från jobbet också...

Svar på tråden Öppet köp mediamark?