Inlägg från: MoaElis |Visa alla inlägg
  • MoaElis

    Öppet köp mediamark?

    Men what? Trakassera? Jag tänkte fråga om de kan be henne sätta över mina pengar, 6700(!) kr handlar det om. Hur kan det vara att gå över gränsen och trakassera dem? Tjejen är 21 år gammal.
    Jag har säljarens info, men hon har stängt av mig.


    Tillslut har jag lyckats gå tag på hennes godaman, ingen koll på vad det är riktigt men ja. Han skulle fråga henne om han träffade henne i eftermiddag. Hoppas, hoppas det här löser sig. Polisen bryr sig ju inte, har tidigare anmält något sånt här för ca 2 år sedan. Inte fått mina pengar tillbaka än, även om det rörde sig om mindre. Givetvis tänker jag anmäla men jag vet att det inte kommer leda till något och vill ha tillbaka mina pengar....


    Angående mediamark fick jag ett svar att de  nu har ändrat sig, de kan ta tillbaka den MEN i så fall kommer jag få betala en rejäl summa då telefonen tappar värde när den är öppnad.... Det är väl inte rätt? Det står inget om det i lagen.

  • MoaElis

    Jag har som sagt gjort det redan.... 

    Var det något tragiskt sätt att försöka vara rolig? Jag har förlorat ungefär en hel månadslön för mig. Det var tradera för övrigt, och jag tror faktiskt att jag har rätt att få tillbaka mina pengar när hon blåst mig på 6700 kr. 

  • MoaElis
    Kjell2 skrev 2017-01-12 13:27:00 följande:
    Vad sa konsumentvägledaren?

    Nej, du har inte automatiska ångerrätt på Tradera. Däremot har du rätt att få tillbaka dina pengar om säljaren inte skickar utlovad vara. Tyvärr är det lite Tradera kan göra åt saken så du får driva ärendet själv.

    Ja, det ni skriver. Dvs att man får öppna förpackningen, undersöka varan. Men det hjälper ju liksom inte vad denna säger om mediamark nekar det..


    Det vet jag väl givetvis men om jag varit så otydlig skriver jag igen att jag är säker på att den här människan är en bedragare. Jag driver redan ärendet själv, jag är plågsamt medveten om att tradera inte kan göra något - trots att jag betalade via dem.

  • MoaElis

    Ja jag får väl försöka igen nästa vecka och ta upp det om distanslagen...


    Nej, jag betalade via tradera, via kort...


    Den goda mannen, eller hur man säger, skickade ett sms om att tjejen skulle kontakta mig vid 13:00. Fortfarande inte hört någonting. Jag skickade ännu ett mejl och skrev att jag anmäler om hon inte svarar ikväll. Jag misstänker dock att hon helt gått under jorden. Men jag har verkligen alla hennes kontaktuppgifter.

  • MoaElis

    På mitt, överdrivet vänliga mejl (försökte vara pedagogiskt då jag vill ha tillbaka mina pengar)... svarade hon:


    "Hörde det från honom men med din attityd och beteende kan du glömma pengarna tack å hej det skrämmer inte mig fortsätt hota så kan du få hembesök istället om du vill "

  • MoaElis
    Aniiee skrev 2017-01-12 18:48:46 följande:

    Att du inte fick lämna igen telefonen på Mediamarkt kan ha berott på att du faktiskt inte köpte telefonen där. Du köpte den på nätet, och en del företag kan då inte ta emot returer i fysiska butiker, utan man måste skicka tillbaka den (beror på logistik osv)

    Det du SKULLE ha gjort var att kotakta MediaMarkt online.

    Och att tro att du kan köpa en ny telefon på netonnet och ge till Mediamarkt är bara.... naivt.... to say the least.


    Men det var just det jag gjorde... Jag fick samma svar där, att jag inte får göra en retur. Nu när jag kontakta dem ännu en gång (hjälper ju inte att det tar en vecka för dem att svara....) då skrev de att jag ska gå tillbaka till butiken, att jag plötsligt får lämna tillbaka den pga. att de fick reda på lagen, men att de inte kan ta emot returer av öppnade varor, samt att jag kommer få betala för att jag öppnat förpackningen pga värdeminskning....
  • MoaElis

    Men snälla, jag är dum i huvudet, JAG ERKÄNNER. Lämna mig ifred.

  • MoaElis

    Jag har inte ens råd att behålla den nu, inte ens med delbetalningen jag valde... Alltså, jag valde språk, det var det jag gjorde. Och det går att "backa" så det är inte så att jag installerade allt i en timme, den är i princip bara startad, vilket inte ens märks, och enligt lagen har man faktiskt rätt att testa den, som jag förstår det. Inte bara titta på den. Jag kommer gå dit igen nästa vecka och säga att jag har öppnat förpackningen, men att jag enligt distanslagen får lämna tillbaka den ändå. Om de vill att jag betalar för det pga. minskat värde, som de skrev till mig i mejl, får jag väl ta den extra kostnaden. 


    Ja som sagt. Jag har haft kontakt med honom. Han har pratat med henne, hon sa att hon skulle kontakta mig. vilket hon inte gjort, bortsett från mejlet om att jag skulle glömma pengarna, att jag kan få ett hembesök istället. Han sa i telefonen att jag ska polisanmäla om hon inte betalar mig tillbaka, han bryr sig ju liksom inte om att jag gör det utan tycker snarare att jag SKA göra det. Han är ju inte hennes föräldrar, de skulle förmodligen (förhoppningsvis) bry sig mer.


    Jag trodde inte att människor var så dumma att de lurade människor på pengar i sina egna namn men uppenbarligen. 

  • MoaElis

    Givetvis tänker jag göra en anmälan även om jag gärna hade sluppit... Men det leder troligen inte till att jag får tillbaka pengarna.

  • MoaElis

    Jag har aldrig skrivit något annat än att det ska anmälas... Det är redan gjort...


    Ja. Jag har lärt mig att man inte vara vara öppen med sina bekymmer på det här forumet... det var sista gången. 

  • MoaElis

    Jag hatar sådana människor som vill skriver saker endast för att få andra att må dåligt, jag tänker liksom inte ge dig det. Jag tycker din mening var jävligt onödig. Det jag har lärt mig är, framförallt, att aldrig vara öppen med mina bekymmer på det här forumet.

  • MoaElis

    Jag tycker för övrigt att det är något tragiskt över människor som njuter av andras misstag och elände. Jag tror inte att polisen kommer att skratta. Hon lät faktiskt ganska bekymrad, och frågade om jag kände mig orolig då jag faktiskt har blivit utsatt för hot. Det finns tack och lov människor som har den fantastiska egenskapen att kunna sätta sig in i andras situationer. 

  • MoaElis

    Ja det måste jag ha missat. Det du har gjort är att lägga skulden på mig, när jag faktiskt blivit utsatt för brott. Du har kallat mig bland annat klantig. Jag är givetvis medveten om att jag gjort misstag, det är inget jag behöver få upptryckt i ansiktet av någon.

  • MoaElis

    Men vad i helvete. Jag har aldrig tänkt begå "bedrägeri" mot netonnet, så ge fan i skitsnacket själva. I en desperat situation kan man få konstiga tankar, det var mitt i natten, jag fick den jävligt dumma tanken. Tänk vad många människor jag skulle kunna ha skadat? Jag förtjänar att hängas. Jag håller med. Men från handling till agerande är det en jävligt lång väg. Läs det jag skriver istället.

    Nu syftade jag mesta dels på det andra inlägget, där ni ville driva en häxjakt mot mig. Jag var tvungen att sjukskriva mig i fredags - kom inte upp ur sängen. Jag tycker det är väldigt empatistört att ge sig på någon som redan mår dåligt, och det berättar jag gärna för er - även om ni blir obekväma. Jag har ingen offerkofta på mig, utan jag är faktiskt ett offer. Det är man när man har blivit utsatt för ett brott. Jag tänker inte låtsas att jag inte bryr mig om det liksom, det är otroligt mycket pengar för mig och jag har kämpat för att tjäna ihop dem. 


    Jag behöver som sagt inte få upptryckt i ansiktet vilken idiot jag är etc. Jag är en väldigt självkritisk människa, som klankar ner mycket på mig själv. Det räcker.

  • MoaElis

    Det är inte så att jag går runt och tänker "Åh vilken fantastisk och smart person jag är", givetvis har man ångest, ångrar sig, tycker att man är en idiot etc. Det hör till när man har blivit lurad på det sättet men ni, lite smartare och bättre människor, har givetvis ingen erfarenhet av det. Grattis.


    "Ingen annan har satt dig i situationen" Nej. Absolut. Människan som lurade mig på 6700:- har ju verkligen ingenting med det att göra. Hon är helt oskyldig, ja kanske man t.o.m. skulle kunna kalla henne en god människa, som gav mig ett straff för att jag ångrade mitt köp på mediamark. 

  • MoaElis
    kottelin skrev 2017-01-14 21:14:29 följande:
    MoaElis skrev 2017-01-14 21:08:13 följande:

    Det är inte så att jag går runt och tänker "Åh vilken fantastisk och smart person jag är", givetvis har man ångest, ångrar sig, tycker att man är en idiot etc. Det hör till när man har blivit lurad på det sättet men ni, lite smartare och bättre människor, har givetvis ingen erfarenhet av det. Grattis.


    "Ingen annan har satt dig i situationen" Nej. Absolut. Människan som lurade mig på 6700:- har ju verkligen ingenting med det att göra. Hon är helt oskyldig, ja kanske man t.o.m. skulle kunna kalla henne en god människa, som gav mig ett straff för att jag ångrade mitt köp på mediamark. 



    Du gör dig själv till ett offer, ingen annan.
    Var du sjuk i fredags, eftersom du sjukskrev dig, så har det inte med någon på sajten att göra.

    Och jo, du tänkte utföra ett bedrägeri tills du fick kunskap om att du inte skulle lyckas.

    Hoppas du lärt dig något av dina misstag!
    Häftigt att kunna det här med tankeläsning.

    Jag tycker att jag var ganska tydlig med att jag sjukskrev mig på grund av att jag mådde dåligt. Det är ett forum där 99% av medlemmarna skriver om sina problem så det har jag, vad jag vet, också rätt att göra - även om det här var sista gången.

    Ja. Ok. Vi säger så. Jag gör mig själv till ett offer. Om det gör er mer tillfreds.
  • MoaElis
    Dumbledore skrev 2017-01-14 21:45:16 följande:
    Fast du hade aldrig hamnat i den situationen om du haft lite tålamod och väntat tills det var löst med Media Markt.

    Det hade det förmodligen visst. Jag har tittat på mobiler på tradera också och tänkte köpa en begagnad där istället för att det skulle bli billigare. Det hjälper ingen att sitta och skriva att "det hade inte hänt om bl.a. bl.a" Nu har det hänt.

    End of the story.

  • MoaElis

    Du får tycka precis vad du vill. Jag tänker inte lägga energi på att försvara mig. Jag förstår att ni tycker att jag överreagerar eftersom att det inte är ni som är drabbade. Men jag tycker det är jobbigt att ha förlorat i princip en hel månadslön även om det verkar vara oförståeligt, att sedan i kommentar efter kommentar få höra hur klantig man är, att man får skylla sig själv, etc. Det är mer än, i alla fall, jag klarar av just nu. Oavsett hur mycket sanning det ligger i orden. Om man är någotsånär funtad förstår man det alldeles utmärkt på egen hand. 

    Jag är för övrigt ingen människa som tycker om att bli sedd som offer eller är ute efter att människor ska tycka synd om mig. Jag har bara frågat sakliga frågor i det här forumet. Jag tycker inte att mina känslor kring någonting rör någon. Men när människor försöker trycka ner en blir man så illa tvungen att försöka få dem att känna empati så de lägger ner - då man inte riktigt orkar med det i en redan jobbig situation. Det verkar dessvärre vara en omöjlig uppgift vilket gör mig frustrerad, vilket lyser igenom i mina svar. Jag önskar att människor var mer förstående. 


    Jag har inte bett om eran hjälp med något annat än mina frågor. Det är några få frågor som varit till någon hjälp. Många kommentar har fått mig att må sämre - vilket jag inte ser något fel i att vara ärlig med. Om det går mig till ett offer får det göra det. Jag kan dessvärre inte göra något åt mina känslor.

    "fallet" är avslutat och ni får gärna lämna det här nu.

Svar på tråden Öppet köp mediamark?